Vättern runt..

..på insidan av vättern..
 
Ja, för idag drog jag av det första riktiga cykelpasset inför tjejvättern. 28 kilometer skrapade jag ihop och låg på en kilometer tid på 2,40 min/km i snitt. Ner till södra änden på ön och upp till norra änden och sedan ner tillbaka till Rökinge Haraldsgård. Det är jobbigare än man tror att ligga och pumpa på, och det är svårt att hålla fokusen när utsikten är så bedårande, med solen glittrande i vättern.
 
 
Några saker som har med cykeln att göra kom jag att tänka på under passets gång.
  • Mina fötter somnade och blev iskalla på min färd så jag måste funderar vidare på både cykelskor och/eller överdrag till min skor. 
  • Jag kom upp i höga hastigheter och om man ramlar så bör jag inte bara ha en ordentlig hjälm utan även skyddskläder på kroppen. Frågan är dock vad jag ska ha. En snygg och bra hjälm ska jag iallafall investera i.
  • Jag höll snitt på 2,40 min/km, frågan är vad man bör ligga i för en bra tid till tjejklassikern. Undra vad folk satsar på för tider.
  • Träningsschema nu framöver måste skärpas. Jag måste nu ge mer energi åt både cykeln och simningen. Hur nu det ska gå till i Göteborgsvarvsträningen.
Om du har tips eller svar på mina frågor så skriv gärna en kommentar.
 
/PiggElin
 
 

Påsklov

Visste inte vilket fordon jag skulle ta till blåkulla imorse då både en ny bil och en ny cykel väntade på mig hemma i Göteborg. Eftersom farmor skulle åka med så fick det bli den nya bilen, och resan gick istället till Visingsö. Nu är vi framme och jag ska njuta av ledighet. Möjligtvis blir det lite löpning, och imorgon ska jag försöka avverka en sväng på min fina cykel. Lite godis är också välkommet!
 
Glad påsk på er!
/PiggElin
 
 

Smarriga små bollar

Igår hade jag och en vän lite "ledighetsmiddag", alltså lite firande av att det nu är påsk, och att vi dessutom har skrivit klart ganska mycket på vårt arbete, så att vi verkligen kan ta lov. Så efter mitt medelpass så gjorde jag iordning en nyttigare festmiddag.
 
Varmrätten bestod av Hemmagjorda biffar gjorda på nötfärs, vitlök, fetaost och ett ägg. Serverade med potatisklyftor och sparris i ugn. Samt en liten hemmagjord ratatouille. Mycket uppskattad middag blev det. När det kommer till potatisen och sparris, så har jag ett litet tips som jag brukar använda mig av för att fördela olja och salt jämnt utan att det blir för mycket. Lägg grönsakerna i en plastpåse tillsammans med oljan och saltet, Skaka om och fördela så att alla potatisar och sparris får på sig. Så himla smart och smidigt, och det blir lagom mycket.
Sen kommer vi till efterrätten som blev minst lika god om inte snäppet godare och jag konstaterade att det här är som godis. Jag höftade lite på måtten men här är ett ungefärligt recept. Jag mixade 5-6 dadlar tillsammans med 2 tsk kakao, 1-2 tsk jordnötssmör och lite vaniljpulver. Rulla bollar och doppa dom i kokos, stevia eller granola. Riktiga mumsbitar!  
 
 
Nu har jag klarat av 5 km innan frukost och ska strax börja dra mig mot tåget som ska ta mig till blåkulla :-) (eller iallafall mot Göteborg).
 
/PiggElin
 
 

STARK

Det blev i alla fall två pass igår på min träningsdag. Ett löppass med korta intervaller på 150 meter x 12. Och på kvällen blev det ett skivstång/intervallpass med goda resultat. Eftersom det blev ett mindre pass än vad jag hade tänkte från början, så kunde jag verkligen maxa på skivstången. Jag ökade i vikter på alla skivstångsövningar utan triceps, där jag känner mig lite ovan och ostabil fortfarande. Och på biceps tog jag det lite lugnt eftersom jag har haft lite ont i min ena biceps några dagar. Men annars maxade jag på med vikt och kände verkligen att jag hade blivit starkare. Kul att inte bara bli snabbare och uthålligare i löpning utan också bli starkare. Resultat!

 

Igår bestämde jag mig för att skidsäsongen var över för den här vintern och satte igång med att försöka rengöra mina längdskidor. Tänkte att det skulle gå snabbt och enkelt eftersom jag köpt på mig så bra rengöringsmedel. Men vad jag fick slita, tejpvallan var galet svår att få bort och det tog ett par timmar innan jag kände mig nöjd. När jag var klar så hade jag tejpvalla över typ hela kroppen.. Tråkigt värre..  Men med detta så är skidsäsongen över och nu är det istället full fokus på cykling. Cykeln ska hämtas i Göteborg i morgon och i påsk blir det en premiär runda på min fina racer på Visingsö. Såhär såg det ut förra påsken på Visingsö. Hoppas det är lite varmare i år.

 

/PiggElin


Ledig dag = träningsdag

Jag är helt ledig idag. Och dessutom gick jag upp ur sängen strax efter 8 för att få i mig lite havregrynsgröt med honung på som en bra uppladdning för att sedan orka avverka ett intervallpass innan klockan 10. Jag kände mig inte jätte stark, men solen värmde och jag hade nästan sommarkänslor i kroppen vilket gjorde intervallerna mycket trevligare. Efter passet satte jag mig på min lilla "balkong" och spannade ut på Örebro som börjar få en vårig look. :-)
 
 
Eftersom jag är helt ledig idag så ska jag passa på att träna roliga pass som jag inte hinner med annars. Ett skivstång/intervall väntar ikväll, och kanske även nått mer.
Bara jag har någon energi kvar imorgon då jag ska leda pass, men man hittar alltid någon gnista när man väl står där i mitten och ska leda, plötsligt så är all trötthet eller träningsvärk som bortblåst och det är bara att köra. Nu kööööör vi!!
 
/PiggElin

Distanser

Igår namngav jag blogginlägget med överskriften "Distans rekord", men kom på efteråt att jag glömde nämna att jag menade distans rekord för det här året. Distans rekordet är ju fortfarande mina fyra mil som jag mer än gärna skryter lite lätt om. ;-)
Om de fyra milen kan du läsa här.
 
Detta med distans rekord fick mig och fundera över hur jag vill göra i år. Fokus ligger ju på min tjejklassiker det här året. Och för många av mina vänner har jag nämnt att nästa års fokus ska ligga på Stockholm Marathon, vilket då kommer bli distans rekordet. Men jag är sugen på ett löpar äventyr redan i sommar. Kanske göra ett eget Sommartåg, tillsammans med några modiga kompisar som vågar haka på. Men det är något att klura på, någon som har en idé eller är sugen på att haka på?
 
 
Jag tänker ibland tillbaka på hur det var innan jag började löpa på riktigt. Det var i samband med mitt första lopp som jag hade blivit övertalad av mina två klasskamrater att springa. Loppet var fem kilometer långt, och i mitt sinne kändes det inte så farligt, men min kropp sa något helt annat. Några månader innan loppet så tog jag mig ut för att kolla hur långt jag kunde springa, men det tog inte långt tid förens jag nästan föll i gråt över att jag inte orkade ta mig knappt 2 km.. Usch, den känslan. Den var hemsk! Aldrig mer igen!
 
Numera gläds jag istället åt mina kilometrar och distanser som passerar mig, vissa jobbiga än andra..
Igår när dom 18 kilometrarna bara flöt på och allt kändes så perfekt i kroppen, så kändes det som att man hade kunnat springa i evigheter. Den känsla är magisk, den går liksom inte att beskriva, men det är den känslan som får mig att förstå varför jag sliter med mina tunga löppass i veckan.
 
/PiggElin

Distans rekord

Härligt väder lockar hela kroppen ut på en runda för att njuta av solen. Siktet var inställt på 17 kilometer, men kroppen ville mer och pannbenet sa inte emot. Istället blev det 18 kilometer som kändes helt fantastiska. Inte en smula trött och ibland undrade om jag verkligen sprang, för det kändes så sjukt behagligt. Ibland lönar det sig att vila från träningen och känna in lusten, inte alla gånger, men ibland! Jag är i toppform och jag känner att min kropp svarar bättre på träning än vad den tidigare har gjort. Lite kan bero på min viktnedgång som även denna veckan visade posetiva resultat. Minus 0,6 kilo, vilket jag är så himla nöjd med! Maten jag äter är ju optimal för träning så det är ju inte konstigt att jag känner mig starkare än någonsin.
 
Göteborgsvarvet Here I come!
 
Njuter av solen och den sista slurken vatten efter avklarat pass.
 
/PiggElin

Inget flyt..

Idag har nästan ingenting blivit riktigt som jag vill. Försökte dra av mitt sista löppass för veckan på 17 km men fann inte orken och kom inte iväg. Istället försökte jag baka en kaka fylld med nyttigheter som inte blev något vidare och som jag fick slänga. Glömde sedan bort tiden och hann inte äta middag så fick ta ett litet mål på McDonalds istället. Verkligen inte så planerat..
Men men, vissa dagar blir det inte som man tänkt. Hoppas på bättre dag imorgon..

/PiggElin


Bli inspiratör i miniröris/röris!

Imorgon är det äntligen fredag och det innebär att veckan börjar lugna ner sig. Imorgon behöver jag inte stressa, dock har jag ändå en del att göra. Jag ska börja dagen med att leda Miniröris i Nicolaikyrkan för deras öppna förskola, vilket leder mig in på dagens bloggämne:
 
Om du pluggar till eller är lärare/förskolelärare, så har jag perfekta tipset till dig. Häng på en halvdags utbildning i och utbilda dig till röris-inspiratör. Du får en himla inspirerande föreläsning, och sedan utbildning i friskis & svettis rörelseprogram som funkar utmärkt i klassrummet. Bra att ha i CV:t när du söker jobb och roligt för både barnen och dej själv. Dessutom får du träffa mig som utbildare tillsammans med mina fina kollegor. Så kom och var med på utbildningen den 17 april. Mer om detta roliga kan du läsa här.
Häng på!
 
/PiggElin

Stressig vecka

Ja, fyfarao vilken stressig vecka det här är. Jag har nollbyten hela tiden och måste cykla mellan olika ställen på så få minutrar så att jag ibland är osäker på om det kommer gå eller ej.
Idag var nog värsta dagen får jag hoppas då jag först skulle leda två pass och efter det slänga mig på cykeln och fara till universitet för att ha konsert. Precis när dörren till scen slog upp och det var dax att göra entré så kom jag springades. Med svetten i pannan och kjolen lite lätt på sniskan så kunde jag smita in i min stämma och göra entré tillsammans med dem.
 
Ja, usch va jobbigt det är att stressa. Och mat hinner jag knappt äta mellan varven. Men jag ser till att hela tiden ha mellanmål i väskan, så jag snabbt kan slänga i mig bra näringskällor såsom nötter, keso, kesella, ost, skinka, frukt, russin och dadlar så att inte min energi ska sjunka. Självklart vet jag att det behövs mer mat än så, men just nu är det inget att göra åt. Jag är fulltecknad.
 
Mina mellanmålslådor för dagen.
 
/PiggElin

2 riktigt bra pass

I Göteborg i helgen så fick jag faktiskt till två riktigt bra löppass. Sådana där pass när allt bara stämmer och det är en fröjd att springa. Dom kommer inte ofta dom passen, men när dom väl är där så är det underbart och man förstår varför man tränar för att orka springa sådär.
 
Det ena passet var ett 15 kilometerspass som vi sprang i Skatås i Göteborg. I stort sätt hela familjen var med och motionerade, men på olika sträckor. Jag själv satte fart på 10 kilometersbanan, som är ordentligt backig. Eftersom jag är så ovan att springa i backar, då det är alldeles platt i Örebro så kändes det på flåset och i benen. Men återhämtningen uppe på backtoppar skedde snabbt och benen hittade snabbt tillbaka till att fortsätta springa på i härligt tempo. Efter 10-kilometers banan tog jag två varv på 2,5:an. 2,5:an och 10:an i Skatås avslutas båda med samma djävulsbacke, som verkligen suger det där extra ur benen och tredje gången jag skulle ta mig uppför så visst jag knappt om jag skulle orka. Men det gick, hela vägen! 15 kilometer med en kropps som kändes helt i form. Jag kände till och med att jag hade orkat många kilometer till.
 
Det andra passet utfördes igår innan jag skulle ta tåget tillbaka till Örebro. Eftersom denna veckan är så fullproppad med diverse saker som ska ske så kände jag att jag verkligen var tvungen att springa ett utav mina veckopass för att börja beta av dom. Passet som skulle utföras var ett snabbdistanspass som såg ut såhär:
 
2 km uppvärmning
200 meter Löpskolning
5 km Snabbdistans
2 km Nedvarvning
 
Jag stack iväg och uppvärmningen var nog där det sög som mest i benen. Jag tror det var dom 15 kilometrarna som gjorde sig påminda. Men sen var det inget att tänka på utan bara ge sig av i hög fart in i snabbdistansen. Och jäklar vad fort det gick. Jag gjorde alla kilometrarna i 5,30 tempo, och dom bara flög förbi. Kroppen var verkligen med!
 
Verkligen två riktigt bra pass såhär ca 2 månader innan Göteborgsvarvet! Förresten, eftersom jag pratar så mycket löpning i detta inlägget så måste jag rekommendera er att kolla in detta. Jag hade gärna åkt om jag hade haft tid och mer pengar. Spring för livet
/PiggElin
 

Cykel, cykel, cykel!

Som jag trodde i fredags innan jag åkte till Göteborg så skulle det bli svårt att få till både ett spinningpass och ett simpass den här veckan. Tiden räcker inte till, när det finns så mycket annat att göra i stora staden. Men ett spinningpass idag fick jag till. Ett mindre bra sådant, där varken musik, ledare eller egen motivation hjälpte till och peppade upp mig. Istället bet jag ihop och trampade mig halvdant igenom 55 minuter på cykeln. Men det spelar ingen roll att det va tråkigt, för jag är nöjd med att jag fick gjort ett spinningpass!
 
Idag har jag dessutom varit och lämnat in min tempohoj på service för att fixa till den lite inför min upptrappning inför tjejvättern. Snart är det barmark utan grus och då kan jag verkligen börja tempocykla. Det ska bli så himla kul!
 
Mycket cykel i detta inlägget. Försöker peppa upp mitt intresse för cykling, men det blir säkert roligare när jag får cykla utomhus.
 
/PiggElin

Vikt och mått

Idag är det lördag, vilket egentligen inte är min vägningsdag. Men eftersom jag är i Göteborg i helgen så fick jag väga mig i morse innan jag åkte iväg. Resultatet denna veckan var inte alls som förra veckan men det var iallafall minus 3 hg. Allt som är minus är bra!
 
Mått
Överarm: 32 cm
Bröst: 97 cm
Midja: 94 cm 93 cm
Höfter: 107 cm 103 cm 
Lår: 60 cm
 
Jag är helt klart nöjd, för det går så tydligt framåt!
 
/PiggElin
 
 

Planering

Denna veckan har det varit lite svårt att få ihop min träning såsom jag vill ha den. Mitt mål är ju att utöver mina 3 löparpass i veckan samt mitt medelpass, också få in ett spinning och ett simpass inför kommande tjejklassiker. Denna veckan har jag inte fått till varken spinningen eller simpasset. Veckan har ju dock 2 dagar kvar, men dessa ska spenderas i Göteborg hos familjen. Jag ska iallafall packa ner både badkläder och spinningkläder så får vi se om jag hinner få till både och, målet kankse blir att få till ett utav dessa..
 
Något jag saknar under våren är den lite mer varierade och känslobaserade träning. Eftersom jag på våren alltid tränar inför Göteborgsvarvet så blir det så mycket löpning att jag knappt hinner eller orkar med något annat. Det gör att jag tillexempel inte kan gå på sådant som jag i stunden skulle vilja gå på, eller sånt som jag tycker är bra för mig. Typ intervall/Flex är ett pass jag verkligen saknar under våren och som min kropp säkerligen skulle uppskatta. Även box saknar jag en del, vilket jag märkte i onsdags på träningsskolan då barnen fick pröva box. Nästa vecka ska jag nog försöka lägga lite krut på att kanske komma iväg på ett sånt pass som jag saknar.. Det är nämligen också en lite lugnare löparvecka nästa vecka, så det kan säkert passa bra..
 
/PiggElin
 
 

Kokos

För ett tag sen i ett tidigare inlägg som ni kan läsa här, skrev jag om att jag borde göra ett inlägg om kokos, som är en superbra fettkälla! Och imorse till min havregrynsgröt så stekte jag på lite kokosflingor som jag hällde som lite god chrunch på gröten. Jag älskar kokos, så det här blir ett inlägg i kokosens ära.
 
 
Att använda kokos i matlagning och bakning är ett mycket bättre alternativ för hälsan. Trots att kokos innehåller mättatfett så kan man skilja mättadefetter från varandra till att vara bra eller dåliga. I många år har man trott att kokosfett är osunt och fettbildande, men tiden har gått framåt och så även forksningen. I dag vet vi att 60-70% av fettet i kokos är av en sort som lättare bränns i kroppen och har en väldigt liten förmåga att lagras i fettcellerna. Detta är för att kokosfettet innehåller fett som är mer vattenlösligt och kan användas som bränsle direkt i levern och i musklerna. Vilket innebär att fettet är bra för dig som tränar och använder dina muskler mycket. Kokosfettet mättar dessutom bättre eftersom leverns ökade ämnesomsättning höjer kroppstemperaturen och gör att du snabbare känner mättnad.
 
Såhär kan du använda kokosfettet:
  • Använd kokosmjölk istället för grädde
  • Kokosflingor i myslin som smaksättare
  • Färsk kokosnöt som mellanmål, även om det krävs lite för att ta sig en i nöten.
  • Stek din mat i kokosfett. Eller stek några äpplebitar i kokosfett till mellanmål.
  • Använda kokosolja i bakning, eller i smoothien.
Eller prova mina recept som innehåller kokos på olika sätt:
 

Friskisdag

Det blev ett sent inlägg idag. Detta för att jag i stort sätt ägnat hela min dag på friskis i olika åtagande.
 
Jag åkte till friskis vid kl 13.00 för att leda ett beställt pass för Karolinska skolan i Örebro. Som vanligt är det lite annorlunda att leda pass för 14-16 åringar, (som jag tror att dom var). Koordinationen hos killar i den åldern är inte alltid den bästa vilket gör dom pratig och skrattiga istället, och tjejerna kan ofta tycka det är lite fnittrande att röra sig på dessa sätt inför andra. Men trots detta så tyckte jag verkligen att denna grupp kämpade på bra. Dom var med hela passet igenom och sa att dom tyckte det var roligt och svettigt!
 
Efter passet så var det dax för möte angående "Alla barnen-projektet", vilket du kan läsa om här. Jag älskar möten, och särkilt i sånna här saker som jag brinner för. Vi kom fram till hur vi ska gå vidare med projektet, och nästa steg är vårt årliga röris i parken som i år blir filmtajm i parken. Filmtajm betyder att temat kan vara allt från Pippi till Spiderman. Om du har en idé vem jag ska vara utklädd till så får du gärna lämna en kommentar i kommentarsfältet.
Förutom filmtajm i parken så blir det en storslagen höst med Alla Barnen-projektet. Det kommer hända så mycket roligt och vi har mycket planer på hur det kommer bli. Mer vill jag inte avslöja ännu. ;-)
 
Sist var det dax att leda träningsskolan, och idag kämpade vi med boxhandskar och mitsar. Grymma små boxare!
 
Sen blev jag kvar på friskis och fastnade i trevliga samtal med vänner. Jag älskar Friskis!
 
/PiggEin

Första vårtecknet

Under min löptur idag så dök det första för mig riktiga vårtecknet: FASANTUPPEN
 

Han är så vacker fasantuppen, dock har han en fruktansvärt dålig sångröst, men det spelar ingen roll, för så fort jag hör honom så blir jag lycklig i hjärtat. Han bär med så många minnen för mig. Och jag längtar massor till Visingsö när jag hör honom. På tal om vårtecken så stötte jag på ett annat vårtecken idag. Inte alls lika trevligt vårtecken men för mig ändå ett vårtecken. Jo, påväg till jobbet idag så kom jag i höghastighet på cykeln in i en kurva, eftersom kurvan var full av gruset som lämnats kvar nu när snön har försvunnit så gled jag med cykeln och gjorde världens vurpa. Vurpan rev upp min handflata och mitt knä, men på något sätt så kändes det helt okej. Kanske mest för jag hade bråttom och skyndade mig vidare, men också för at tjag såg det som ett vårtecken! :-)
 
7 km löpning blev det i alla fall idag, varav 4 km var det bara att bita ihop till fartlek. Fartleken var seg och jobbig och jag kände mig inte alls i form för det. Blev många dåliga kilometer tider, men så får det vara ibland.
 
/PiggElin

Isovecka

Förra veckan så bestämde jag mig för att köra en vecka ISO, som är en "diet". Jag skulle dock inte kalla den för diet eftersom jag tycker det är ett så negativt laddat ord. Istället vill jag kalla Iso för en väg att att alltid sträva åt att äta. Särkilt när man tränar mycket, för iso handlar om att bygga muskler och förlora fett. ISOdieten är skriven av Fredrik Paulún, Martin Brunnberg och Kristina Andersson. När jag år 2009 bestämde mig för att gå ner i vikt så körde jag Iso. Det resulterade i 20 kilos viktnedgång och en start in i mitt intresse för bra mat, träning och hälsa.

Såhär säger grundarna själva om Isodieten:
Isodieten är en diet uppbyggd av vetenskapens vassaste verktyg för att uppnå optimal hälsa och effektiv viktminskning. Det handlar om lågkolhydratkost med hög kvalité, kolhydrater med lågt GI, bästa tänkbara fettkällor, näringstätt och energifattigt, regelbundet matintag, inga tillsatser, rena och natruliga råvaror. Ett helhets tänk helt enkelt.
ISO - Betyder "lika" på grekiska och syftar till att kalorierna är jämt fördelade mellan kolhydrat, fett och protein.
Diet - Betyder "kosthållning" - INTE bantning.

Text hämtad från Isodieten.se

Jag bestämde mig alltså förra veckan att köra isodieten, och det har gått jättebra. Har hittat många trevliga och goda recept. Jag har inte känt mig hungrig eller trött och jag har tyckt att jag har presterat bra på mina träningspass. Jag har inte haft ont i magen, som jag kan ha ibland av för mycket gluten. Och det bästa av allt är att jag har gått ner i vikt. Nästan lite för mycket på en vecka, men jag är såå nöjd!!

-2,5 kilo blev det på vågen, och jag var till och med tvungen att väga mig flera gånger på olika ställen i lägenheten, så att vågen inte lurade mig. Men samma siffra visades. Mina mått var dock hyfsat lika från förra veckan med någon cm minus på höfterna. 

/PiggElin


Det blir inte alltid som man tänkt..

Aj, aj, aj!
 
Ja, tanken var ju idag att springa 16 km, vilket jag också såg fram emot trots träningsvärk från triathlon och två andra tunga pass denna veckan. Men jag fick hejda mig och inse att det inte kommer gå pga en skitsak..
 
Here's the story:
I förrgår skulle jag klippa mina lite långa tånaglar, vilket händer grymt sällan eftersom mina tånagalar verkligen aldrig växer.. Eftersom jag så sällan gör det så har jag väl inte rätta knycken på klippsen, vilket resulterade i att jag klippte galet och för långt in... Jaja, tänkte jag och visst, det gjorde lite ont, men jag klarade både skivstång/intervall och triathlonpasset med en lite ond tå.
Sen kom ju melodifestivalen vilket jag och mina vänner firade med att gå ut och dansa i högklackat. När jag kom hem på natten så mådde inte min tå så bra.. Svullen, röd, näst intill infekterad såg han ut, stackarn..
Så idag när jag snörade på mig löparskorna och skulle bege mig så började jag nästan gråta av smärta som sko mot tå orsakade.. Ja, visst är det töntigt!?! 0,5 kilometer sprang jag, sen var det bara att ge upp och inse att det inte skulle gå. Så sjukt tråkigt!!
 
Jag kan dock förtjäna en extra vilodag denna veckan.
I morgon ska ni få höra hur jag ligger till på vikt och mått fronten.. :-)
 
/PiggElin
 
 

Triathlon på Friskis

Vaknade upp i morse med enrom träningsvärk i benmuskulatur och rumpa, men ändå med ett leende på läpparna då det idag var dags för triathlonpass på friskis. Och inte ens träningsvärken kunde skrämma iväg mig från detta fantastiska pass. Ett pass som innehåller 3 av friskis & svettis träningsformer och som sätts ihop till ett 2 timmarspass.. Medeljympa, Skivstång och sedan lite spinning. Jag har peppat för det här passet länge och äntligen va det dax!!
 
Dessa tre grymma tjejer ledde oss med peppande energi ända in i mål.
 
Och såhär peppade och fräscha var vi innan passet.
Blir så otroligt glad av den här bilden. Dessa underbara människor och den träningsglädje som råder. Ni ger mig så mycket energi!
 
Oj, oj, nu kan man tro att jag är trött, men jag lever lite på allt adrenalin. Tur att det är mellofinal ikväll och att jag ska hänga med vänner och ha kul hela kvällen/natten. För annars hade jag väl krypit på väggarna här hemma. Veckans träning har inte varit nådig, så nästa vecka måste jag nog ta det lite lugnare. Men imorgon väntar 16 km löpning. :-)
 
/PiggElin
 
 
 

Fiskgryta med saffran och kokosmjölk

Alltså det här receptet på den här fiskgrytan/soppan är fantastiskt. Jag har till och med legat och suktat efter den i natt.. Och självklart är den sådär perfekt nyttig också, såsom jag vill ha det på kvällen. Läs detta inlägg..
 
Recept för 4 portioner:
250 gram laxfilé
250 gram torskfilé
400 gram potatis
1/2 purjolök
1/2 zucchini
0,5 g Saffran
300 gram kokosmjölk
Buljong
 
Kokosmjölk eller kokos överhuvudtaget är en mycket intressant fettkälla som alla borde äta mer av. Tänker att Kokosen får ett eget inlägg det kommande dagarna. Tills dess så måste ni lova att äta något med kokos. Vad väljer ni då? Någon favorit med Kokos?
 
/PiggElin

Kärt återseende

Förmiddagen har jag spenderat med fina vänner från min klass på idrottslinjen. Dom tränade crawl och jag simmade bröstsim. Jag har lagt ner tankarna på att lära mig crawla, för enligt alla dom som jag har pratat med som har gjort vansbrotjejsim så går det typ inte att crawla för det är så trångt. Så då tänker jag istället fokusera på att bli starkare i mitt bröstsim. Mina vänner från idrottslinjen kan ju en sån där utvecklad bröstsim som går lite snabbare och den tränar jag lite på, får se om jag hinner lära mig den tills det är dax.
Det blev iallafall ett trevligt simpass, som vi tog i lugnt tempo och med en del pauser för lite catch up av varandras liv. En kilometer skrapade jag ihop, på ca 45 minuter. Så jag är mycket nöjd.
Nu ska jag fylla på med energi. fläskfilégryta i kokosmjölk och bulgur. Mums!!
 
/PiggElin

Kaka med frosting

Nu har jag landat i fotöljen efter en fullspäckad dag, där jag hunnit med mycket! Lämnat min cykel för reperation. Varit på kulturskolan för att förbereda mig på praktiken som startar snart. Och sen har jag lett massa pass på friskis. Eller massa och massa. Två som vanligt på onsdagar. Först mitt medel och sen körde vi cirkelfys med träningsskolan. Det var väldigt mycket folk på mitt medelpass idag. Så mycket så jag nästan blev lite förvånad. Väldigt roligt att folk kommer och tränar trots att våren och solen är framme.
 
Nu ska jag avsluta kvällen med en trevlig liten kaka som jag gjorde igår. Superenkel och nyttig. Funkar bra som mellanmål, eller som fika! Gott med frostingen som är mellan de lite mjuka "havreflarnen"..
 
 
/PiggElin

Hummus

För första gången har jag gjort min egen hummus. Och jag gillar inte ens hummus. Men den här hemgjorda hummusen var underbar. Jag kunde typ inte sluta äta den. Och sjukt nyttig blev den också. Tyvärr hann jag äta upp hummusen innan jag hann fånga den på bild. Så ni får nöja er med en googlebild på hummus, som får läska era smaklökar. :-)
 
 
Recept på min hummus:
400 g kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 färsk chilli. Men var försiktig. Olika chillifrukter är olika starka. Smaka av med halva och se om du vill ha mer..
1 msk olivolja
saften av en pressad citron
salt och peppar
 
Mixa, mixa, mixa, och vips så har du en underbar hummus som passar perfekt till fläskfilé i ugn med ugnssteka sparris. Mumsigt!!
 
Om du dessutom äter 1/4 av denna hummus så är den perfekt som kolhydratskälla till kvällsmålet, med tanke på inlägget jag skrev igår. 
Eller varför inte testa den till några goda grönsaker som man kan dippa i, ett riktigt bra fredagssnacks!
 
/PiggElin
 
 

Kolhydrater på kvällen

Har precis avnjutit en mycket god middag. Köttfärsbiffar gjorda på mager nötfärs, kryddade med färsk chilli. Biffarna serverade jag tillsammans med en god tomatsås som jag gjorde själv på krossade tomater, lök, vitlök, tomatpuré och basilika. Detta lade jag upp på ett vackert salladsblad.
 
Mycket gott och precis som jag vill ha det på kvällen, eftersom måltiden knappt innehåller kolhydrater förutom några få i salladsbladet och såsen.
 
Om du som de flesta andra sover på natten, så bör du välja en kolhydrat fattig middag innan sänggående. Under natten är nämligen kroppen inne i ett viloläge och energiförbrukningen sjunker. Det du har stoppat i dej går alltså inte åt, och istället lagras överskottet till kroppsfett.
 
/PiggElin

Vasaloppssöndag

Hade ställt alarmet på klockan 6.00 i morse för jag hoppades in i det yttersta att jag skulle få mig en reservplats på vasaloppsspinningen på Friskis&Svettis. Vasaloppsspinning är ett pass som cyklas till storbildsskärm från det att starten går, fram till att första man kommer in i mål, alltså ca 4 timmars spinpass. Tyvärr är passet så attraktivt så att man verkligen måste boka mitt i prick när dom släpper biljetterna, samt att man måste ha en gnutta tur också. För även om man sitter där och bokar precis när biljetterna släpps så blir det panikartat och har man otur kan man ändå hamna på reservplats 30..
 
När jag gick till sängs igår hade jag reservplats 3 och räknade därför kallt med att jag skulle få en plats till passet. Men när jag slog upp mina blå i morse så hade jag bara flyttats fram till reservplats 2.. Så mina planer fick ställas om, och jag fick istället njuta av vasaloppet i sängen..
 
Som vanligt så blir jag så himla rastlös och sugen när jag tittar på sådana där lopp. Så efter att ha sett både vasaloppet och gladiatorerna så kände jag mig som en uppumpad frustande gladiator själv, som ville ut och ta över världen..
På med joggingskorna och ut till 17 km i vårsol och ett stort leende på läpparna. En mycket fin och lagom jobbig löptur. Verkligen vad jag behövde, eftersom de senaste veckornas långpass inte alls har givit mig någon härlig känsla. Istälet har jag fått slita. Men nu satt alla kilometer där dom skulle! Detta ska jag fira med mat på Örebros bästa restaurang!!
 
Ps. Det kändes verkligen som det var dax att byta till vårlöparjackan idag! Jippy, våren är här!!
 
 
Sol ute sol inne, sol i hjärtat sol i sinne
 
/PiggElin

Invigning av Tegelbruket

Trots enorm trötthet så åkte jag idag iväg till det nybyggda Tegelbruket i Örebro för att inviga ett aktivitetshus som är imponerande. Jag åkte mest dit eftersom friskis är med som aktörer i huset och håller tre pass i veckan där. Idag bjöd därför Friskis på ett mixpass med Dans Fuego, Medel och Flex.
 
Efter mixpasset tog jag en rundvandring i huset, och blev mäkta imponerad.
  • Två stora sporthallar som dessutom går att sätta ihop till en. Därför kan det hållas stora mästerskap med alla olika sorters sporter. Läktare för åskadare och fräsch utrustning och omklädningsrum
  • Boxningshall
  • Gym
  • Dansstudio med scen för konserter.
  • Replokaler för band
  • Studio för inspelning
  • Utomhusscen
  • Bibliotek med härliga chillytor
  • Äventyrshall med ramp för inlines, cykel, skateboard
  • Klättervägar
Ett fantastiskt ställe för ungdomar oavsett fritidsintressen. Där finns verkligen för alla smaker. Kika in deras hemsida och sprid Tegelbruket till andra!
 
/PiggElin

ÖrebroGalan

Hemkommen från en fantastisk kväll. Men god mat, fina priser och bra underhållning. Fick gåshud över att lilla jag satt där bland dessa duktiga människor som fick utmärkelser. Helt otroligt! Allt gick galant. Jag snubbla inte, och jag sa inget konstigt i mikrofonen. Vann priset som årets idrottsledare gjorde Anders Fredriksson ifrån Järnvägens bågskytte förening. Väl värd vinnare om du frågar mig, och det var också han jag antog skulle vinna.
 
Själv fick jag ett fint diplom, med vackra ord:
 
"Elin är en engagerad ledare och inspiratör inom Friskis&Svettis. Med föredömlig energi och glädje ser Elin möjligheter i varje deltagare."
 
Dessutom fick jag motaga en vacker handsmid ljusstake som ska pryda mitt hem.
Men bäst av allt har varit att få mottaga så många gratulationer ifrån massor av människor som på något sätt tycker att det jag gör är fantastiskt på många sätt! Tack för era ord!!
 
Hurra!!!
 
 
/PiggElin
 

RSS 2.0