Löpband

Nyss hemkommen från ett pass på löpbandet igen. Idag stod det långa intervaller på schemat, vilket innebär:
2 km uppvärmning
6x500 m långa intervaller. Idag skulle dessa springas i tänkt halvmarafart.. Alltså den farten som du gärna skulle vilja hålla för att klå den tiden du vill klå! För min del innebär det att jag ska springa dom på 5 min/km.
2 km Nedvarning
 
Innan jag stack iväg till gymmet funderade jag över det här med att springa på löpband. Om det är jobbigare eller lättare.. Enligt mig är det så mycket jobbigare att springa långpass på löpband eftersom det är så tråkigt att inte ha något att titta på, jag blir så inspirerad av känslan av att springa ute så det gör det mycket lättare.. Men sen tycker jag det är mycket lättare att springa kvalitetspass såsom intervaller, snabbdistanser eller så på löpband. Och detta är ju dels för att löpbandet håller farten åt en och det är bara att hänga med..
 
Jag googlade lite på internet och hittade en artikel på marathon.se om löpning på löpband som handlade om att det är många som just väljer löpbandsträning under vinter halvåret eftersom det är svårt att hålla igång den kvalitativa träningen när underlaget är som det är. Löpbandet kan därför vara ett bra sätt att hålla igång utan att öka skaderisken som snö och is kan orsaka.
 
Dock motsvarar inte löpning på band den löpning som man får på fast underlag. Det som skiljer löpband mot fast underlag är att bandet driver sig själv och detta innebär i teorin att det inte behövs något frånskjut från löparen. Istället räcker det med att löparen bara gör ett benlyft..
Dessutom saknas luftmotståndet som finns när man springer ute, och gör därför att löparen inte behöver kämpa mot det.
 
För att kompensera och få lite av samma känsla när man springer ute så bör man därför ställa in bandet på svagt motlut. Det räcker med att ställa bandet på 0,5-1.0% motlut så får löparen jobba bra med både steg och motlut och får tekniken att likna löpningen på fast underlag.
 
(Källa: Anders Szalkai marathon.se)
 
Med denna artikel i tanken, så ställde jag idag in löpbandet på litelite motlut, och visst fick mina ben jobba mer, med det kändes faktiskt mycket bättre och naturligare..
 
/PiggElin
 
 
 

Blommor

 
Idag när jag kom hem från skolan så mötes jag upp av ett blombud. Jag blev jätteförvånad, och funderade på vem sjutton det kunde varit som skickar blommor till mig. En jättefin bukett med min favorit blomma tuplan, samt ett kort som tackade för den fina jympainsatsen under föreställningarna med "Det normala livet", från örebro länsteater.. Så himla fint!!
 
Strax ska jag iväg och genrepa inför Örebro Galan som är imorgon.. Sjukt spännande!! Nu har det verkligen börjat pirra lite extra i magen inför det stora. Fick mail av verksamhetschefen och ordförande för friskis&Svettis Örebro att dom har anmält sig till galan, allt för att stötta och heja på mig!! Så oavsett hur det går som kommer det bli en helt fantastisk kväll!
 
Efter genrepet är det dax att träffa mina härliga barn på träningsskolan. Idag ska vi få prova dans med Emanuel, förra terminen tyckte jag att dansen med träningsskolan var roligast, så vi får väl se hur det blir idag.
 
/PiggElin
 
 
 
 

Kvällspass

I flera dar har jag faktiskt varit sugen på att komma till gymmet, och när jag idag hade 8 km löpning varav 5 km snabbdistans inplanerad i mitt träningsschema, så såg jag min chans att kunna ta dessa kilometer på löpbandet på gymmet och mysa lite där inne. Det är ju så galet mycket lättare att komma upp i höga farter när löpbandet håller farten åt en..
 
Efter 2 kilometers uppvärmning så fick jag sån jäkla håll så jag funderade på att ge upp. Hur jag än gjorde så försvann den inte utan bara blev värre. Men jag kämpade på och försökte andas djupt, knöt nävarna, och drack vatten. Hållen höll i sig i 4 km men när den var borta så var det som en dröm att springa. Mina ben kändes lätta och snabba och jag kom upp i 4.50 min/km på sista kilometern! Trots mina snabba och starka ben så sprang jag för sakta enligt schemat, men det var ju just hållet som gjorde att det gick så sakta i början, så jag är ändå nöjd..
 
Så här såg passet ut:
2 km uppvärmning
5 km snabbdistans, skulle springas på 26-27 min men jag sprang på 29..
1 km nedvarvning
 
Nu är jag nöjd och glad, och kan lägga mig lycklig!
 
/PiggElin

Godis

Idag föll jag för det.. Godissuget! Eller från början föll jag inte, utan jag blev bjuden och kände mig dum om jag tackade nej. Typisk bortförklaring kanske ni tänker? Men på riktigt så kände jag mig dum om jag skulle tacka nej. Så jag tog en smakbit och efter den smakbiten så var suget suget där och sa att jag hade ju ändå ätit lite godis så nu kunde jag lika gärna fortsätta. Och det gjorde jag..
Istället för att gräva ner mig i detta, så tänker jag bara acceptera att jag trampade snett och sen hoppa på mitt löfte igen. Nya tag!!
 
/PiggElin
 

Längdskidor i Kilsbergen

Åh, vilken underbar dag jag har haft, tillsammans med Jonatan och Ellen. Imorse tog vi bussen till Ånnaboda och var förbereda på vår skidtur på ca 2 mil. Underbart väder, mycket skratt och en del helt underbara vurpor..
 
Vi åkte från Ånnaboda mot Tomasboda där vi i en liten kaffestuga fick mumsiga mackor och varm choklad. När vi klev ut från stugan lyste solen som aldrig tidigare det här året. I väg mot Lisselängen bar färden genom ett parti som var näst intill offpist. En del vurpor hann vi med, vissa snyggare än andra. Från Lisselängen njöt vi av kilometer med sol tillbaka till Ånnaboda. Ett fantastiskt fikastop med härlig utsikt! 23 kilometer skrapade vi ihop, och nu ska jag åka till en vän och bara sitta ner och ha det gött resten av kvällen.
 
 
/PiggElin
 
 

Nyttig kladdkaka!!

Nu är det melodifestivalen och jag sitter och mumsar på något så fruktansvärt gott! Jag skulle nog kunna säga att det är godare än min superbrownie. Jag som är så svag för kladdkaka, detta är min räddning. Ni måste prova den här kladdisen, låt inte innehållet skrämma er för den är magisk.
 
Inget socker, inget mjöl, inga dåliga snabba kolhydrater, inget dåligt fett, bara massa nyttigheter!
 
 
Recept:
Skölj ett paket svarta bönor, häll i en skål och mixa tillsammans med 10 st urkärnade färska dadlar. Mixa ihop till en jämn smet.
 
Vispa i en annan annan skål 2 ägg, 1 dl kokosolja och 100 g smält mörk choklad. Jag tog denna gången 70procentig choklad, men det är upp till dig, hur mörk du vill ha. Ju mörkare dess nyttigare.
 
I skålen med dom mixade bönorna och dadlarna rör du sedan ner:
4 msk kakao
4 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver (funkar med vaniljsocker också, men det blir inte lika nyttigt)
2 tsk bikarbonat
 
Häll sedan i ägg, kokosolja och chokladblandningen också.
Rör ordentligt så allt blandas och häll upp i en kakform.
 
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Det är olika i olika ugnar hur lång tid kakan tar på sig, men den ska vara kladdig inuti men "hållbar" utanpå.
 
Låt svalna, och servera med en klick grädde, eller en klick creme fraiche.
 
NJUT!!!
 
/PiggElin

Spin/puls

Idag vågade jag mig på något nytt som jag har funderat på länge. Spin/puls, vilket är ett spinningpass med pulsklocka. Man knappar in sin maxpuls och sedan visas ens puls på storbildsskärm och man har därmed lätt att ligga i rätt procent av ens maxpuls. Sjukt bra träning, och väldigt roligt!! Det blir ju liksom så tydligt när man ser om pulsen är där den ska vara.

Det är ju svårt att veta sin maxpuls om man inte har gjort något maxpulstest. Men på passet fick vi räkna 226 minus sin ålder. Tyvärr stämde inte detta så bra på mig, då jag knappt orkade kämpa mig upp till ens 80% av min maxpuls eftersom det blev alldeles för tungt på bara 70%.. Och jag tror verkligen inte det handlade om att jag hade svårt att ta mig ur bekvämlighetszonen för jag fick verkligen slita..

Som jag tidigare har sagt så är jag inte mycket förtjust i spinning, men det här var riktigt kul. Man blir så fokuserad på nått annat. Och man vet att man kämpar och att det ger nått, för det ser man på pulsen..

Blir riktigt sugen på att börja springa med pulsklocka.. Jag har ju faktiskt pulsklocka så jag borde verkligen använda den.

/PiggElin


Sorbetglass

Typ världens enklaste recept. Frys in en skivad banan i ca 1-2 timmar. lägg den skivade bananen i en mixer tillsammans med frysta hallon. Mixa till en slät glass. Om du vill kan du strö lite kakao över, det är därför min glass har lite fläckar.. Mumsigt och nyttigt!
 
/PiggElin

LUF

Nervös som bara den steg jag in i salen idag innan mitt pass började. Det var dax för att bli luffad för första gången som medelledare. Luffad innebär en sett för friskis&svettis att kvalitetssäkra sina pass och sina ledare. En person som är LUF-utbildad kommer till passet för att titta på ledarskap, pass, upplägg, plastik, och allt annat som har med passet att göra. Därefter har man ett typ av utvecklingssamtal som handlar om att stärka ledaren i sitt uppdrag. Det är jättebra att Friskis arbetar på detta sättet tycker jag, och det ger Friskis en extra liten proffesionalitet.
Trots att jag tycker att det är bra med LUF, så är det fruktansvärt nervöst. Tänk om dom inte tycker jag är tillräckligt bra?? Tänk om jag måste göra om hela passet?? Tänk om jag behöver gå om någon utbildning?
Men såklart så tyckte luffar'n inget av detta utan istället var han grymt nöjd med mig och mitt pass!
 
STOR STJÄRNA på LEDARSKAP!!
STOR STJÄRNA på MUSIK!!
OCH SUPER STOR STJÄRNA på MUSIK&RÖRELSE TILLSAMMANS!!
 
Visst hade luffaren tips på utveckling, men just nu tänker jag bara njuta av allt som var bra! För det var verkligen så att han tyckte att allt var bra och kunde bara ge feeback som kan göra det där lilla extra.. Och självklart vill jag ha det där lilla extra!! :-)
 
/PiggElin
 
 
 
 

Spenatsoppa

Att komma in efter en löptur i kylan är verkligen skönt. När isande vindar blåser genom ben och märg, då är det skönt att komma innanför dörren, snabbt dra av sig kläderna, hoppa in i en varm dusch, och därefter njuta av en varm soppa.
 
Ett av mina "nyårslöften" var att jag skulle börja äta mer soppa, och det har jag verkligen gjort de här två första månaderna. Idag har jag tillexempel avnjutit en mycket god spenatsoppa. Nyttig, god, enkel och billig!
 
 
Vet inte riktigt hur jag fick den så där perfekt som jag vill ha den, men här är vad jag hade i:
smör som jag smälte
blandade i grahamsmjöl
i med massa frystspenat
ca 4 dl mjölk
ca 4 dl vatten
vitpeppar och salt
Och ett kokt ägg också, för att det är gott och för att jag behöver protein :-)
 
Blev massa soppa som jag kunde frysa in i matlådor.
Och nu är jag varm igen efter den kalla löpturen!
/PiggElin
 
 

Sportlov = sport??

Första dagen på sportlovet för örebroarna. Fast om man går på universitetet så har man ju inget sportlov. Men, eftersom typ alla mina lärare är på sportlov, så har jag inga lektioner och det innebär ju lov. Men är det någon sport i mitt sportlov? Är det någon sport i andras sportlov?
 
Från början hette lovet kokslov, eftersom det användes för att spara på uppvärmningen av skollokaler. Fler och fler började använda lovet till att åka på skidresa eller skridskor eller liknande och därefter har lovet fått sitt namn sportlov.
 
Frågan är bara hur många som verkligen sportar på sitt sportlov idag?
 
Själv sitter jag och planerar mitt sportande för denna veckan. Och till helgen väntar ett litet sportigt äventyr. Vad det ska bli är jag inte helt säker på. Men här är några förslag:
  • Långpass löpning till något trevligt ställe där man kan sätta sig och fika lite och sen ta bussen tillbaka.
  • Om snön ligger kvar så kanske man kan åka längdskidor ett lite längre äventyr. Det ska tydligen finnas något trevligt spår i ånnaboda där man även kan stanna vid någon kaffestuga och möjligvis få sig en våffla.
  • Någon längre vandring i skog och fin natur. Stopp någonstans ut med vägen för korvgrillning och mys.
Ja, det är några förslag. Vad det blir får vi se. Vad det än blir så ser jag mycket fram emot det. OCh om du är sugen på att följa med så är det bara att höra av sig.. :-)
 
Bild från i höstas, då vi begav oss på ett löparäventyr på bergslagsleden.
 
/PiggElin
 
 
 
 
 

Det normala livet är nu över..

Inte MITT normala liv alltså, utan föreställningen "Det normala livet". Igår var sista föreställningen och jag hade äran att få jympa loss med publik och skådespelare. Vilket avslut, härlig energi och mycket skratt. Jag kommer verkligen sakna det här. Kul också att både min familj och två vänner var och tittade sista föreställningen!
 
 
/PggElin

Filmning

Alltså inte filmning som man kallar det när fotbollsspelare låtsas bli taklade, nej, idag snackar vi filmning med videokamera. För idag dök ett litet filmteam på 3 personer (- mamma, pappa och barn) upp på mitt knattepass för att filma lite snuttar inför ÖrebroGalan. Hela natten har jag drömt mardrömmar om denna filmning, allt från att det inte dyker upp några barn, till att jag snubblar över barn eller kräks mitt under passet.. Men inget av detta hände. Allt gick mycket fint tror jag, och teamet verkade nöjda. Sedan skulle det fotas porträttbilder och en liten filmsnutt som ska presentera alla nominerade. Spännade som bara den..
 
Efter passet stack jag ut på lite backträning som kändes mycket bra. Okej, jag var en del stel i mina vader och det va lite kämpigt, men jag höll ändå ihop det fint. Till och med nedvarvningen lyckades jag hålla snyggt hela vägen hem.
 
Om någon timma kommer min familj hit till Örebro, för ikväll är det sista chansen att se teatern - Det normala livet. Finns fortfarande biljetter kvar på ticnet.se
 
/PiggElin

Träningstidning

Idag fick jag en lite försenad födelsedagspresent i min brevlåda. Mina vänner hade köpt en tidningsprenumeration på tidningen Aktiv träning till mig. Jag har länge funderat på att prenumerera på en träningstidning för jag tycker verkligen det är kul att läsa och inspireras. Och ofta när jag läser så blir jag sugen på att träna när jag läser en träningstidning. Men självklart vet jag att man inte ska ta träningstidningar på största allvar.
 
Härom veckan köpte jag Iform tidningen. Jag gillar faktiskt den tidningen, men den bör man verkligen ta med en nypa salt ibland. Tillexempel när det står: Fixa 6 packet på 6 vekor. Hmm, från vilket utgångsläge är min första tanke?
 
 
Träningstidningar jag gillar är:
Iform - mest för att den är snygg och fräsch med mycket lättsmälta reportage.
Runner's World - Är man insnöade på löpning så är den tidningen fantastisk.
Stark Magasin - Tycker faktiskt att den här tidningen har blivit mycket bättre. Jag kom ihåg när den var ny för några år sen, då kändes den mest plottrig. Men idag känns den fräsch.
Friskispressen - Friskis egen tidning. Jag är ju lite jävig när det gäller den, men den är ju sååå bra!
 
Vilken träningstidning gillar du? Tips?
 
/PiggElin
 
 
 

Alla♥dag

Så sjukt trött i fötterna. Men nu har jag också firat alla♥dag genom att låta mitt eget hjärta pulsera hårt i 16 km löpning. Första kilometrarna trodde jag att jag skulle ge upp, det gick så långsamt, och snön gör verkligen ingen nytta i löpningen. Men jag tycker ofta dom första kilometrarna är tunga, dom flyter inte alls, men efter 4-5 kilometer brukar det lätta upp. Idag lättade det inte riktigt upp förrän vid 7 km. Då kunde jag börja tänka på att det var mindre än en mil kvar, och milen har jag ju klarat förr.
 
Efter ca 9 km sprang jag rakt in i ett spår som var varken skottat, uppgått eller det minsta rört. Drivor av snö och varje steg jag tog fick mitt knä att säga ifrån. Det gick liksom inte, så jag var tvungen att gå. Förlorade massa tid på denna lilla sträcka som inte var löp eller gåbar. Och när jag äntligen kom ut på lagom skottad mark igen, så hade jag tappat massor i tid och det var svårt att få upp tempot igen. Snödrivor är verkligen jobbigt att ta sig igen.
 
När jag kunde börja springa igen så var det 5 km kvar. Jag fick verkligen bita ihop och pressa mig framåt. Det var som att börja om från början igen. Men jag slet, och dom två sista kilometrarna kändes som en befrielse.
 
Nu är jag hemma, och så otroligt nöjd med min löpning. Trots att det tog mig nära 2 timmar att ta mig runt denna sträcka på 16 km så är jag nöjd. Jag vet ju att jag kan mycket bättre, med bättre förutsättningar.
 
Men vad jag längtar till våren! (Och jag vet att jag tjatar om det) :P
 
/PiggElin

Sockersug

Är det inte konstigt det där med sockersug?
Jag har inte en ända dag under mitt nyårslöfte som innebär sockersug varit speciellt sugen på godis eller annat sött. Förutom dagen innan min födelsedag. Det är så konstigt, bara för att jag visste att snart var det dax för mig själv att börja äta godis så blev jag galet sugen.
 
Och nu, när jag har ätit godis på min födelsedag och dagen efter, samt en semla på semmeldagen, då har mitt godissug lyfts upp till en helt sjuklig nivå. JAg går typ och tänker på godis hela tiden.. Så himla stört! Men inte så konstigt eftersom hjärnan belönar oss när vi får sött. Dessutom stimulerar sötma hungern, medans protein och fett mättar.
 
 
En gång i tiden var sötsug bra. Det som finns i naturen och är sött, det är ogiftigt och energirikt, vilket var bra när vi levde på naturen. Men idag finns ett överflöd av socker, som vi missbrukar..
 
Vad gör man när suget faller in?
- Ta en stund och fundera på om du verkligen är sugen. Ibland är man faktiskt bara rastlös, uttråkad, eller hungrig. Det är lätt att förväxla dessa känslor.
- När du känner sug, ta och gör nått annat i 15 min. Oftast försvinner suget om man koncentrerar sig på något. En promenad kanske?
- Ät något ordentligt istället. Något som mättar.
- Drick något varmt. Värme dämpar hungern.
 
Nu är det bara att bita ihop igen. Ett nyårslöfte är ett nyårslöfte!
 
/PiggElin
 
 

Löpband

Usch, vad trött jag är på vintervädret just nu. Jag vill ha VÅR. Det går inte att springa ute. Jag fryser och det är svårt att få fäste under fötterna. Inte ens mina dubbar funkar särskilt bra. Och när underlaget inte är bra så blir löpstilen jobbig och tiderna sämre. Därför har jag de senaste två gångerna sprungit på löpband, även om löpband är så galet mycket tråkigare än att springa ute. Idag var dessutom tanken att jag skulle pressa tiderna lite eftersom jag ville få till ett riktigt bra stegrande pass, och att pressa ner kilometer tiden är ju galet mycket enklare på ett löpband där man bara behöver följa med och inte pressa så mycket själv..
 
Efter 1 kilometers uppvärmning så satte jag fart. Jag började att hålla första kilometern i 6.10 tempo. Benen hängde med bra och det kändes som att jag kunde pressa på mycket mer än vad jag hade trott först. Andra kilometern pressade jag därför upp till ett 5.50 tempo. Redan 5.50 är en kilometertid som för mig är jobbig. Oftast ligger jag runt 6.15-6.30 när jag själv får bestämma.
Den tredje kilometern åkte upp till ett 5.37 tempo. Och på den 4 kilometern så kändes det fortfarande väldigt bra men jag var rädd att jag inte skulle orka hela vägen om jag pressade på ännu mer, därför låg fjärde kilometern på ett 5.37 tempo den med. Men på femte kilometern så pressade jag upp så att jag låg på 5.27 vilket var tanken att jag skulle hålla båda de sista kilometrarna. Men när det var 500 meter kvar så ville jag prova att pressa mer, så jag pressade på ordentligt och dom sista 300 så låg jag till och med på 5.00.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sjukt tråkig bild, men jag var så stolt när jag kom ner på 5.27 så jag var tvungen att på springande ben försöka fånga det på bild. 
Jag är så sjukt nöjd! Det bådar gott för att kunna slå min tid på GBGvarvet i år igen!
 
/PiggElin
 
 
 

Födelsedag

Då var födelsedagen över. Mycket godis blev det, och inte en ända kilometer blev sprungen. Planen var att klara av 16 km innan kalasandet var igång, men det hanns aldrig med förrän festen började. Men nu är det ny vecka, och nytt träningsfokus.
 
Såhär ser schemat för denna veckan ut:
Måndag - vila
Tisdag - 8 kilometer med stegrande tempo. Målet är att ligga i 5.30 fart på iallafall dom sista 2 kilometrarna. Ska köra på löpband, så att löpbandet håller tempot åt mig.. :-)
Onsdag - Mitt medelpass, Cirkelgym med träningsskolan, och kanske ett skivstång/steppass igen.
Torsdag - 16 km löpning
Fredag - Simma 1 km
Lördag - Backträning
Söndag - Spinning
 
Yes, jag e laddad!
 
 
/PiggElin
 

Vikt och mått

Egentligen är det ju söndagar som jag brukar väga och mäta mig, men imorgon fyller jag år, och det känns så tråkigt att ställa sig på vågen då. Dessutom har jag tänkt att jag ska köpa mig en hemmakvällsgodispåse reda ikväll och börja mumsa på kl 24.00. Om jag är sugen? Nej, egentligen inte. Men det är ju min födelsedag, och jag har 24 timmar på mig att vräka i mig det jag vill! Mohahah!
 
Idag har jag iallafall vägt mig och mätt mig. Resultatet i måtten blev det samma som sist, förutom att jag upptäckte ett litet fel i det jag hade skrivit i blogginlägget förra gången. På lår hade jag skrivit 89 cm, vilket är helt fel. Rätt siffra ska vara 60 cm. Så nu har jag ändrat det.
 
Viktresultatet var 3 hg lättare en sist. Även om det är lite så gör det mig otroligt nöjd!
 
Nu blir det födelsedagsfirande och semeldagen i några dagar, och då ska jag inte hålla i några tyglar. Sen är vi back on track på onsdag igen.
 
 
/PiggElin
 

Nedvarvning

Om det är något jag fuskar med när jag springer mina löppass så är det nedvarvningen. Uppvärmning går oftast okej, och själva passet i sig går utmärkt. Men sen kommer den där förbannade nedvarvningen och det är som att min hjärna inte orkar pressa mig framåt mer. För det är inte benen som det är fel på, dom hade säkert orkat lite till om bara hjärnan hade puschat på precis som den gör när jag pressar mig fram 16 km trots att jag bara vill ge upp..
 
Nedvarvning är inplanerat i mina pass från marathon.se när man springer lite mer teknik och/eller kvalitetsbasererade pass. Tillexempel som idag när jag skulle springa 3 km uppvärmning, 3 km backträning och sen 2 km nedvarvning.. Uppvärmningen och backträning gick ju okej, men sen händer nåt och jag fuskar rejält på nedvarvningen. Med fuskar så menar jag att jag går istället för att springa... Idag var det till och med så illa så att jag gick HELA nedvarvningen..
 
Jag vet ju att både uppvärmningen och nedvarvningen inte bara är till för att värma upp och värma ner kroppen, utan också för att få några extra kilometer i benen.. Men jag slappnar liksom av på dessa nedvarvnings kilometrar. Istället borde jag tänka passet som ett 8 kilometerspass med 3 km backe i mitten. För när jag springer långdistanser och varken uppvärmningen eller nedvarvning är inplanerat i passet, då ger jag mig inte på slutet..
 
Det är egentligen samma sak när jag är på friskispass. Uppvärmning och passet i sig går bra. Men sen kommer nedvarvning och strech och då vill jag helst gå ut från passet. Jag skyller på att jag har så svårt att slappna av efter ett köttigt pass, och därför vill jag inte gå in i den där stilla fasen, med nedvarvning och stretch. Men eftersom jag på löpningen istället har svårt att hålla tempot uppe i nedvarvning så säger jag ju emot mig själv..
 
Varför är jag så anti nedvarvning?
Någon som känner igen sig?
 
Jag avslutar med några tänkvärda ord som en ledarvän sa sist vi ledde pass ihop.
- Nedvarvning och stretch är början på nästa pass.
 
/PiggElin

Ny inspirationskälla

 
Paulún ger nu ut sin nya bok LCHQ - kokboken. Detta är uppföljaren till boken LCHQ och innehåller mest recept. LCHQ är förkortningen på låg kolhydratskost av högsta kvalitet. Den här boken är helt i min smak som gärna vill äta bättre kolhydrater.
 
(Som en liten parantes vill jag bara sticka in att LCHQ INTE är samma sak som LCHF. LCHF är inte vad jag sysslar med och inget jag i nuläget vill rekommendera).
 
Boken är indelad i kapitel med frukost, soppor, sallader, fisk och skaldjur, kött och kyckling, omeletter och vegetariskt samt det bästa av allt, Efterrätter!
 
Hur gott låter det inte med kokospannacotta tillexempel?
 
 Ser fram emot att testa dessa läckerheter som boken erbjuder. 
 
/PiggElin
 
 

Skivstång/step

Yes, back on track!
Dom senaste dagarna har jag varit sååå sjukt opepp på träning, kanske mest löpning. Så därför har jag faktiskt inte tränat. Inte nått! På hela 2 dagar har jag varken varit på pass eller sprungit. Det kan låta fjuttit, men det är otroligt mycket för min del. egentligen skulle jag vilja säga att det är 4 dagar sen som jag tränade, men både lördagen och söndagen tränade jag lite som inte var planerad träning..
 
Men iallafall, idag blev det av. Gånger 3 dessutom. Först mitt medelpass, som gav massor av energi. Många som var framme efter passet och tackade för ett roligt pass med härligt ledarskap. Många som var framme och sa att dom hade sätt mig på teatern också, vilket är kul. Och många som var framme och gratulerade till nominering till Örebro galan. Och allt det här värmde något otroligt!!
 
Sen var det dax för träningsskolan. Och på schemat stod BOX. Jag gillar box, och jag tror verkligen att barnen gjorde det också. Det är ju lite tuffkänsla det där med handskar och mitsar.
 
Sen hade jag ju lyckats, (efter galet lång väntan i reservkön), få plats på nyheten skivstång/step. Jag har bara hört talas om detta superpass som ska vara så förbannat bra, så att man flyger fram över stepbrädan. Och nu efter att ha provat passet så kan jag väl inget annat än att hålla med. Roligt, men klurigt. Ett block på stepbrädan bestod nästintill bara av snurrar åt olika håll. Trodde aldrig att jag skulle få koll på det, men jag satte vartenda steg i slutet och kände mig sjukt stolt när ledaren sa att det brukar ta 4-5 gånger innan det sitter.
 
Nu är jag trött och ska välförtjänt sätta mig och läsa i min fina nya bok från Fredrik Paulún. Mer om den imorgon.
 
/PiggElin
 

Medlemsteater

Nyss hemkommen från en kväll på teatern igen. Ikväll var det medlemsteater vilket betydde att friskismedlemar kunde gå på föreställningen för en billgare penning. Jag kände mig oerhört priviligerad som fick hålla i "friskisinslaget" idag, eftersom att det var så många välkända ansikten i publiken. Men det som gjorde mig mest peppad var att på tredje raden satt mina två bästa vänner.
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friskis & Svettis Höganäs

Yes, idag har jag varit och inspirerats och inspirerat i Höganäs. Nu ska det nämligen produceras ny Mini-röris skiva och ny Röris skiva, så idag har vi brainstormat kring vad som komma skall. Dessutom har vi pratat om Alla barnen manifestet som ni kan läsa om här.
 
 
Det känns som det blev många trevliga idéer och evetuellt så såddes det frö till andra roligheter som jag inte tänker gå in på nu förän jag vet något mer säkert.
 
Träffade dessutom 2 ledare från Friskis & Svettis Göteborg, vilket var väldigt roligt eftersom jag inom snar framtid finns i Göteborg igen och är med i deras gäng. :-)
 
Funderar på om jag ska orka ta en springtur ikväll också. Har faktiskt ett pass kvar denna veckan att springa, och därför skulle det vara skönt att få gjort det passet. Men just nu känns det som att jag är ganska trött.
 
/PiggElin
 

Tempohoj

Anlände till Göteborg i förmiddags och åkte sedan direkt för att träffa min morbror och kolla in min förhoppningsvis blivande tempohoj. Har inte bestämt mig för att köpa den ännu eftersom jag behöver fixa och kolla några grejer först, men jag cyklade på den hem och det kändes väldigt bra. Blev alldeles lyrisk av att komma upp i roliga hastigheter och på riktigt känna sig som en cyklist.
Här i Göteborg är det nästan redan vår vilket får mig att längta ännu mer till våren på riktigt. Då ska jag ta en långtur på min tempohoj. Vad jag längtar!! Och förstås längtar jag till när själva tjejvättern ska cyklas!
 
Här kommer en bild på cykeln. Dock inte den bästa, men jag kände ändå att jag ville visa den!! Woohoo!
 
 
/PiggElin

RSS 2.0