Matkasse

i höstas åt vi nästan samma sak hela tiden och jag hade varken inspiration eller lust till att laga mat. Jag bestämde mig i alla fall för att satsa helt på ekologisk mat av många olika själ. För mig själv, för djuren och för naturen. Och jag gillar känslan av att äta "ren" mat utan konstigheter!
 
jag har alltid tyckt att det är konstigt med folk som beställer matkassar. Tänk om man inte gillar maten? tänk om man är sugen på något annat? Usch vad dyrt? Det är ju säkert bara kött från Danmark... Och so on and on!
 
jag såg en artikel om Sveriges bästa matkasse. Ekologisk dessutom! Och plötsligt hade jag beställt en!
 
..och fy tusan vad kul det är. Nya fantastiskt goda rätter! Inte svåra att laga. Bra portioner, lagom dyrt :-), nya smaker, man behöver inte handla jämt och ständigt, man behöver inte fundera på vad man ska laga. Jag och resten av familjen är jättenöjda! företaget vi prövar heter Ecoviva.
 
idag har vi gjort ekologiska och glutenfria falafel, med ugnsstekt aburgine, vitlökssås och quinoa! Så himla gott!
 
 

Hej kondition!

Tanken var att springa i fredags, så att jag skulle slippa springa två jobbiga pass två dagar i rad på helgen. Men efter arbetsdagen var jag så fruktansvärt trött så jag somnade i soffan när jag kom hem, och vaknade inte fören Friskis hade stängt för dagen, och att springa ute var menningslöst då snö och is fortfarande låg på gatorna.. Därför fick det bli två riktigt "härliga" helgpass.
 
Efter familjejympan på lördagen ställde jag mig på löpbandet. Såååå segt!! Särskilt när jag tittade på klockan och det hade gått 14 minuter och jag hade knappt kommit drygt en kilometer. Bättre blev det när jag då insåg att löpbandet var inställt på Miles och inte kilometer. Pjuuuuh!
 
Efter familjejympan på söndag stod jag återigen på bandet. Längsta passet för säsongen skulle betas av! Men jävlar vilken känsla! 7,5 kilometer utan någon som helst trötthet! Jag maxade dessutom ordentligt på slutet!
 
Hej konditionen, dig har jag saknat, men du är fantastiskt välkommen!
 
Trevlig helg!

Imse vimse spindel wooooow

Ja, om någon undrar vilken musik som går på högvarv i mina hörlurar just nu så är det helt klart imse vimse spindel med Duran och Mollan. Nytt familjejympapass är ihopkokat och jag har denna helg verkligen fått öva in det ordentligt både på mina ordinarie små familjejympare på lördagen, men också på söndagen när jag fick hoppa in för en annan ledare. Det känns som det är ett riktigt bra pass faktiskt med djurtema. Var lite orolig eftersom förra terminens cirkuspass var svårslaget. Om ni har barn i åldern 2-6 år så är ni hjärtligt välkomna till Friskis & svettis Askim på lördagar.
 
 
 
 

Simhud..

Jag utnyttjade min friskvårdsrabatt innan jul och köpte ett simkort på valhallabadet samt ett vattenjympakort. Har ju den fina förmånen att få träna gratis på Friskis, så något gymkort eller liknande behöver jag ju inte köpa.

Igår bestämde jag mig för att pröva mitt nya kort på valhallabadet och kände för lite våtvästjympa. Men när jag kom dit får jag vet att dom håller på och renoverar bassängen där vattenjympan är så istället fick det bli nåra längder i motions bassängen. Verkligen bland det tråkigaste jag vet, men 1km skrapade jag ihop sakta men säkert.

Verkligen sakta gick det, för hela tiden lyckades jag få en lång svans av människor bakom mig som ville förbi. Jag är verkligen kass på att simma.. Ingen simhud här inte... Men skrynklig som ett russin och otroligt nöjd var jag efteråt! Detta ska göras igen!

Igång igen

Då är den årliga göteborgsvarvsträningen igång igen. Varje år i Januari så börjar jag träna inför årets löparfest! Detta året är startsträckan lite längre för mig. Har under hösten tränat mycket dåligt då jag har flyttat, bytt jobb och skaffat hund, saker som tar mycket av ens tid i livet. Men nu är jag igång och jag ser verkligen fram emot att bli stark och sportig igen.
 
Första löparveckan har startat lite lätt med 2 pass på 4 km, och idag ett pass på 5 km. Vår fina vovve har gjort mig sällskap på alla pass vilket är trevligt. Jag tittar på hur han lätt och ledigt skuttar fram genom snön, och spurtar iväg på raksträckor, medan jag själv flåsar för minsta lilla lutning som dyker upp.
 
Terminen på friskis är också är gång. För tillfället leder jag varken medel eller skivstång, utan har valt att bara leda familjejympa en dag i veckan. Det räcker för tillfället då vi inte har hittat någon lägenhet inne i stan ännu och måste åka en bit för att ta oss till friskis. Men jag försöker få till att gå på pass så ofta det går.
 
Nu är det dax för en dusch och sedan ett avsnitt game of thrones, såhär sista dagen på julledighet..
 
 

RSS 2.0