Jordgubbssmoothie och Chilliserien

 
Idag har jag köpt en ny kaffekokare. Jag samlar på OBH nordicas Chilliserie, och självklart fick det bli en sådan kaffekokare också. Nu har jag, kaffekokare, brödrost, våffeljärn, zodastream och blender i serien. I och med det nya inköpet så fick vi ändra om lite i köket, och blendern som tidigare har haft en ganska dålig plats i köket fick flytta fram till rampljuset. Nu står den perfekt för att närsomhelst kunna slänga ihop en smoothie. Detta firade vi med varsin jordgubbssmoothie gjord på jordgubbar, banan, lätt youhurt, mandelmjölk, och en liten skvätt fun light jordgubb. Passade perfekt efter yogapasset :-)
 
 
/PiggElin
 
 

Blodsockerfall

Nästan alltid efter ett lopp så är det som att min kropp är rädd att förlora massa energi igen och därför reagerar med konstant hunger eller återkommande blodsocker fall. Detta är lite läskigt, särskilt på natten. Jag kan vakna upp och känna att jag är på väg att kräkas eller svimma av för lite blodsocker. Så fort jag får i mig en sked med youghurt så stabileras jag och återfår normalläge. Det är så konstigt. Jag funderar på om det är inbillning eller om min kropp tror att den måste fylla på i fall jag skulle ge mig in i ett lopp igen. Någon som känner igen detta?
Detta gör att jag ca 2-3 dagar efter ett lopp alltid måste äta extra mycket samt alltid ha med mig nått ätbart i fickan. Så idag på jobbet har jag ätit russin, nötter och bars ur fickan hela dagen.
 
/PiggElin

Tjejvasan 2014

Wow, jag är så imponerad över min prestation. En svensktjejklassiker är avklarad och jag är så otroligt stolt! Jag tänker inte skriva så mycket om själva tjejklassikern i sin helhet i detta inlägg utan istället berätta om tjejvasan och hur jag upplevde den.

 

Vi tar det från början. Jag och Ellen åkte dit tillsammans med Karlslunds IF som hade fixat transport, övernattning, vallning av duktiga killar i Mora och massa annat som var guld värt. Verkligen skönt. Hade varit så krångligt att fixa allt detta själv, men nu kunde vi njuta och bara fokusera på loppet.

 

Vi gick upp klockan 6 på morgonen eftersom de första i vår klubb (Karlslunds IF som vi nu tillhör) skulle starta redan runt 9. En liten frukost fick vi i oss, och sen åkte bussen iväg mot start. Där hade jag och Ellen tänkt att vi kunde sova nåra timmar eftersom vi inte skulle starta förrän klockan 11.30, men fjärliarna i magen höll oss klarvakna och istället traskade vi runt på startområdet och tittade på eliten, käkade nötpåse från arla och nervöskissade på bajamajorna.

 

I god tid klädde vi på oss alla kläder och fixade med nummerlapparna. Sedan traskade vi bort till vår startfålla. Uppvärmningen satte i gång, men som vanligt blir jag bara as nervös att vara med på sånna där uppvärmningar precis innan lopp. Hjärtat vill liksom hoppa ur min bröstkorg och pulsen blir skyhög. Jag försökte ändå värma vadmuskeln lite så att den skulle vara med mig hela vägen.

 

Startskottet gick, och folk segade sig framåt i snigelfart. Bakhalt som tusan, och många fick redan efter bara några meter ta sig ut mot sidan för att valla på med massor av klister. Visst tyckte jag också det var lite bakhalt, men ändå tillräckligt med fäste för att kunna ta sig upp i backarna. Jag sturntade därför i mer klister och satte fart.

 

Första delen av loppet var ganska kuperat. Upp och ner. Långa nerförsbackar utan spår. Det var bara att slänga sig rakt ut eller ploga sig ner. Vissa tog till och med av sig skidorna och promenerade ner. Men inte jag, jag åkte slalom ner och tackar idrottslinjen för allt jag lärde mig om utförsåkning när vi var på skidläger i Idre.

 

 

Efter 6 kilometer började jag bli hungrig. Svängde av på första vätskestoppet och slänge i mig chokladbollar och lite nötter som jag hade i fickan. Åkte vidare och plötsligt var vi i Hökberg och det hade det gått en mil.

 

Pigg och glad susade jag vidare in i nästa mil. Då kom den där branta backen som jag hade hört folk prata om. Här var det tydligen lätt att bryta benen. Jag plogade mig nerför den, men stannade då en tjej satt i backen och grät. Jag hjälpte henne upp och frågade om hon hade ont, men hon var bara så förbannad på backarna utan spår. Jag kände att jag inte kunde göra så mycket mer för henne och stack i vidare.

 

Vid 18 kilometer fick jag en svacka. Jag kände hur trött ländryggen var av allt stackande, och mina tår var alldeles väck. Jag hade ingen koll på klockan, men tyckte att jag hörde någon säga att den var runt 3. Jag tänkte att jag ändå inte skulle klara mig under 4 timmar och kunde därför ta det lite lugnt.

 

Så kom vi till Eldris och sista milen. Där väntade blåbärssoppa och bullar. Gud va gott! Jag var riktigt hungrig. När jag stod där och smaskade på min bulle fick jag syn på en klocka. Den var bara 14.10. Jag skulle alltså klara SUB4 om jag bara fortsatte. Målet från början hade ju varit att ta sig under 4 timmar, men när vaden gick sönder fick jag byta strategi och tänka att målet var att ta sig runt. Plötsligt insåg jag att jag skulle klara mitt mål från början. Jag satte fart.

 

När 5 kilometer skylten skymtades så var jag riktigt trött. I uppförsbackarna hängde jag på stavarna och nerför så var jag rädd att stå på näsan för jag var så trött. Men inte än ända vurpa, och plötsligt hörde jag speaker rösten från målet. Vilken känsla!

 

 
 
 /PiggElin

Mora

Då ligger jag på en madrass i en hembygdsgård i Mora och försöker sova. Vi har precis fått hjälp med att valla skidorna av några killar från Mora IF så nu ska det väl gå riktigt bra i backarna. Imorgon är det dax. 11.30 står jag i startfållan. Skänk mig gärna en tanke då.

/PiggElin

Örebroklassikern

Jag hade tänkt att göra Örebroklassikern, som består av tre grenar vid olika tillfällen. Skridsko, promenad och cykel. Som friskismedlem får man dessutom bra rabatt på anmälan. Men nu meddelade arrangören att isen på Rynningeviken fortfarande inte är farbar och därför flyttas datumet en andra gång. Och denna gången flyttas det fram till ett datum då jag inte kan. Så himla tråkigt. Hade verkligen sett fram emot att vara med. Hoppas dom flyttar igen. Om du har möjlighet att vara med så tycker jag att du borde anmäla dig. Man kan vinna finfina pris. Som tillexempel en resa till Kina. Gå in och läs mer på: www.laget.se/orebroklassikern

Efterrätter

Blev så galet sugen på efterrätt idag efter middagen. Försökte återskapa den fina chokladmoussen som jag gjorde för nått år sen. Men jag försökte skapa den med kakao istället för smält ckoklad. Det gick inte alls lika bra, och jag tyckte bara den blev tråkig. Jag vill ha nya tips på fina, och lite nyttigare varianter av efterrätter. Mina favoriter är brownien, bollarna och Cheescakeen. Det är mina tips. Vilka är era?
 
 
/PiggElin

Upplägg i gymmet

Har kommit in i ett flow när det gäller lunchträning. Strax efter 11 var jag på friskis idag igen. Denna gången för att pressa mig själv på gymmet lite. Mina ben värker fortfarande av träningsvärk från cirkelgympasset i Söndags, så jag lät dom vila och körde överkropp. Bröst, axlar, och biceps fick sig en rejäl omgång.
 
När jag går in på gymmet så brukar jag i förväg bestämma 3 stycken muskelgrupper som jag ska fokusera på. Om jag inte bestämmer det så blir det mest att jag lullar runt på gymmet utan någon motivation till att ta i. Så jag bestämmer alltså tre muskelgrupper som ska få sitt. Då vet jag vad jag har att jobba med. Sen värmer jag upp på en spincykel eller en trainer i 10 minuter och därefter så kör jag 3 stycken maskiner på varje muskelgrupp.
 
Idag blev det såhär:
Bröst - Bröstpress sittande (två olika maskiner). Liggande flyes med hantlar. 
Axlar - Axelpress sittande i maskin. Axelpress med hantlar utåt sidan. Axeldrag upp till hakan med skivstång.
Biceps - Bicepscurl i maskin (Två olika maskiner). Bicepscurl med hantlar.
 
Jag körde 3 set x 10 rep på varje maskin. Och avslutade sedan med 10 armhävningar som täcker in alla dessa muskelgrupper som jag hade fokus på.
 
Så himla skön känsla efteråt!
 
/PiggElin

Indoor walking till lunch

Testade återigen ett lunchpass på friskis idag. Ett lunchpass är oftast inte mer än 40 minuter och eftersom jag inte är så förtjust i indoor walking så passade det så bra att det just var ett lunchpass indoor walking som jag visste att jag skulle orka genomlida. Jag hade inte behövt tänka så, för det var ett riktigt trevligt indoor walkingpass som jag hamnade på. Har dock lite problem med att fötterna somnar under passet, vilket är lite obehagligt. Men jag lyckades skaka liv i dom när det blev för stickigt. När jag kom hem efter passet så bjöd jag mig själv på lite mellis i solljuset vid balkongdörren. En fräsch färskpressad juice av apelsin, grape och lime. Samt en tallrik skivad banan med lite jordnötssmör smaksatt med kakao. Mums!
 
/PiggElin
 

Snart dax

Så himla skönt att avsluta veckan med ett köttigt cirkelgympass. Jag tog nästa i lite för mycket och glömde bort att vara snäll mot min vadmuskel. Inte bra, den ska ju hålla på vasan nästa vecka. Men nu är kroppen trött och go och vadmuskeln gör inga större ljud ifrån sig, så den pallar ju riktigt bra numera.
 
Veckan går mot sitt slut, och jag har tränat alla tänkta pass. Har suttit här och planerat nästa veckas pass och inser att det är på allvar nästa vecka. Då ska skidtekniken sitta på plats och jag ska avsluta min tjejklassiker. Är mest nervös över nerförsbackar, där är jag en riktig fegis. Och särskilt nu när jag har en söndrig vadmuskel att tänka på. Sen är jag nervös för allt sånt där runt omkring loppet, såsom packning, vallning, övernattning och socialisering. En väldigt massa "ing" som spökar i min hjärna. Och när jag tänker på dessa "ing" så känner jag att det ska bli skönt att avsluta tjejklassikern. Samtidigt som jag längtar som bara den och tycker att det ska bli AMAZING som en viss tjej skulle ha uttryckt det ;-)
 
/PiggElin

Sockerchockad

I måndags var det min dag. Födelsedag alltså. En fantastisk dag, med mycket firande. Firande bestående av massor av mat och gottigheter. Sen dess har jag ätit så mycket socker, mjöl och fett så att min mage är helt uppsvälld, min hud är alldeles glansig, och jag känner mig trött och dåsig mest hela tiden. Usch, jag mår verkligen inte bra av att äta så. Självklart tycker jag att man ska unna sig och äta det man vill när man vill. Men jag har så lätt för att falla in i ett missbruk av onyttigheter så för mig funkar det bättre om jag avstår helt. Just nu känns det som att jag måste på avgiftning för att kunna klara mig utan socker igen. Tack födelsedagsfirandet, men nu har jag fyllt år så att det räcker...
 
/PiggElin

Lunchträning

Sällan jag är ledig på onsdagar, men idag var jag det så det passade för en gång skull perfekt med lite lunchträning. Ett 30 minuters flexpass blev det, men för att få lite kondition också så joggade jag fram och tillbaka till friskis. Perfekt träning enligt mig. Skönt med både den lugna löpturen och flexandet. Och gött att ha tränat innan lunch, så att hela eftermiddagen och kvällen blir fri sen. Härligt att se hur mycket folk som faktiskt lunchtränar. Så roligt att människor tar sig tid att göra det. Det ska jag också göra när jag får fast jobb. Brukar du lunchträna? Vad tränar du då?
 
/PiggElin

Rörlighet, Styrka och Kondition

När man jobbar typ alla dagar i veckan så krävs det mycket planering för att få in träningen i schemat. När man pluggar så förstår man inte hur lyxigt det är med den friheten man faktiskt har. Varje helg försöker jag göra en skiss över min träning för kommande vecka. Mitt mål är just nu att få in ett rörlighetspass, ett styrkebetonatpass och ett konditionspass i veckan. Alla andra pass utöver det är bara bonus.
 
Denna veckan som varit har sett ut såhär:
Rörlighet - Yoga
Styrka - Gym
Kondition - Jogging
Bonus - Basjympan
 
Veckan som kommer ska se ut såhär:
Rörlighet - Flex
Styrka - Cirkelgym
Kondition - Jogging
Bonus: Förhoppningsvis lyckas jag trycka in ett spinningpass också. Vi får se..
 
Hur tränar du just nu? Randompass, fokus på vissa muskelgrupper, intensitetvarierat, eller efter dagsform?
 
/PiggElin
 

Harembyxor

Det är så mycket jag ändrar uppfattning om hela tiden. Vissa saker går jag verkligen från att hata till att älska. I går skrev jag om Fun light som är en typisk sådan sak som jag inte alls gillade för ett par år sen, men som jag nu använder en gång om dagen. Idag tänkte jag berätta om mitt senaste inköp som är ett par harembyxor. Ni vet sånna där lösa byxor som bara hänger åt alla håll. Precis sådana byxor har jag alltid tyckt varit fulast i hela den här världen. Men vilket köp! Dom är så sköna! Jag använder dom på morgonen när jag stiger ur sängen och är kall om benen. Jag använder dom på yogan där dom funkar utmärkt i alla positioner. Jag använder dom när jag övar rytmik med min rytmikgrupp. Jag använder dom till tvättstugan när jag inte har några andra kläder att ta på mig eftersom allt ska tvättas. Ja, dom är helt enkelt fantastiska. Ett plag som alla borde ha i garderoben. Har du inte ett par, köp då dessa på Hm för 149 kr.
 
/PiggElin

Fun light

 
Jag har egentligen aldrig varit så förtjust i Fun light. Har tyckt att det smakar konstgjort och tråkigt och därför har jag aldrig använt den. Men plötsligt har jag fått upp ögonen för Fun light och använder det för att smaksätta två saker i mitt liv. Det ena är mitt bubbelvatten. Med Fun light Appear, som är blandning mellan äpple och päron så förvandlas mitt bubbelvatten till cider. Och det är så himla gott! Och så känns lite festligt om man äter en god middag, att dricka lite cider till, fast helt utan socker. Det andra är att jag använder Fun light på morgonen för att balnda ut kesellan och den milda youghurten. Då brukar jag ta Fun light Jordgubb, och  den vanliga lite halvtråkiga youghurten förvandlas då till en supergod Jordgubbsyoghurt. Hur använder du Fun light?
 
/PiggElin
 
 

Glädjetårar

När glädjetårarna trängs i ögonvrån under passet, ja då vet man att man saknat att jympa. Så var det nämligen idag på mitt första jympapass sen skadan. Redan i uppvärmningslåten så kände jag glädjen sprida sig inom mig, och nervositeten kring om vaden skulle palla bara släppte. När jag sedan tittade runt på alla glada motionärer som följde ledaren utifrån egen förmåga och dagsform så blev jag alldeles tårögd. Vad jag har saknat jympan! Nu längtar jag ännu mer till att få stå där själv i mitten och leda pass. Välja egen musik och egna rörelser. Se alla glada, starka, svettiga, fina motionärer. Känna pulsen höjas till max, och musklerna jobba som aldrig förr. Bjuda på sig själv. Peppa och bli peppad. Åh, vad jag längtar!
 
(Bild tagen av friskis&svettis under sommarjympan 2013).
 
/PiggElin

Längdskidor och Swebar!

Jag och Jonatan gav oss ut på en eftermiddagstur på längdskidorna idag. Jag hade planerat att vi skulle åka från ett ställe som heter Blankhult eftersom det var skidtävlingar i Ånnaboda där vi annars brukar utgå ifrån. Men på jakt efter Blankhult så upptäckte vi tillslut att vi befann oss typ i Nora och hade antagligen kört lite för långt. Det gjorde inget för i Nora finns det fina spår runt Digerberget. Vi staplade iväg på skidorna och fick kämpa i uppförsbackarna då tejpvallan inte fäste särkilt bra i den plusgradiga tempraturen som rådde. När vi hade kommit en bit in i skogen så gick det mycket bättre, och efter en kort paus med fika så hade tempen sjunkit ännu lite till och det var lättare att ta sig fram. (För jag antar att det var det som gjorde att vi fick bättre fäste).
 
 
7,4 kilometer runt Digerberget och sedan 4,5 kilometer på Elljusspåret. Jag lovar att jag kommer känna träningsvärk i morgon efter allt stakande.
 
Vi avslutade det hela med en sväng in på Ica i Nora som hade rabattpris på Dalblads Swebar. 3 st för 39 kr. Som hittat! Så nu har vi fyllt upp barlagret. Har ni förresten smakat på Dalblads Swebar med kokos? Så himla god!
 
(Bild lånad från google)
 
/PiggElin
 

Helg

Äntligen lite ledigt. Jag har verkligen jobbat konstant denna veckan. Har knappt haft tid till något annat. Men jag gillar mitt nya jobb, och jag gillar att hålla mig igång så det har varit en bra vecka ändå.
Dock har det inte blivit lika mycket träning som vanligt. Men jag har fått till ett spinningpass och ett gympass. Och imorgon ska jag äntligen få åka lite skidor också. Så jag tycker ändå jag kan känna mig nöjd med veckans träning. 3 pass på en vecka är ju många som kämpar för att få ihop. Och 3 pass på en vecka är ju faktiskt helt lagom för motion. Jag är nöjd!
 
/PiggElin
 
 

RSS 2.0