Gott nytt träningsår!

 
Min skadade vadmuskel satte i år stop för att slå förra årets träningsmängd. Men jag är nöjd ändå och ser fram emot ett härligt 2014. För 2014 ska bli MITT år. Bara så ni andra vet! 
 
/PiggElin
 

Naked juicebar

Igår sprang jag runt på stan och hade lite ärenden hit och dit. Träning och shopping. Inte konstigt att blodsockret tog slut gång på gång. Jag har ju dessutom superkänsligt blodsocker, men jag räddade det med en supergod juice från naked juicebar och en liten kokosbar. Men juicen var fantastisk. Tror att den hette typ banana berry, men den smakade massor av apelsin. Måste köpa en sån imorgon med. Har ni provat naked juicebar?
 
 
/PiggElin
 
 

Världens löpning

Idag har jag köpt en bok. Min nya inspirationskälla. En helt ny typ av bok.
Fler och fler väljer att kombinera träning och resa. När jag reser bort så har jag nästan alltid löparskorna med mig för att kunna sticka ut på en seightseeinglöptur. Och nu kommer dessa löparrundor bli ännu fler, lättare och roligare.
 
 
Världens löpning är en bok som presenterar 12 stycken städer i världen utifrån löparrundor, varav en kort (3-5 km), en lång (runt milen), och en seightseeing runda. Till varje stad får man också tips på boende, restauranger, sevärdheter samt lite tips från en känd löpare som är kopplad till staden. Städerna som presenteras i boken är New York, Bangkok, Prag, London, Berlin, Rio de Janeiro, Köpenhamn, Rom, Paris, Barcelona, Kapstaden och Stockholm. Eftersom jag planerar att åka till London till våren, så kan jag lova att boken ska få följa med dit. Nu väcktes verkligen resesuget.
 
/PiggElin

Flänger och far

Okej, tillbaka i Göteborg igen. Har typ bara ätit hela dagen idag. Tur att jag hann få lite frisk luft under en kort promenad innan jag skulle med tåget i alla fall. 

Imorgon ska jag försöka komma iväg på ett morgonpass. Eller ja, morgonpass är det väl inte riktigt, men allt innan 12 är morgonpass när man har lov :-)
Vad det är för morgonpass får ni veta imorgon. Tjolahopp tjolahej!!

/PiggElin

Sittspinning

Runt, runt, runt, gick jag på stan.. Ville verkligen hitta något på mellandagsrean, men jag kom hem lika tomhänt som jag kom dit. Dock med ett spinningpass rikare i benen. Men fy va tråkigt det var med spinning. Jag gillar ju inte direkt spinning, och med tanke på min vad så var jag dessutom tvungen att sitta ner på cykeln hela passet igenom.. Inte mycket variation i den cykelturen. Men jag är stolt över att jag genomförde passet, och att jag är så duktig med att inte utsätta vaden för saker som den inte klarar av ännu.
 
/PiggElin

Hello Jönköping

Plötsligt befinner jag mig i jänköpingstrakten, i samma stuga som i somras. Väcker många minnen. Har lite planer för i morgon, men just nu vill jag bara sova. Så ursäkta detta urtråkiga inlägg.

/PiggElin

Min Julafton

Dagens Traditioner
  • Julotta i Domkyrkan kl 8.00
  • Traditionsenlig julfrukost på mc donalds
  • Julbord med familjen
Dagens motion
  • Julpromenad med hela familjen. Och då menar jag verkligen hela familjen. Mamma, pappa, syster, 2 hundar, och en häst..
Dagens Julklappar
  • Råsaftcentrifug
  • Stekpanna
  • Löparstrumpor
  • trisslotter
Dagens tv-tittande
  • Julkalender - tårfylld avslutning
  • Kalle Anka - Fortfarande lika bra
  • Victoria Secret fashion show - Goosebumps
/PiggElin

Bästa citatet

Planerade att gå på spinning idag, men jag vaknade för sent och hann liksom inte ladda mentalt innan, så jag struntade i det. Vissa pass sitter så långt inne alltså.. Jag vill, men vill ändå inte.. Spinning är ett typiskt sånt pass. Samma sak med simning. Har liksom ingen motivation till dessa pass. Och jag tycker faktiskt inte att man ska behöva göra saker som man tycker är tråkigt. Nej, träning ska vara kul, annars kan det va. Tänkte en stund på all julmat som jag ska proppa i mig kommande dagar, och att det behövs beredas plats i magen. Men sen tänkte jag på det så sanna citatet:
 
Det är inte det du äter mellan jul och nyår som har betydelse, utan vad du äter mellan nyår och jul.
 

/PiggElin

Stångas i Göteborg

Drog i väg till Friskis och Svettis Frölunda idag på eftermiddagen och körde ett skivstångspass. Vaden hängde med bättre denna gången får jag säga. Fast jag fegade lite på vissa övningar eftersom jag inte vill riskera nått. Passet var okej i det stora hela. Ganska bra musik, men det var nått som inte gjorde passet till ett sånt där superpass. Svårt att sätta fingret på vad. Men en genomkörar fick jag, och det va skönt!
 
 
Hade lite tyngre vikter idag än förra gången, men det är skrämmande var mycket styrka jag har förlorat på kort tid. Usch..
 
Den 24-26 december kan du träna gratis här på Friskis Göteborg. Jag ska bjuda med min familj!
 
/PiggElin
 
 
 
 

Julbak

Jag har haft en väldigt soft dag. Åkte hem till Göteborg igår för lite julledighet. Har kelat med hundarna, spelat sims, och bakat knäck och 2 olika sorters bröd. Jag älskar knäck! Kan typ inte sluta äta.. Det bara smälter i munnen. Ska bjuda min familj på de goda pepparkaksbollarna som jag gjorde för några veckor sen också. Dom är ju fantastiska! Om ni inte har gjort sånna ännu, så måste ni prova. Perfekta som julgodis! HÄR finns receptet.
 
/PiggElin

No pain, no gain

Träningsvärk. Vilken fantastisk känsla!
Igår gick jag på första gruppträningspasset sedan jag skadade mig. Ett skivstångspass blev det. Ett pass där jag lätt kunde hitta på mina egna rörelser om vaden skulle säg ifrån, eller rörelserna vara för yviga. Det gick riktigt bra! I uppvärmningen fick jag hitta på lite eget. Men resten av passet gick grymt bra. Tog inga tunga vikter, men det räckte bra för att ändå få upp pulsen och svettas lite. Och jag känner verkligen i musklerna idag att dom fick jobba igår. :-)
 
Jag gillar verkligen dessa bilder från friskis med budkskapet "Vi vet inte vad du måste orka. Bara hur". Finns många fyndiga tycker jag. Denna är högst aktuell just nu, du orkar väl vara tomte i jul? :-)
 
Jag måste återigen också tacka alla ni fina, som gläds åt att jag så sakterligen börjar komma tillbaka. Tack för alla fina hälsningar. Jag lovar, jag ska vara försiktig, och inte gå för snabbt fram.
 
/PiggElin
 
 
 
 

Besök hos sjukgymnasten

Ett besök hos sjukgymnasten idag gjorde mig glad och tacksam. Min vad läker sig fint, och mitt mål med sikte på att avsluta min tjejklassiker på tjejvasan i februari kommer vara fullt möjligt, enligt sjukgymnasten. Nu gäller bara sunt förnuft, och fokuserad rehabträning.
Läxor:
  • 15-20 tåhävningar om dagen för att bygga upp vaden.
  • Lagom träning, hoppfritt i början.
  • Spinning = mycket bra rehabträning! 
  • Sluta så fort det gör ont!
Efter besöket hos sjukgymnasten firade jag med en grym lunch hos Paulún. :-) Köttbullar i kaneldoftande tomatsås serverat med mathavre. Till efterrätt deras fantastiska kladdkaka!!
 
 
/PiggElin

10000 steg

Om jag tittar på min stegräknare på mobilen, så har jag inte gått många steg det senaste. Vissa dagar har jag knappt varit utanför dörren.. Fy va lite jag har rört mig. All vardagsmotion liksom.. Den bara försvann i och med att jag inte kunde stödja på vaden. Men idag har jag gått en längre promenad och det gick jättebra. Enligt världshälsoorganisationen så ska man ju gå 10.000 steg per dag för att ha en bra vardagsmotion, och det var precis vad jag samlade ihop idag. Känns mycket bra, även om vaden känns stel och lite stum när jag går. Men så länge det inte gör ont tänker jag. Imorgon ska jag träffa sjukgymnasten, hoppas han är positiv!
 
/PiggElin

Hej gymmet

Nu ska ni få höra. Jag har varit på gymmet. Jag har trampat lite luft på spinningcykeln, pumpat lite triceps och biceps, samt pressat lite magmuskler. Jag är så stolt! Och det gick bra. Var as nervös när jag gick in på friskis, men det släppte efter en stund. Fick till och med upp lite puls för första gången på länge. Sååå skön känsla!
 
/PiggElin

Tvättning

Att tvätta är något jag gör jämt och ständigt. Detta endast på grund av att jag tränar så mycket och ständigt behöver tvätta mina träningskläder så jag inte luktar apa på jympagolvet. Men sen jag skadade mig så har jag ju inte behövt tvätta några träningskläder. Jag satt faktiskt och funderade på om jag har tvättat sen jag skadade mig, men jag tror faktiskt inte det. Men idag var det dax, inte en enda trosa var ren... Men nu, 8 timmar senare, så är jag äntligen klar. Tvättkorgen fylld med nytvättade kläder och jag känner det som att jag har räddat världen. :-) Jag ser detta som ett friskhetstecken. Äntligen klarar jag att göra saker själv, som att bära tvättkorgen fram och tillbaka till tvättstugen drygt 350 gånger..
 
 
/PiggElin

Träningskläderna på

Ja, idag hände det. På friskis igen, iförd träningskläder. Kändes så skönt att bara ta på sig träningskläderna, även om jag visste att det inte skulle bli så mycket träning. Besöket på friskis var mest för att coacha, och prova vår blivande barnledares pass. Hon ska licenseras nästa vecka så det är spännande att se hur passet utformas. Jag tog det väldigt försiktigt, var till och med lite nervös att jag skulle ryckas med och att vaden skulle brista igen. Men det gick bra. Belastade inte, och försökte göra små, små rörelser för att känna hur det gick. I helgen ska jag försöka ta mig till gymmet och lyfta lite skrot :-) Eller simma kanske? Måste hitta komplement till min träningsabstinens..
 
 
/PiggElin

Heeeeeej!

Åh, vad jag har saknat er. Samtidigt som det har varit skönt att ta ett blogguppehåll. Jag tappade helt enkelt lusten för att blogga om träning när min skada kom. Jag tappade faktiskt lite lusten för allt när det hände. Men skadan har repat sig mycket bättre än vad sjukgymnasten från början trodde och jag står på benen igen. Kommer dock inte kunna leda jympa på länge vilket förstås är jättetråkigt. Nu ska jag satsa allt på att iallafall kunna genomföra tjejvasan i februari, och därmed en tjejklassiker.
 
Mycket har hänt sen jag sist uppdaterade bloggen. Och jag är numera med jobb till nästa termin. Dock är det ingen heltids anställning, men ett jobb i den riktningen jag vill och därmed är jag otroligt glad och nöjd. Det är dessutom skönt att veta vart man tar vägen nästa termin. Vilket gör att jag kan börja fundera över saker, som att skaffa hund tillexempel.. :-)
 
Jag kommer alltså bli kvar i Örebro nästa termin. Och idag har jag haft möte med friskis angående nästa termin. Och en superrolig grej är att jag nu ska gå LUF utbildning i vår. Alltså bli ledaruppföljare på friskis. Så himla kul! En "luffare" som det kallas, går på pass för att kvalitetsäkra friskispassen och ge ledaren den feedback i ledarksap som han/hon behöver. Jag älskar ju att feedbacka så det kommer passa mig perfekt.
 
Jag har även idag ventilerat mina tankar kring att kanske vidareutbilda mig inom skivstång. Har mest varit en liten tanke tidigare, men efter att jag fick skadan på vadmuskeln så känns det plötsligt väldigt mer angeläget att börja träna något styrkebetonat i stället, som kanske inte är så hoppigt och inte är samma typ av belastning på mina stackars vadmuskler.
 
Mycket kul! Många bitar som börjar falla på plats inför våren. Nu ska jag bara komma igång med lite rehabträning också. I'm back! Är ni med mig??
 
/PiggElin

Trötta ben

Det här känns lite sjukt att säga men i dag har stått upp nästan hela dagen. Benen är alldeles trötta och det märks att dom de senaste dagarna bara har legat i högläge. Har testat att gå lite idag också. Går inte alls utan skor, men med en liten klack på foten så går det lite iallafall. blev inget läkarbesök idag på grund av annat som dök upp men ska få en tid senare i veckan. det går framåt tror jag. 

Andra December

Förra året gjorde jag en egen julkalender till mig själv. Den var så himla bra och jag hade faktiskt riktigt roligt. Jag skrev små lappar med olika träningsformer och pass på. Satte fast varje lapp vid en godisbit och tog en lapp varje dag. Det som stod på lappen skulle under dagen utföras. Det var allt ifrån korta styrkeutmaningar som kunde utföras hemma till riktigt jobbiga pass på friskis eller i löparspåret. Det var så roligt!
 
Min julkalender från förra året!
 
Önskar jag kunde göra det i år igen, men istället hade jag bestämt mig för att starta igång Göteborgsvarvs träningen nu i December, men så kom skadan. Så det blev ju varken löpträning eller julkalenderträning. Jaja, nu är det som det är och idag kan jag faktiskt få ner min häl i golvet hyfsat smärtfritt. Det kanske inte är så allvarligt som sjukgymnasten från början trodde. Hoppas, hoppas!! Imorgon ska jag till läkaren för att se vad han säger, så ni kan ju hålla tummarna då. :-)
 
/PiggElin
 
 

Besök

Min mamma och har varit här från igår till idag. Himla mysigt. Hon har hjälpt mig att fixa lite här hemma och vi har även fått upp adventsljusstaken och lite annat julpynt. Jag kan ju inte fixa sånt själv nu när jag haltar runt på kryckor. Sen tog vi en liten promenad med hundarna som också följde med mamma upp i hit. En mycket kort promenad, men lagom för att mina armar ska orka med. Jag kommer bli så stark i överkroppen efter den här kryckperioden.
 
 
/PiggElin
 

RSS 2.0