Box

Då har man klarat av två boxpass denna veckan. Är i vanliga fall sällan på box, men det är verkligen en perkfekt parträning eller vad man ska kalla det. Alltså den bästa träningen på friskis där man verkligen kan träna tillsammans med någon och peppa varandra till max. Det är väldigt roligt att man jobbar i par i stort sätt hela tiden och man får verkligen tillfälle att utmana varandra. Dagens box hade mycket två och två övningar som handlade om komunikation, fighting, peppning och samarbete vilket jag kan sakna på vissa boxpass, då fokus ibland bara handlar hamnar på slagen och peppning, men nu var det verkligen annat i fokus också, riktigt rolig kompisträning! Jag blev ordentligt utmanad på både dagens boxpass och tisdagens. Man kan verkligen ge så mycket mer med peppning från någon annan. :) Jag säger det igen: Träningskompis är grejer det!!

Förutom box idag så har jag faktiskt hunnit med ett litet lagom pass på gymmet. Mage och biceps blev det!

Nu ska jag tyvärr ha vilodag i två dagar eftersom det är SMASK!! Kom, kom, kom om du har möjlighet!
19.00 på musikhögskolan i Örebro!

Ta hand om er!
/PiggElin


Morgonjogg!

Yes, kan börja med att sumera gårdagen som blev en skön träningsdag. Startade med morgonpromenix med vovven. På eftermiddagen körde jag mitt ordinarie medelpass, vilket var en anning förvirrat från början och kanske 5 låtar in i passet. Jag hade dels glömt mina skor hemma vilket gjorde mej galet stressad och därför blev allt lite kontigt. Men jag landade tillslut i det och jag tror inte så många märkte det.

Efter mitt pass så bestämde jag och en kompis oss för att köra ett boxpass. Galet kul, men tungt som skam! Det brände in armarna efteråt, men det är fantastisk att kroppen återhämtar sig så snabbt så redan efter en liten stund så kände jag mig pigg och stark igen. Jag känner mig på topp!

Jag trodde faktiskt att jag skulle vara stel och trött idag när jag vaknade, men faktum är att jag bara har lite lätt träningsvärk i låren. Jag, Jonte och vovven tog därför en löptur nu på morgonen. Scott var hur duktig som helst och sprang på riktigt bra. Några stopp blev det ju då han måste kissa, nosa, spåra, bajsa, men annars så flöt det på riktigt bra. Nu ligger Scott helt utslagen och nöjd, det känns bra att han får röra sig ordentligt när han är hos mig.

Strax ska jag bege mig till praktiken som idag till stor del består av fika på stan :) Ingen dålig praktik det inte :)
Och ikväll är det årsmöte på friskis, ska bli trevligt!

Ha en bra onsdag!
/PiggElin 

Nyttig tacos

Började dagen med en morgonpromenad med hunden kl 7.00. Det var ljust, varmt och mysigt ute. Riktigt trevligt att börja dagen så.

Sen har dagen bara varit lugn och jag laddar inför att leda pass i em på Friskis.

Har precis fyllt på energidepåerna med en nyttig tacos.

150 gram mager nötfärs stekte jag i egengjord tacokryddmix. Här kan man blanda efter behag men jag tog vitlök, cayennepeppar, chillipulver och salt.
Den färdiga kryddmixen man köper innehåller till mestadels socker och är bara onödig när man kan göra egen.

Sedan hakade jag grönsaker och serverade tacosen på fullkornstortilla. Hade lite lätt crème fraische och någon matsked tomatsalsa (som jag säkert kunde ha slängt ihop en nyttigare själv).

Gott gottigotti! Tisdagslyx!
Nu är jag laddad för träning!! :)

/PiggElin


Draghjälp eller motstånd

Vilken härlig måndag. Tänk om alla måndagar kunde vara så här lätta. Scott är här igen och det är så mysigt, han har haft en grym förmiddag hemma hos Fia som har passat honom medan jag hade praktik. Jag slutade praktiken tidigare och kunde därför få till en springtur för att hämta upp Scott.

Hade saknat att springa med Scott men det i början blev det inte riktigt så smidigt som jag hade tänkt. Det var som om han hade glömt bort hur man springer i koppel. Antingen drog han och jag hängde som en vante efter honom eller också så tvärstannade han och jag fick nästan viplerskada av den hårda inbromsningen..

Efter någon kilometer gav jag upp och gick sista biten hem, vilket inte gjorde nånting eftersom jag ändå redan hade sprungit ett par kilometer innan jag hämtade honom. Dessutom fick jag njuta ordentligt av det fina vädret! Stannade vid en liten å med massa ankor och njöt. Mysigt värre!

Nu ligger både jag och Scott här och slumrar alldeles nöjda av motion.
Jag har ingenting mer som behövs göras idag så nu ska jag bara njuta av att vara ledig ända till på onsdag!

/PiggElin




Mer jympa i jympan



Vilket drag vi hade idag på Friskis. Vi har inspirerats inför det nya upplägget i jympan. Mer jympa i jympan!
Nya upplägget innebär mer fokus på träningen, allt i passet är träning, till och med rörlighet och stretch!
Det har varit en helt underbar dag med massa jympa, och mycket svett och bra musik. Ett litet jympa-battle fick vi till också. Otorligt kul!

Jag tror att det nya upplägget kommer bli bra, men jag blir lite orolig som ledare och funderar över hur mycket jobbigare det kommer bli att leda det nya upplägget, då övergången där man tidigare har kunnat återhämta sig lite försvinner och dessutom ska man jobba ännu mer med växlar och uttryck vilket kommer kräva ännu mer!

Men samtidigt som jag är lite skraj så är jag mycket peppad på det nya upplägget, det är kul att få vara med!

Idag är det våffeldagen och den ska jag verkligen ta vara på. :) Men sen måste jag ladda om för en ny vecka. Pust!!

/PiggElin

Terränglöpning

Idag blev det 14 km terränglöpning. Inte riktigt vad jag hade planerat. 14 km var planerade och jag såg fram emot att springa i skogen, men att det skulle vara så ouppsprunget och lerigt och rotigt gjorde rundan galet jobbig. Jag fick stanna och gå nåra gånger och dessutom så fick fötterna ta en del stryck då man satte dom fel eller snubblade till lite här och där. Blev en mycket sämre tid och jag var ganska sliten efteråt.

Men nu är denna veckans 14 km avklarade!

På söndag är det dax för att lära sig det nya upplägget för all jympa på friskis. Det blir en heldag med "mer jympa i jympan". Love it!!

Jag gillar't

/PiggElin

Stressig vecka!

Denna veckan är helt crazy! Allt går i ett, ingen rast och ingen vila! Tisdagen var den dag som det fanns lite utrymme på men då mådde jag inget bra och trodde nästan att jag hade blivit sjuk, så då gjorde jag inget annat än att bara va stilla.

Tur för mig att jag bara har tre löppass inplanterat denna veckan, mer hade jag inte hunnit.

Idag har jag iallafall gjort det som var planen:
Jag gick upp 6.30 för att skriva på det förbannade VFU-pappret. VFU=praktik för er som inte vet.
Kl 9 åkte jag till Musikhögskolan för att planera kommande lektioner under praktiken.
10.30 gjorde jag ett besök på vårdcentralen som jag har skjutit upp hur länge som helst.
11 träffade jag vän på gymmet och körde ett armar, axlar, bröst pass
Sen blev det lunch och ännu mer skriva.
14.00 praktik
18.00 ett löppass. Intervaller 500 m gånger 6 samt upp och nedvärmning.
20.00 handla.

Galen dag! Imorgon blir det ännu värre!

/PiggElin


Godis!


Godis alltså, denna drog! Denna fruktansvärda, hemska uppfinning! Varför ska det vara så gott med godis??
Jag tänker att jag ska ha en ätardag i veckan och då får jag äta vad som helst. Men ibland blir det kvar godis och då tänker jag att jag ska vara duktig att spara det till nästa ätardag. Detta lyckas jag med i 1 dag, möjligtvis 2, och i bästa fall 3 dagar. Men sen är det kört!

Denna helgen bad jag till och med en vän gömma godiset för mig som blev över. Men igår blev jag galen och letade överallt efter godiset, som jag tillslut hittade och började genast smocka i mig!

Är jag sjuk? Som ett beroende?
Det är iallafall galet och så ovärt, för sen när allt godis är slut så är jag verkligen inte nöjd. Nöjd på godis kanske, men verkligen inte nått vidare nöjd med livet..

Har ni några tips? Är det sluta med godis helt som gäller?

/PiggElin

Söndags vägning


Idag är det Söndag. Söndagar innebär vägning för min del.
Var ganska frustrerad förra veckan när jag vägde mig och insåg att jag hade gått upp så mycket i vikt så jag låg över mitt enligt mig "katastroffsträck". Kan låta hemskt men det här med vikt betyder mycket för mig och jag blir frustrerad och ledsen när jag inte går ner i vikt. Det är okej om jag ligger still på samma vikt, bara jag inte går upp i vikt så är jag lugn.

Det som är mest frustrerande är att tänka att jag tränar säkert 4-6 dagar i veckan och går ändå inte ner i vikt vissa veckor. Jag förstår inte hur det hänger ihop när folk runt omkring mig som varken tränar eller äter bra kan behålla sin vikt. Jag får liksom inte ihop det i min hjärna. Sen kan man ju börja prata muskler och sådant som väger, men när man har övervikt som jag har så bör man ju gå ner i vikt också.

Iallafall så hade jag idag gått ner 1,2 kilo sedan förra veckan. Det gjorde min dag och jag känner mig så mycket fräschare och piggare! Har funderat över att jag borde börja mäta mig också så kan inte vikten ljuga för mig.
Men idag fick det räcka med vägning, och resultatet firade jag med morgonpromenad och därefter pannkaksfrukost på mina proteinpannkisar!

Ska strax bege mig till ett efterlängtat Intervall/flex!

/PiggElin



Lördag

Vilken softisch dag jag har i dag. Har varit iväg en sväng och repat lite inför en konsert i påsk och sen har jag bara njutit av att vara ledig.
Alla träningspass denna veckan är avklarade, vilket betyder att jag har frihet att kunna välja ett extra pass imorgon om jag vill. Det händer sällan och därför ska jag verkligen njuta av att kunna gå på intervall/flex! Ett tufft pass med hårda intervaller (både styrka och kondition), och sedan avslutande strechande övningar! Jag längtar redan nu.

Så här har veckans pass sett ut:
Tisdag: 9 km löpning + mitt ordinarie Medelpass + Step up
Onsdag: Backträning
Torsdag: Gympass, mage och rygg
Fredag: Långpass löpning 14 km
Och så intervall/flex på söndag då

Känner mig riktigt nöjd med veckans pass :)

Eftersom helgen är lugn så njuter jag av vara hundvakt åt Scott. Vi går långpromenader och övar lydnad. Längtar efter en egen hund!!!

Hoppas ni också njuter av helgen!
/PiggElin


Myshelg

Dagens långpass blev 14 km. Tungt! Men det gick!

Nu ska jag mysa hela helgen med världens finaste Scott som är hos mig på besök en tid :)


Vårväder och cykel!

Vilken vårdag!
Vi slutade praktiken tidigare idag så jag tog mig en cykeltur i det fina vädret till stadsparken, är såå glad att min cykel är hel igen och att det går att cykla utan att vara rädd att halka i diket.
I parken åt jag mitt mellanmål bestående av ett stekt ägg, lite skinka och ost, samt några morötter. Så himla fint att bara sitta där i solen och njuta.

Sen tog jag min cykel för att bege mig till Friskis för lite möte. Lite konstig känsla att vara på Friskis utan att träna, men efter gårdagens och dagens träning så behöver jag få vila lite.

Ha en fin dag i solen!
/PiggElin


Träningsdag delux!

Idag är jag ledig från allt vad skola, praktik, läxor och läsning betyder. Vad passar då bättre än att ha en riktig träningsdag?

Startade dagen med frukost och därefter en löptur. Solen värmde ordentligt idag och det var fler än jag som var ute och motionerade. Vissa utav dom jag möte sprang i kortärmat! :)

När jag kom hem gjorde jag ordning en god pestowok:
1 kycklingfilé
Ca 2 dl wokgrönsaker
Stek tillsammans i lite olivolja.
Koka 45 gram risnudlar
Blanda sedan allt i pannan och tillsätt två tsk pesto. Blanda och ät!

Sjukt enkelt och galet gott.

Om en timma ska jag ge mig av till Friskis och leda Medelpass! Därefter beroende på hur mycket krafter som finns kvar så får vi se om det blir nått mer :)

Det blir grymt!

/PiggElin


Melodifestivalslördag!!

Vilken lördag! Förra veckan kom jag på att lördagar har blivit min favvo dag. Har haft så himla roligt 6 lördagar sträck nu! Lördagarna har bjudit på massor av roliga aktiviteter både annorlunda och mer vanliga, och massor av möten med härligt folk!!

Men det som har varit stående tema dessa lördagar är ändå MELODIFESTIVALEN!!

Jag tycker det är mycket kul med festivalen, den samlar människor på något sätt och sen pratar man om den hela kommande vecka. Jag ser det också som ett ansvar för mig som blivande musiklärare att hålla koll på vad för sorts musik som når ut till den stora massan. Det är bara något särskilt med Mellofestivalen.

Så igår så gick hela dagen i festivalens tecken eftersom det var final. Och vilken final det blev!

Friskis hade ordnat mellojympa med alla finalbidrag. Man skulle tjoa och tjimma som mest när ens favvobidrag kom och alla var på. Det var som en stor förfest! Jag fick härliga rysningar av att jympa till dessa låtar och till och med Sean banans låt gav mig rysningar :)

Efter passet var stämningen på topp och jag åkte hem och gjorde mig iordning för en riktig tjejkväll!

Rätt låt vann helt klart vilket satte partyhumöret ännu mer på topp!
På krogen nappade dj:en direkt på vårt mellofestande och spelade vinnarlåten direkt när vi kom in!!

Vilken härlig lördag, nu ligger jag här och försöker ladda för backträning trots sen hemkomst i natt. Det är dock lite peppande att grannen spelar gårdagens vinnarlåt. Det är som att festen fortsätter!! :)

Här nedan ser ni hur pepp man blir av att ha tränat ett mellojympapass på Friskis!


Kvargkaka

Jag har tidigare berättat att jag tillhör dom som äter mycket kvarg. Allt för att höja proteinhalten. Men samtidigt är jag inte jätteförtjust i det då jag tycker smaken i sig är lite sur, så jag försöker ofta hitta recept som gör kvargen lite lättare att äta. Ett sådant recept hittade jag på en blogg härom dagen som jag provade i morse.

Kvargkaka 2 port:
2 äggvitor, vispas till ett hårt skum.
2 dl lättkesella
1 dl frysta hallon

Gräddas i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Servera sedan med valfri frukt och lite vaniljkesella.

Verkligen lyxig frukost, men funkar även som typ mellanmål eller fika/efterrätt. Smakar ungefär som ostkaka om man har vaniljkesellan till.

Så nu är jag fylld med protein och ska bege mig till Friskis :)
Hurra!

/PiggElin


Långpass!

Yes, det trodde jag aldrig att jag skulle orka idag. Men 14 km blev det! Vart motivationen kom ifrån det vet jag inte?
Nu har jag massor av träningsvärk både från gymmet i torsdags och stelhet från löpturen. HÄRLIGT!

STOLT!

/PiggElin


Back on track

Efter några dagars vila så kan jag äntligen använda min vad igen. Jag har varit sååååååå rastlös även om jag bara har vilat sen i fredags..
Tog mig idag iväg på en löprunda för att prova hur min kära vad skulle ta emot detta. Det gick fint, men jag vågade verkligen inte springa på, så det blev en galet lugn runda, dock på 8 km men med gång.

Lite senare kände jag mig så peppad på att få träna igen att jag inte kunde motstå att ta mig iväg på ett medelpass tillsammans med fin vän. Kanske inte jättebra att sätta igång direkt med 2 pass på en dag, men jag kunde inte motstå! Men jag tog det försiktigt och allt gick fint. Vaden gör inte det minsta ont och jag känner mig starkare och mer på G än på länge!

Längtar efter morgondagens gympass med frökenkvarg som jag numera ska börja kalla henne, då hon nästan missbrukar kvarg.
Men kvarg är bra och kvarg ska man ha!! :)

/PiggElin

Aj!

Där fick jag för all träning!
Eftersom jag är dålig på att vila och bara kör på med pass efter pass så är det inte konstigt när en muskel plötsligt säger ifrån.

Har tidigare berättat om känningarna i benhinnorna, men eftersom jag var så inne i träningen så körde jag på och helt plötsligt sa vad muskeln att nu får det vara nog och uttryckte sig med smärta i fästet.

Det gör ont så fort jag stödjer på foten och därför har jag fått bli i stort sätt sängliggande idag, passade ju i och för sej bra då det var Vasaloppet på TV, samtidigt som man känner ännu mer frustration över att inte kunna röra sig då..

Men nu är Vasaloppet slut och min vad vill fortfarande inte vara med utan vill bara ligga på en varm vetekudde och lata sig. På bilden här nere ser ni hans position, öm och lite svullen.

Längtar redan efter träning!!
/PiggElin


Lyrisk!

Igår var en riktigt underbar träningsdag. Hde egentligen från början tänkt att det skulle bli en vilodag eftersom mina benhinnor sa ifrån ordetligt på senaste löppasset.
Men så här blev det istället:
Jag började dagen med Miniröris i Nicolaikyrkan som tro det eller ej gör vuxna människor varma och lite svettiga. Fortsatte sedan med Malin till gymmet och fick till ett bra mage/rygg pass. Träffade massa härliga människor på Friskis och beslöt mig för att stanna kvar på för ett steppass. Dagen med träning gjorde mig helt lyrisk!

Tänk om alla dagar kunde vara såhär!?!

/PiggElin

Miniröris!

Precis hemkommen från att ha lett miniröris i en kyrka här i Örebro, på deras öppna förskola. Mycket roligt och det gjorde min dag ännu lite ljusare!
Det är alltid lika kul att se små barn röra sig, och hur kul dom tycker det är. Tänk om man kunde ha samma glädje som dom varje gång man rörde sig. Men förutom barnen så blir jag mycket imponerad av föräldrarna som lydigt jympar dom också lika duktiga. Rör sig på konstiga och roliga sätt, allt för att deras barn ska tycka att det är kul! :)

Solen lyser och jag har gått promenad från och till kyrkan. Verkligen skönt! Ska inte springa idag, för igår hade jag så ont i mina benhinnor på löprundan, så dom ska verkligen få vila. Dock ska jag ta mig en sväng till gymmet tillsammans med Malin.

Ha en härlig fredag alla!!
/PiggElin

RSS 2.0