Dagens:

1. Jag har bestämt mig! Efter många vändor fram och tillbaka i huvudet så har jag nu bestämt mig! Jag gör en "riktig" klassiker med start nästa år! En sån där jättelång och jättejobbig, men alldeles underbar svensk klassiker!  Japp, nu är jag anmäld med start på Vansbro. Långt kvar, men därinnan ska jag ju göra klart min tjejklassiker. :-)
 
2. Jag har sökt ett jobb. Ett jobb som jag så sjukt mycket vill ha.. Ett jobb som är som klippt och skuret för mig. Jag tror inte jag kommer få det.. Men jag vill verkligen ha det!
 
3. Jag har varit på VIP-kväll på stadium och köpt ett par träningsbyxor som jag har spanat på i typ ett halvår. Att jag alltid går och väntar tills det jag vill ha inte finns mer är så typiskt mig, men idag hade jag tur, byxorna fanns och dessutom fick jag 20% och 50 kr extra rabatt på dom. Vilket kap!
 
4. Jag har sprungit. Trots att jag fick håll på båda sidor och att min kropp kändes helt förlsappad så tog jag mig igenom 5 lugna kilometer. Nöjd!
 
5. Jag har fått tag i 2 intervjuer till min C-uppsats som ska göras nästa vecka. Ja, ni kanske tror att jag inte pluggar alls eftersom jag bara skriver om annat här på bloggen, men icke, C-uppsatsen är i fullgång!
 
6. Nu ska jag titta på Gunde Svan och beundra våra grymma idrottsstjärnor i tvprogrammet "I huvudet på Gunde Svan".
 
Godnatt!
 
/PiggElin
 

Benböj

Som att det inte räckte med massor av benböj med vikt igår på cirkelfys passet. Nej, tydligen har jag massa benböj i mitt eget pass också som jag ledde idag, och när jag efter passet trodde att benen skulle få vila, ja, då var det dax för några benböj till.. Stackars benklumpar!! Jag som påstår att jag aldrig får träningsvärk i benen.. Hm, jag ska sluta säga det!

/PiggElin



Cirkelfys

Det var längesen jag krigade så på ett pass som jag gjorde idag. Fy sjutton va trött jag blev, bara efter första varvet så kände jag att det skulle bli riktigt jobbigt att orka runt två varv till. Jag vet inte riktigt om det var jag som hade en dålig dag eller om det var passet som var extra tungt, säkert en kombination.. Ledaren var i alla fall peppande och lite hård vilket jag gillar, eftersom man då inte tillåter sig att fuska.. Mycket fokus på teknik i passet också vilket är gött, och man känner sig galet duktig när ledaren kommer fram och säger att den där plankan ser riktigt fin ut eller ropar att det är snygg teknik i kettelbellsvingen. Me like! Det jag dock kan sakna i Cirkelfyspassen är en ordentlig uppvärmning, jag tycker ofta att det är alldeles för mycket rörlighet och teknik, vilket är bra det också, men jag känner mig sällan varm i musklerna när man sen ska sätta igång vid stationerna.
 
Så här beskriver friskis sitt cirkelfyspass:
Kul, funktionellt och utmanande. Karaktären är fysträning, modellen är träning vid olika stationer. Betoningen ligger på uthållig styrka, men träningen är också pulshöjande. Övningarna är funktionella och utmanar din teknik. Effekten förstärks med hjälp av redskap, som exempelvis skivstänger, brädor, vikter, Bosu, Kettelbells. Du tränar styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition på ett tufft, sportigt och roligt sätt.

Så, det var veckans styrkebetonade pass, nu ska jag försöka få in ett rörlighet och ett löpningspass också, sen har jag fyllt min veckodos av vad jag tycker att jag behöver, utöver mina andra träningsåtangande som tillexempel medeljympan som jag leder imorgon! Välkomna då om ni har tid :-)
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 

Torr hud

Jag märker så tydligt på min hud när det börjar bli kallare ute. Den blir som ett sandpapper på vissa ställen, inte alls mysigt eller kvinnligt. Men jag har hittat den perfekta hudsalvan, lite oväntat fick jag nämligen tipset att smörja in mig med kokosolja och det funkar perfekt för mig, tar lite längre tid innan den sugits in i huden, men jag tycker verkligen att min hud blir mjuk och len. Om du vill ha fler lite oväntade tips på vad mer du kan använda kokosolja till så kan du läsa den här artikeln. Och vill du veta mer om Kokosolja och kokos överhuvudtaget så kan du läsa det här inlägget.
 
/PiggElin
 
 
 
 

Äppeldessert

Det kändes verkligen att dagen blev en timma längre idag när vi slog om till vintertid. Konstigt egentligen hur kroppen liksom förvånas över den där extra timma man får, för vid flera gånger idag har jag tittat på klockan idag och tänkt att den borde vara mer än vad den är. Är det för att jag är medveten om att vi bytt till vintertid, eller är det för den där inbyggda klockan som sägs att vi har? Det är väldigt häftigt det där med tid, tänk att vi alla människor har lika många timmar, minuter, sekunder varje dag. Det ända rättvisa som finns typ..
 
Idag har jag i varje fall använt mina minuter till att skriva lite på min C-uppsats och efter det så behövde jag röra lite på mig så jag tog en lugn och behaglig joggtur. Ingen gpsklocka, inga prestationer och inget tvång.. Mycket skönt! Jag avslutade dagen med en tallrik stekta äpplen i kokosolja, med hackad mörk choklad på toppen. Så himla gott, smakar typ som äpplepaj!
 
/PiggElin
 
 

Vegetariskbuffé

20 st barn studsade runt med mig på jympagolvet klockan 10.00 imorse då det var dax för Knattejympa. Jag hade också riktigt kul precis som barnen såg ut att ha, så jag fick en bra start på dagen. När klockan sedan närmade sig lunch så stack jag in till stan och åt vegetariskbuffé på Rosengrens skafferi här i Örebro. Mysigt ställe, med lite annorlunda lunch och fika alternativ. Maten var otroligt vacker och först tyckte jag mycket smakade gott, men efter en stund så blev jag lite trött på smakerna. Jag är inte så van vid att helt vegetariskt, och jag tycker själv det är svårt att hitta vegetarisk mat som är riktigt god, men det är kul att prova nytt! Så om ni har ett sådant där vegetariskt superrecept som jag bara måste prova, så skriv gärna en rad :-)
 
 
/PiggElin
 
 

Smoothie med mango och kardemumma

Sprang runt på stan och handlade lite och plötsligt sjunk blodsockret till botten, som tur var så räddade Paulun mig med en mango-kardemumma-smoothie och 1 chokladboll gjord på nötter och gojibär som jag hämtade upp på Pauluns Deli i Örebros saluhall.
 
 
Nu väntar en lugn fredagkväll med en hemmagjord pizza som står i ugnen och den här kakan i frysen. Mums!
 
/PiggElin

En tung höst

Ja, en riktig tung men rolig höst kan du få med höstens grymmaste utmaning: Passjakten. Det är en kul utmaning som friskis & svettis Örebro utmanar dig i. Och det utlovas finfina priser! Jag är inte sugen på priserna, jag är bara sugen på utmaningen, som handlar om att testa 12 olika typer av pass mellan den 1 november till den sista december. Tungt och kul!
 
Mer info kan du hitta om du trycker på bilden.
(bild lånad av friskis & svettis)
 
En annan utmaning som ligger lite längre fram i tiden för mig, är att jag i dag har anmält mig till Lidingöloppet, 30 km 2014. Känns otroligt spännande, och jag har fortfarande inte släppt tanken på att det kanske blir en riktig klassiker med start på Vansbro 2014, men jag måste tänka lite till. Lidingö tänker jag göra i vilket fall som helst, så därför anmälde jag mig idag. Blir lite skakig i benen bara av att tänka på all löpträning jag måste lägga ner innan jag står där på startlinjen..
 
/PiggElin

Utbildningsdag

Idag har vi utbildat ca 100 pedagoger i Miniröris och röris. Fantstiskt kul! Fick dock hoppa in och föreläsa lite mer än vad jag hade tänkt, eftersom den riktiga föreläsaren hade missuppfattat tiden. Kände mig totalt oförberedd och inte helt trygg. Skulle verkligen bli bättre på att föreläsa, är bra på att prata inför grupp men att föreläsa rakt av är jag inte helt hemma på. Men övning ger väl färdighet.. Jaja, utbildningen gick bra och det praktiska var fantastiskt roligt! Och utvärderingen av kursen som pedagogerna fyllde i visade endast på höga betyg.
 
 
Efter utbildningen så var det dax för medeljympa. Vilket ös, och så himla kul med tjo och tjim i salen. Jag var så stolt över motionärerna och mig själv.
 
Efter medelpasset var jag helt slut, men ett sista ryck fick det bli innan hemgång. Träningsskolan med 4 stycken taggade 10-12 åringar som jag körde ett cirkelfyspass med, fick avsluta min LÅNGA dag på friskis&svettis.
 
Nu väntar sängen!
/PiggElin

Öva öva öva

Imorgon väntar det rörisutbildning för ca 100 pedagoger på Friskis och svettis. Jag är utbildare och ska både hålla en liten kort föreläsning samt lära ut passet till dom som ska utbilda sig i miniröris. Wow, lite nervöst!!
Men det blir kul!
Nästan en heldag på Friskis blir det imorgon. Först rörisutbildning, sen medelpass, sen träningsskolan!!

Och en annan rolig grej är att jag idag blev tillfrågad om att hålla 7 st pass för elever på en gymnasieskola i stan. Mycket kul!!

Det är nästan så att jag har glömt av att jag dessutom pluggar 150% varav 100% är en C-uppsats! :-)

/PiggElin

Från croissant till hälsobröd

Hur gott det än är att få frukostbuffé serverad på morgonen med alla dessa franska, ljusa bröd såsom croissant, baugette och brioche så var det ändå skönt att i morse få göra sin egen "fräscha" frukost med lite mörkare hembakat bröd utan socker. Men den som vill ha så lyxigt bröd till frukost får allt ta och baka det, så nu har jag återigen ägnat en stund i köket och denna gången har jag bakat ett långpannebröd.
 
Receptet hittar ni här
 
Nu ska detta bröd avnjutas med en kopp te och ett avsnitt av Homeland.
 
/PiggElin

Resdamm

Vi landade lugnt och tryckt på flygplatsen i Skavsta när klockan närmade sig lunch. Vilken underbar resa vi har haft. Fantastisk på många sätt, och en dream come true att få komma till Paris.

När vi landade i Sverige kände jag ett otroligt sug efter att få springa av mig resdammet men det var bara att sätta sig i bilen och köra ner mot Örebro. Väl framme var jag så trött så jag var tvungen att lägga mig, och plötsligt hade jag sovit bort 3 timmar. Hoppas jag kan somna nu i natt bara. Så får jag springa av mig resdammet imorgon istället. Natti!

/PiggElin

Friskis & Svettis Paris

Idag har vi varit och tränat på Friskis & Svettis Paris. Tur att vi var dör i god tid, för det var galet svårt att hitta. Ingen skylt och inga flaggor. Hittade stället i sista stund men instruktören väntade in oss så att vi också hann byta om.
Passet i sig var speciellt, kändes stundtals som Friskis och stundtals väldigt annorlunda och nästintill pinsamt dåligt. Men ledaren var bra och glad och hejade på alla under passet, men tyvärr helt utan taktkänsla mer ofta än sällan. Kände endast igen en låt trots att instruktören tyckte det var synd att hon inte hade med så mycket fransk musik nu när hon fick besök av oss.
Det var väldigt roligt att få se hur Friskis har spridit sig till andra länder! Men nästagång ska jag nog fråga om jag inte kan få gästleda för dom istället.

Vi hann också med ett besök högst upp på toppen av Eiffeltornet idag. 2 våningar gick vi, och sen var man tvungen att åka hiss sista etappen. Det var skönt för benen kan jag lova!

/PiggElin

Paris

Aaaaaj, mina fötter!!
Vi har vandrat gata upp och gata ner och tittat på massa sevärdheter.

Den lite dimmiga och gråa förmiddagen tillbringade vi på Lovren där vi dels tjingade på Mona Lisa som hängde så ståtligt på en utav alla väggar.
När solen sedan tittade fram så promenerade vi till notre dame där vi letade förgäves efter ringaren :-)

Bilden högst upp är en fantastisk bro som man passerar påväg till notre dame. Ser ni att broräcket glimmar? Det är nämligen tusentals hänglås som symboliserar kärlek mellan olika par som kedjat fast sitt hänglås där. Såå fint och coolt!!



Ja, och efter massa häng, god mat och ont i fötterna så fick det även bli en sväng till Tour Eiffel!

/PiggElin

Merci Paris

Merci, Merci, merci! Det känns som jag har hakat upp mig. Jag älskar dom där gurglande rrr-ljuden långt ner i halsen.


Efter endast 2 timmar sömn så påbörjade vi bilresan Örebro-Skavsta där Ryanair så snällt stod och väntade. Plötsligt landade vi i Paris och som vanligt när jag reser så är det just transfern jag är orolig över. Men hela resan gick så sjukt smidigt, och det var overkligt att plötsligt kliva av bussen mitt i centrala Paris.

Vi började med att hastigt och lustigt springa rakt in i triumfbågen som var mycket större än vad jag trodde. Sedan vandrade vi Champs E'Lysee ner och beundrade alla vackra skrytaffärer såsom, dior, Louis Vuitton, Mercedes osv..

Checkade in på vårt mysiga hotell, sov en halvtimma och tog sedan tunnelbanan till ett så himla häftigt ställe. Sacre Coeur och montemarte! Där tillbringade vi kvällen och åt en trevlig men dyr pasta.




Innan vi åkte tillbaka till hotell hamnade vi på Molin rouge som erbjöd lika många sex shop affärer som en svensk stad erbjuder pizzerior.


Nu är jag trött i fötterna! Hej 21000 steg, som min stegräknare har reggat idag.

Bonsoir!
/PiggElin


Firande

Ännu en gång har Karishma mättat min mage. Hej, stammis! 
Denna gången tog jag med mig hela Friskisbarngänget för att fira vår grymma allabarnensucce. Fantastiskt trevligt! Nu väntar några timmar sömn innan jag sätter mig på planet som ska ta mig till Paris. Hej och hå, vad det går!


/PiggElin


Pauluns supergröt

Jag tog lite sovmorgon imorse och såg verkligen fram emot en god och mysig frukost. Smidigt och lätt kokade jag upp Pauluns nya supergröt. Till min stora sorg så var gröten inte så super.. :-(
Paulun, Paulun, jag älskar ju dig, men tyvärr inte din gröt.
Det kan bero på att jag inte är någon grötmänniska överhuvdtaget eller att det var just den här smaken som jag inte gillade (för supergröten finns i fler smaker). Får göra ett nytt försök snart igen men idag var besvikelsen stor :-(


/PiggElin

En dag i Stockholm

Vem säger att Stockholmare är stressade och griniga? Jag har faktiskt överaskande nog bara mött glada, snälla, hjälpsamma människor idag i Stockholm!
 
Har hängt på Friskis och Svettis Tyresö för att inspireras. Fick vara med på deras Röris/Mini-röris-utbildning som bjöd på en mycket bra föreläsning med Susanne Wolmesjö och sedan massa rörelse med Röris 6 och Mini-röris 4. Mycket roligt! Nu ser jag fram emot att själv stå att utbilda om en vecka lite drygt.
 
Efter besöket på Tyresö, tog jag mig in till Stockholm city för att äta italienskt med min fina pappa! Vilket var fantastiskt trevligt det med.
 
Tack alla fina människor jag har mött idag, (både okända och kända), det gjorde mig glad i själen!
 
/PiggElin

Söndag

Min brödutmaning fortsätter. Idag tog jag mig dock vatten över huvudet och trodde att jag bara kunde improvisera ihop ett bröd. Ett bröd blev det, men om det blev så bra lämnar jag osagt, det blev ett ätligt bröd i alla fall. Hörrni, om ni har något trevligt, gott och lite nyttigare bröd att dela med er av så skriv gärna i kommentarsfältet, jag börjar få brist på fantasi och inspiration.
 
Har försökt göra ett träningsupplägg för nästa vecka, men kommande vecka innehåller endast typ 3 dagar då jag på torsdag åker till Paris. Och imorgon är jag i Stockholm, på friskis & Svettis Tyresö för inspiration hela dagen. Så jag får nog ta den här veckan lite som den kommer. Har dock planerat att besöka Friskis & Svettis Paris när jag ändå är där. Någon som varit där?
 
 
/PiggElin
 
 

Superjuice

Jag är nog den ända som inte bloggar om långa, fina höstpromenader i vackra färger. Nej, istället har jag suttit hemma och skrivit på inlämningsuppgift. Usch, och inte är jag klar ännu. Min räddare är Pauluns nya superjuice som förgyller mitt pluggande.
 
(Bild lånad från pauluns deli)
 
Apelsin & havtorn
Superjuice kallas den för att den är gjord på havtorn som är sprängfylld av C-vitamin, en riktig superfrukter! Superfrukter är naturens egna näringsbomber.
 
/PiggElin
 
 

Nyvaken

Nyvaken begav jag mig till friskis idag. Somnade efter lunch som en klubbad säl och vaknade upp och insåg att jag hade fortfarande chans på en Skivstång/intervallplats på friskis. Skyndade mig iväg i all hast och kände mig så där lite illamånde som man kan göra efter att ha sovit på dagen. Snubblade in och fick ut min biljett. Tagga, tagga, tagga försökte jag intala mig. Roffade åt mig en stepbräda och några vikter, men alla andra motionärer var tydligen lite snabbare än mig i mitt yrvakna tillstånd så det fick bli en plats längst fram mittemot instruktören. Där och då fick jag verkligen väcka kroppen till liv. Inte kan man ju stå och såsa längst fram..
Tur att det var ett så bra pass som väckte mig åter till liv, och jag kände mig ovanligt stark faktiskt! Och efter fredagsfys blev det fredagsmys!
 
/PiggElin

Inspirationspass och förutfattade meningar

Idag ledde jag ett inspirationspass på friskis för en gymnasieskola med idrottsprofil. Eleverna har i uppgift att själva bygga ett jympapass om några veckor, enligt friskis jympakurva, med uppvärmning, styrka, kondition, styrka, kondition och nedvarvning/strech. Så idag var tanken att dom skulle få inspireras till sina egna pass. Jag blev väldigt stolt över att det var just jag som fick inspirera, så himla kul!
Men som vanligt är det lite annorlunda att leda pass för ett gäng 16-17 åringar, än för en grupp vuxna som är där för att de valt det själva. Största skillnaden är att det pratas och skrattas och fnittras hela tiden, aldrig är det tyst. Jag fick höja musiken till max för att kunna överrösta och få lite tryck till rörelserna.
Den förutfattade meningen är att fotbollskillarna ska vara helt ointresserade och istället strunta i passet helt, medans tjejerna ska tycka det är fantastiskt och verkligen ta ut rörelserna. Men i själva verket är det totalt tvärtom. Tjejerna fnittrar och gör halvdana rörelser, medans killarna verkligen försöker och anstränger sig för att förstå sig på stegen och rörelserna, självklart under skratt dom också.
I vilket fall som helst så tyckte jag att dom kämpade på riktigt bra idag ändå och gensvaret efter passet var att dom hade haft roligt, så då är jag nöjd!
 
På måndag är det min tur att inspireras, då åker jag en sväng till Stockholm för att hämta lite trygghet och erfarenhet inför kommande mini-röris utbildning som jag håller i. Om du läser till lärare eller förskolelärare så har du fortfarande möjlighet att bli röris/mini-röris-inspiratör om du går kurs (med mig som utbildare) den 23 oktober på friskis. Här hittar du mer info om detta.
 
/PiggElin

Go och Gla

Ja, nu e jag go och gla! Vill egentligen vräcka ur mig om saker som har hänt idag som betyder jättemycket och är så grymt roligt. Men jag måste nog hålla tillbaka detta, lite privatliv ska man ju ha.. Haha, nä men än så länge är det kanske inte aktuellt att berätta om vissa saker eftersom det har lite med framtiden att göra och eftersom min framtid inte är helt bestämd så vill jag inte säga nått ännu.
Men jag kan säga så mycket som att jag har fått massa med positiva kommentarer från friskis idag, och att det betyder så otroligt mycket för mig!
 
Lång dag är nu till ända, och jag lär mig att mina onsdagar, (som från början känns helt oövervinnerliga, eftersom dom är fyllda till bristningsgränsen) oftast känns fantastiska och mycket givande när dom väl är över.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och ladda inför att vara på friskis klockan 7.30 imorgon för att leda ett köpt pass som jag typ hade glömt bort. Hoppas mina triceps pallar, trots att jag typ mördade dom i gymmet igår.
 
/PiggElin

Vegetarisk lasagne

Efter ett steppass och sedan en timma på gymmet för biceps, triceps och axlar så behövdes det fyllas på med energi. Jag var sugen på vegetariskt, men dock är jag så kass på att laga vegetariskt. Jag tycker ofta att min vegetariska mat blir smaklös och tråkig. Men idag tycker jag verkligen att jag lyckades. En lasagne fylld med bara bra saker, och dessutom mycket protein till musklerna som har fått slita hårt på kvällens pass.
 
Jag har ingen aning om hur mycket av de olika ingridedienserna jag hade men jag varvade fullkornspastaplattor med två olika röror. En kesoröra som inte var krångligare än keso blandat med creme fraish och smaksatt med salt och peppar. Och en röra där jag hade stekt lök, spenat, vitlök som jag sedan kokade ihop med krossades tomater och kokta linser, salt och peppar. På toppen hade jag 10% ost. Så protein fick jag från linserna, keson, och den 10% osten.
 
/PiggElin
 

Reflexvästen på!

 
Nyss hemkommen efter en kort runda på 5 km, i mörk men varm höstkväll. En sån där runda helt utan krav eller prestation. Lugn och skön. Och innanför dörren när jag kom hem doftade det nybakt bröd som jag nu ska avnjuta till lite kvälls te.
Och så har dom precis släppt platserna till lidingöloppet, så nu sitter jag här och funderar på om jag ska våga trycka iväg en anmälan också. Och sen så har friskis levererat ett grymt schema inför vår "boost day" den 9 nov som vi funktionärer är bjudna på. Massor med roliga inspirationspass med grymma instruktörer. Jag längtar så jag storknar! Tänk vad mycket kul som händer!!
 
 
 
 
Recept kommer nog inom kort, måste först smaka på dessa skapelser så att jag verkligen kan stå för dom :-)
 
 
 
 
/PiggElin
 
 

Mer rörlighetsträning

Ja, jag kan inte släppa gårdagens yogapass och mitt uppvaknande till att inse hur otroligt orörlig jag är. Så idag släppade jag iväg mig själv på intervall/flex. Galet jobbiga intervaller och sedan 25 minuter rörlighetsträning, där man får utmana sig själv i sina ytterlägen. Den här rörlighetsträningen passar mig bättre än yogan får jag säga. Man jobbar hela tiden till musik och ett givet tempo och då känns det för mig som att rörelsen flyter på bättre. Och framförallt så gillar jag att få köra dom där riktigt tunga intervallerna innan så att man sedan är riktigt varm och go när det är dax för att flexa. Heja rörlighetsträning!!
 
(Bild lånad av Friskis & Svettis)
 
/PiggElin

Yoga

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att yoga är inget för mig, yoga är för lågintensivträning, yoga är för svårt, yoga är för tråkigt, yoga kommer jag aldrig pröva. Men igår fick jag sms från en vän som frågade om jag ville hänga med på morgonyoga på friskis. Och konstigt nog så var jag snabb med att tacka ja. Bokade snabbt in mig på passet och innerst inne så längtade jag lite till nästa morgon för att få pröva denna träningsform och möta mina förutfattade meningar om yogan.
 
Mina tankar efter passet är: 
 
JAG VILL BLI RÖRLIGARE!
 
Att jag skulle vara ganska så osmidig visste jag redan innan. Men att jag skulle vara lika orörlig som en staty, det hade jag ingen aning om. Wow, inte en ändå yogaposition kände jag att jag behärskade med mina stela lemmar.
Förutom positionerna och övningarna så var andningen det svåraste. Att andas in och ut på rätt ställen.. Puuuh! FIck ibland andnöd för att jag glömde andas, eller andades in för lite luft som sedan inte räckte att blåsa ut i övningen..
En annan tanke är, MY GOD va tunga vissa övningar är. Jag som tänker att jag är vältränad och har starka muskler. Hm, vart fanns dessa muskler under passet??
 
Nu låter det som att jag hatar yogan. Men jag fick faktiskt mersmak. Jag vill liksom bli bättre på yoga eller i alla fall rörlighetsträning i stort. Jag tyckte det var en skön start på dagen, och ledaren var fantastiskt bra och guidande. Musiken var fin och meditativ, och jag tittade inte på klockan mer än en gång. Jag är faktiskt positivt överraskad.
 
Tänk att vara såhär rörlig. Så himla vackert! Hej, målbild!
 
/PiggElin
 
 

Retreatdag

Vilken härlig dag jag har haft, har verkligen fyllt på med energi och bara gjort saker som jag mår bra av. Jag har njutit av att fått vara ute i den vackra hösten som just nu äger Örebro.
Jag började dagen med att sova ut ordentligt. Ingen väckarklocka, vilket var fantastiskt skönt. Sedan kunde jag ligga och dra mig lite extra och bara gosa. Tog en lång frukost. Smoothie, mitt hembakta bröd rostade jag och la på lite honung, och en stor kopp kaffe.
Sen begav jag mig iväg på en liten cykeltur ut från stan bort till en jättefin promenadslinga. Det kändes inte riktigt som om hösten hade nått till denna promandslinga, för träden var fortfarande gröna och det var varmt och skönt i luften. Jag cyklade vidare in i ett naturreservat och stannade för att käka min medhavda lunch. I naturreservatet var luften kall med solen värmde mitt ansikte där jag satt.
Jag cyklade sedan iväg för att sjunga lite och öva på mina stämmor inför ett rep imorgon. Även att få sjunga lite gav energi och musiken känns rolig att få öva in. Det gjorde mig varm i hjärtat. Tog mig sedan till friskis för ett stationspass och nu ligger jag här hemma nytränad, nyduschad, nyäten, och onlineincheckad på ett flyg som ska ta mig till Paris om bara 14 dagar. Fantastikst!!
 
Tänk om alla dagar kunde vara såhär??
 
/PiggElin

chiapudding med kokos

Startade denna lååååånga dag med en frukost fylld med fina saker som ger energi. Jag hade kvällen innan förberett lite chiapudding men denna gången med annan smaksättning.
Jag blandade 3/4 dl mandelmjölk, 1/2 dl kokosmjölk tillsammans med ca 2 msk chiafrön (är faktiskt inte helt säker på hur mycket chiafrön det blev, men ca 2-3 msk tror jag). Sen tog jag en nypa vaniljpulver för att få lite vaniljsmak på det hela. In i kylen och plocka fram nästa morgon. Jag toppade med hallon, hackade cashewnötter och lite kokosflingor. Tyckte det va mycket gott med smaken av kokos (kokos kan du läsa mer om här). Och som vanligt efter en tallrik chiafrön så kände jag mig galet pigg. Det behövdes eftersom det sedan rullade på. Föreläsning, styrelsemöte, medelpass, grundfys med träningsskolan, rytmik brainstorm inför konsert, och till sist fick jag ägna några timmar i ett notskåp för att hitta lite låtar till en kör. Wow, vilken dag! Middag klockan 22.15 på kvällen är verkligen inte min grej, men så fick det bli idag. Imorgon är jag ledig :-)
 
/PiggElin

Lugnet efter stormen

Plötsligt känns det väldigt tomt. Röristurné veckorna är över, Alla barnen-dagen är avklarad, Lidingö tjejlopp är genomfört. Vad ska göras här näst? Var finns nästa uppdrag att sätta tänderna i?
På sätt och viss är det skönt att det är över. Jag är ju faktiskt inne på min sista termin på musikhögskolan och ska strax ta och börja skriva C-uppsats. Men jag älskar engagemang, att ge mig in i saker och verkligen lägga hela min kropp och själ i det. Jag söker alltid efter nya utmaningar. Min tjejklassiker är ju inte ens avslutad, och ändå har jag börjat blicka framåt mot nya mål..
 
Så vad för projekt väntar här näst?
 
Förresten, här har ni lite länkar till vårt Alla barnen-ståhej i media.
Friskis&svettis Riks
Nerkes allehanda
Svt - tvärsnytt
 
/PiggElin

RSS 2.0