Licensiering av världens bästa Ellen!!

Japp, idag blev hon licad! Min egen glädjespridare och energiknippe! Jag trodde inget annat heller, var helt enkelt stört säker på att hon skulle bli godkänd. Men det var ju en glädje att höra hur mycket dom andra också tyckte om henne. Barnen älskar henne lika mycket som jag gör, så nu får jag väl passa mig så att de inte slutar tycka om mig och bara vill att Ellen ska komma och hålla passen. Kan i varje fall inte tänka mig en bättre kollega på Friskis. Så kul att dela sitt största intresse med sin bästa vän! Grattis Ellen!
 
 
 

Cykelskor från Shimano

Rea på cykelskor på stadium och jag var bara tvungen att slå till. 400 kronor för ett par Shimano kändes sjukt värt, och att jag dessutom hade 100 kr i rabatt som stadiummedlem gjorde saken ännu roligare.
Efter att ha testcyklat nu med dom så kan jag verkligen förstå att folk har varit så på mig att jag borde köpa om jag ska cykla racer och spinna på friskis. Men vad läskigt det är när man sitter fast. Vi kom 100 meter sen ramlade jag med cykeln mitt framför en buss full med folk och en barnfamilj på fredagspromenad.. Men inget allvarligt, snabbt upp på cykeln igen och en runda på ca 2 mil fick inviga skorna.
 
 
 
/PiggElin

Basjympa

Var på friskis en sväng för att öva lite rörisjympa inför vår röristurné. Stunden på Friskis blev längre än vad jag hade tänkt då Lotten bjöd in till Basjympa.
 
Jag har alltid haft en ganska tråkig inställning till Basjympan. Allt för många baspass känns tantiga och tråkiga. När jag började träna på friskis så gick jag regelbundet på ett basjympapass som passade bra in i mitt schema. Jag kom ihåg att det verkligen bara var jag som var under 25 år. Ett 10-tal tanter var trogna besökare på passet och varje gång någon stackars gubbe som hade blivit släpad dit av sin fru, och som nu stod i ett hörn och gjorde knälyft passet igenom då koordinationen inte var med på något annat.
Jag vet att detta baspass var precis vad jag behövde, det var lagom tungt och jag kunde bygga min styrka på ett skonsamt sätt. Ändå ville jag hellre gå på de ösiga medelpassen där ledarna var snygga, vältränade och hade härlig musik trots att jag inte alls hade varken kondition eller styrka för ett sånt pass. Även idag ser jag många på mitt medelpass som egentligen borde gå på basjympan, det skulle ge dom så mycket mer! Utan skador eller överbelastningar.
 
Men man vill ju vara en "medelmotionär".. Ja, orden medeljympa och basjympa är inga bra ord enligt mig..
 
I varje fall, idag gick jag på ett basjympapass som var allt annat än töntigt, tantigt eller tanigt!
Ösigt från början till slut och pulsen gick upp trots att passet inte hade tunga hopp eller armhävningar på tå. Musiken var bra och medryckande och ledaren var glad och härlig!
 
Ett himla bra baspass helt enkelt!
 
/PiggElin
 

Premiärpass

Igår gjorde jag premiär med mitt nya medelpass. Hade förväntat mig galet mycket folk eftersom det är terminstart, men det verkar som att Örebro inte riktigt har kommit igång ännu. Men förhoppningsvis kommer dom nästa vecka. I varje fall kändes passet bra. Lite övergångar och så som inte satt precis som jag ville, och sen var jag lite för fokuserad på att göra rätt så jag hade svårt att se min motionärer, men sånt kommer ju också när passet har landat i mig. Men kul hade jag!
 
Efteråt firade jag och två vänner med Karishmamat och hemmakvällsgodis, och en fantastisk film. Idag blir det återigen en del Friskis, det är hektiska veckor nu helt enkelt, med alla barnen-projektet!
 
/PiggElin

Nytt i garderoben

Jag har handlat så mycket träningskläder de senaste dagarna. Igår hämtade jag ju hem mina grymma 2XU som jag idag har seglat runt i på jympagolvet. Ville knappt ta av mig dom när jag kom hem, så himla bekväma!
Och i morse klickade jag hem 3 stycken sportBH:ar från sportamore som har rea just nu. Det är ju så dyrt med sportBH:ar och därför passade jag på att köpa på mig några av mina favoriter. Senare under dagen så tog jag en sväng in på Stadium för att hämta upp ett par nya löpardojor som jag köpt på stadium.se. Mina favoriter som jag har pratat om förut.. Asics gel cumulus 15!!
 
Och när jag ändå var inne på stadium så upptäckte jag att det var 20% på alla träningskläder, så jag ska nog ta mig en sväng dit igen innan fredag och köpa upp min bonus som jag har innestående på stadium. Jag älskar rea!
 
/PiggElin
 

2XU compression tights

 Nu har jag också köpt ett par, trodde aldrig det skulle hända, men dom är ju så fantastiskt snygga! Sedan min bästa vän köpte ett par så har jag drägglat efter ett par likadana, och när dom nu fanns på rea på XXL så var jag bara tvungen att slå till. När jag provade dom så satt dom som ett smäck och jag kände mig genast sportigast i världen och det är ju inte fel. Så även om jag inte tror på själva compressioneffekten så kommer jag iallafall känna mig mega snabb!
 
Det här kan man läsa om 2XU tightsen:
"Om du är van med att springa med löpartights kommer du att älska de här. De ger dig en skön känsla i benen under ditt träningspass och snabbar på återhämtningen när du kommit hem.
Tightsen är sydda i 2XUs nyutvecklade material PWX FLEX för bästa möjliga rörlighet och flexibilitet. Det är ett kraftigt material i 70 denier som ger mycket god stöttning till vader, lår- och sätesmuskulatur. Tightsen förebygger skador och stela muskler genom ett graderat tryck som ökar blodflödet tillbaka till hjärtat. Trycket reducerar också anhopningen av slaggprodukter i arbetande muskler. Trötta och stela ben blir ett minne blott. Dessutom är de riktigt snygga!"
 

Någon som äger ett par och känner skillnad i prestation?
 
/PiggElin

Rörisrelease

 
Idag samlades massor av härliga rörisutbildare för releasen av nya röris och miniröris. Mycket spännande och roligt. Först ut var röris 6 som gav mig gåshud över hela kroppen. Väldigt härlig musik, bra rörelser och massa energi. Så kul att det är röris 6 som vi ska ut på turné med i projektet. Jag blev verkligen jättetaggad!!
Sen var det dax för miniröris, och när Dannys Amzing spelades så var det som att vara på fest där alla dansade med stämmningen på topp. Riktigt roligt!
Helgen har varit fantastikt trevlig, och jag lever i ett litet lyckorus. Men det är samtidigt väldigt skönt att vara hemma igen. Borta bra med hemma bäst!
 
/PiggElin
 
 
 

Träningsskola

Nu är vi utbildade jag och Ellen. Vi har lekt ninja, vi har gjort parövningar, vi har tränat samarbetsövningar, vi har sprungit hinderbana, vi har kämpat i cireklträning och vi har prövat akrobatikträning. Så nu är vi utbildade träningskolaledare. Fantastikt kul och svettigt!
 
 
Nu ska vi ut och göra Stockholm stad osäkert. Äta god mat och massor av godis från hemmakväll, och sova på vårt superhotell!!
Imorgon fortsätter vi på friskis med uppdatering i Röris 6 och MiniRöris 4. Tjooohooo!
 
/PiggElin
 
 

Maila, ringa, lägga schema!

Idag har jag i stort sätt suttit med projektet hela dagen. Och efter idag så känns det så himla skönt, för nu känns det som om allt är under kontroll. 36 skolor är bokade till vår röristurné och schemat som jag har lagt ser mycket bra ut. Alla skolor har fått sina önskemål om dag och jag ser verkligen fram emot att komma ut och träffa alla barn!
 
Imorgon åker jag på utbildning till friskis i Stockholm för att både utbildas, inspireras och uppdateras. Nu ska vi nöta in nya rörisskivan som sedan är den vi ska åka ut på turné med till skolorna. Dessutom ska jag utbildas som ledare för träningsskolan, vilket också ska bli roligt.
 
Hur mina ben mår idag efter gårdagens blodomlopp ska vi inte ens prata om..Lagom stel!! Hoppas jag är lite mer rörlig till imorgon. 06.30 åker bilen mot huvudstaden!!
 
/PiggElin
 

Blodomloppet 2013

Idag sprang jag blodomloppet. Och vet ni?? Jag sprang in på 1.03... Utan att ha tränat löpning på hela sommaren typ. Jag var galet förvånad måste jag säga. Men stolt och glad. Bådar ju gott inför Lidingö i slutet av september.
 
Men det roligaste var ändå att leda uppvärmningen för alla 4000 anmälda tillsammans med Jessica. Lite nervigt, men med ett leende på läpparna!
 
 
Efter loppet njöt vi av en riktigt god matpåse från ica. Och jag fick nästan tårar i ögonen när jag fick syn på världens sötaste små russinaskar som låg i påsen. Miniminirussinaskar!
 
Man ser tyvärr inte på bilden hur små och söta dom är, men dom är verkligen minismå!
 
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 
 

Licpass och uppvärmningsövning

Vilken dag, massa friskis och härliga vänner! Fick bland annat gå på ett grymt härligt steppass med Jessica som licienserades med bara positiv feedback, vilket hon dessutom var sååå värd. Energin och glädjen var på plats, precis som den ska vara.
 
 
En glad och lättad Jesscia efter liciensering!
 
Sen fick jag dessutom äran att fortsätta hänga med Jesscia för att öva på uppvärmningen som vi ska hålla för blodomloppet imorgon. Låtarna och rörelserna funkade perfekt trots att vi inte har träffats tidigare för att öva.
 
Sen har jag typ fått ett schema också, så nu känner jag mig lugnare inför hösten. :-)
 
/PiggElin

På plats igen

Nyss hemkommen till Örebro, och med det kan höstterminen börja. Nu saknas bara ett schema från skolan så att min magkatarr släpper. Samma sak varje termin, det går inte att planera nånting bara för att min skola är den sämsta i världen på att ge ut schema. Det mest nonchalanta är att vi inte ens har fått veta när vi börjar.. Men med lite mailande lyckades en i klassen få ett kursstartsdatum.. Fyy!!
Nu har jag klagat lite. Men så fort schemat är kommet så kommer jag bli lycklig och positivt inställd till hösten som dessutom är min sista termin på Örebro musikhögskola. Men just nu känns den bara huller om buller..
 
Imorgon ska ägna typ hela min dag på Friskis. Först ska jag jobba med projektet. 35 skolor har vi nu anmälda. Sen ska jag mixa lite musik till vår uppvärmning. Sen ska jag ha möte kring Alla barnen-dagen. Sen ska jag på två licienseringar. Ett step och ett core! Och när det är klart så ska vi öva inför uppvärmningen. Vilken tur att jag älskar Friskis!
 
 
 
/PiggElin

En riktig rysare

Får nästan lite panik när jag tänker på att det på torsdag är dax för mig att åter stå på startlinjen. Denna gången är det inte något lopp som har med tjejklassikern att göra. Istället har jag fått en startplats till blodomloppet i Örebro då jag är där och leder uppvärmningen. Jag ledde förra årets uppvärmning också och när jag blev tillfrågad i år igen så tänkte jag ju inte alls på att jag skulle ägna hela den här sommaren till att springa så lite jag bara kunde..
Tanken var ju att jag skulle vara i toppform, men pendlingen med buss i sommar tog min tid och de ynka timmar jag hade kvar som fritid var jag tvungen att ägna åt att sova.
Jaja, loppet får bli ett test på hur mycket kondition jag har tappat och hur långt ifrån milen jag är, för om lite drygt en månad ska jag ju faktiskt dra av Lidingö tjejlopp.
 
Om ni inte har något att göra på torsdag kväll och befinner er i Örebro så kan ni komma och heja på både mig och alla grymma löpare som ska springa. Jag och Jessica behöver också ert stöd när vi ska leda uppvärmningen! :-)
 
/PiggElin
 

Kvällscykling i Göteborg

Jag har verkligen saknat min racer. Den har varit här i Göteborg och jag har faktiskt inte cyklat nånting på den sedan tjejvättern. Men idag hade jag sånt sug, och att få cykla ut med Göteborgs vackra skärgård är ju underbart. Så härlig känsla det är med racern, inte alls samma sak som på min citybike. Det är liksom bara att glida, och snabbt går det. En runda på 3 mil kändes precis lagom och gav precis den härliga känslan i kroppen som jag älskar. Jag är så tokladdad för en höst med massa träning!
 
 
/PiggElin
 
 
 
 

Rawfoodbaren

Idag har vi strosat runt i Göteborg och lyssnat på musik, då det just nu är Göteborgs kulturkalas. Lunch intog vi på rawfoodbaren som bjöd på en riktigt god pizza gjord på fröbotten. Fräscht, gott och nyttigt.

Jag har ju varit på rawfoodbaren en gång tidigare men då var det mest spännande och inte så jättegott. (Ni kan söka på det inlägget här i högermenyn om ni vill läsa).

Men idag tyckte både jag och mitt sällskap att det smakade bra. Särskilt min pizza. Men zucchinipastan som ni ser på bilden var inte så dum den heller.

Jag gillar verkligen ren mat!

/PiggElin


Semester

Imorgon gör jag min sista dag för sommaren på Visingsö turistbyrå. Och antagligen sista dagen för alltid på Visingsös turistbyrå då det är antagligen sista gången som jag har sommarlov och sommarjobb.

Imorgon är i varje fall sista dagen innan jag får lite välbehövlig semester innan skolan drar igång. Och självklart kommer ni snart få se mitt rätta jag på bloggen igen då allt återgår till det normala med skola, friskis, löpning, bra mat och en hel del spännande saker och äventyr.

Imorgon när klockan slår fem så är jag påväg till Göteborg för några fina dagar. Snart lämnar jag pendlingen bakom mig!

/Elin


Träning

Idag har jag tränat! Och fy sjutton va jag har längtat!! Jag har mått bra hela dagen, först för att tanken på att jag skulle få träna gjorde mig lycklig, och nu för att jag har gjort det!! Tack träning, för allt du betyder för mig! Och tack Sofia för härligt sällskap på gymmet!




Tidig morgon

För tidig morgon då bussen gick senare än vad jag trodde, gjorde att jag fick några fina minuter nere vid Vättern i morgonsolen. Alldeles stilla, lite kyligt i luften, galet kallt i vattnet, men fortfarande sommar. Jag vill träna. Springa, cykla, simma, gymma och jympa. Men jag är trött!! Trött av allt pendlade mellan jobb och boende som inte riktigt var planerat denna sommaren. Men snart är det slut med det och hösten tågar in. 3 av 10 dagar avklarade innan jag får andas ut en stund.


Brännskadad

Min rygg bränner som sjutton av den solbränna som jag har lyckats åstadkomma under alla 17 mil som vi skrapade ihop de senaste dagarna. Man känner ju inte riktigt hur mycket solen tar när vinden fläktar när man trampar på. Så aj, aj, aj!
Tydligen är inte jag den ända som fått brännskador av cykling i sommar. Läste nyss en artikel som varnade för detta fenomen.

Annars mår kroppen överraskande bra får jag säga. Inte det minsta träningsvärk och jag känner mig hyfsat pigg och mycket glad. Uppfriskad!

Borde väl smörja in mig med någon liten kylande kräm nu innan läggdags. Någon som känner till en bra sådan?

/PiggElin


Stenshuvud och Kåseberga

God frukost i kivik gjorde oss laddade för en lång dag. På vägen ner mot Simrishamn stannade vi till nedanför stenshuvud för att sedan bestiga huvudet. Stenshuvud är alltså inte ett människohuvud eller ett huvud över huvudtaget. Det är ett berg dit man flydde för i tiden när fienden kom. Där uppe på toppen av berget (alltså huvudet) kunde man försvara sig bra mot inkräktare. Huvudet bjöd på många fina utsikter och vägen upp till toppen var lite trollsk.
 
Därefter hoppade vi in i bilen igen och åkte raskt ner till Simrishamn. Utanför Simrishamn ligger Simris och där vid en söt liten kyrka ställde vi bilen och hoppade återigen upp på våra cyklar. Planen var idag att cykla ca 6 mil, och jag måste erkänna att jag inte alls var så pigg på det efter gårdagens felkörningar och hemska grusvägar på slutet. Men nästan direkt när vi började cykla så kom vi ut på en mysig, fin och vacker cykelväg ut längs med havet från Simrishamn ner mot Kåseberga som var första målet.
 
 
Vi stannade till på några små ställen för att kolla kartan och fylla på med vatten och energi. Och till skillnad från igår så var det endast asfalts vägar och mycket lättare att hitta. Efter en del motvind den sista milen så var vi framme vid Kåseberga. Kåseberga är ju mest känt för sina Ales stenar och det var också därför vi och väldigt många andra var där. Jag hade inte så stor koll på vad Ales stenar var för något förutom att det var massa stenar i en ring. Men efter besöket där så känns det väldigt häftigt och coolt. Man kan lite enkelt uttrycka det att stenarna tillsammans med solens stånd fungerar som en kalender.
 
 
Efter besöket hos stenarna tog vi oss ner till hamnen i Kåseberga och där fick vi smaka god lax i olika sorter med potatissallad och sås. Mycket gott, och det gjorde mig pigg som en duracell. Vi fortsatte uppåt tillbaka mot Simris och cyklade igenom små söta samhällen. Väder, vind och vägar va med oss hela vägen tillbaka och det kändes fantastiskt att susa in i Simris och veta att 16 mil på cykel i tre dagar är nu avklarade och dessa 15 mil har varit fantastiska på många sätt. Min rygg är uppbränd, mina ben är trötta, mina vyer är vidgade och jag är lycklig!
 
Sist men inte minst:
Tack kära pappa för en fin resa!
 
/PiggElin

På cykel på Österlen

Idag började den riktiga färden genom Österlen. Vi åt en tidig och stadig frukost på hotellet i Trelleborg, packade bilen och åkte till sövestad. Där byte vi bilen mot cyklar och begav oss iväg. Passerade stad/by efter stad/by och såg ett tjugotal vackra rovfåglar som jagade över fälten. Kuperat som tusan, men vinden och värmen höll sig på en lagom nivå.

Lätt och smidigt hade vi cyklat 4 mil när vi kom upp till Sjöbo där vi cyklade in på eriksgården som bjöd på bärbuffé. Bjöd kanske är fel ord, men värt pengarna och cyklingen var det helt klart, särskilt de hembakta havreflarnen som jag inte kunde sluta tugga på!

När vi proppat oss fulla med hallon, jordgubbar, blåbär, krusbär, björnbär, körsbär, glass, chokladsås, flarn och (pappas favorit) grädden, så cyklade vi neråt igen. Då började äventyret! Felkörningar hit och dit, då vägen var så himla dåligt skyltad. Grusvägar som skumpade rumpan blå. Solen som stekte våra näsor glödande. Och på slutet motvind som gjorde oss fruktansvärt trötta. Men tillbaka till sövestad kom vi, och där stod bilen och väntade så snällt.

Eftermiddagen/kvällen har vi tillbringat i Tomelilla och Kivik. Och i Kivik ska jag nu släcka lampan och säga godnatt!

Godnatt


Smygehuk

Ligger i skrivande stund på ett hotellrum i Trelleborg där vi ska sova över natten. Mina kinder är lite härligt blossande av allt underbart solljuset som Skåne (och säkert resten av Sverige) bjuder på.

Vi åkte ner till Ystad imorse där vi hämtade cykelkartor och tog en lunch nere i hamnen. Vi spanade in staden lite snabbt innan vi åkte vidare mot Trelleborg där vi bytte bilen mot cyklarna och cyklade till Smygehuk. Sveriges sydligaste udde!

Himla fina cykelleder längs med havet. Och himla coolt att vara Sveriges sydligaste människa för en stund. Cykelturen blev drygt 3 mil, vilket är rena uppvärmningen för imorgon blir det istället 7 mil då vi cyklar mot Sjöbo, Tomelilla för att sedan anlände med bil i Kivik. Det blir spännande!





Packa, packa

Äntligen i Göteborg, och imorgon bär färden ner mot Trelleborg där vi ska börja vår cykling. Så ikväll packas det hej vilt. Det gäller att packa smart så att man kan ha med sig allt i ryggsäck på cykeln. Det ska bli fantastiskt fina dagar och det känns välbehövligt. Tack för alla tips jag har fått inför vår Österlentur, många tips har verkligen varit intressanta och ska följas upp på färden. Nu ska jag lägga mig så jag orkar gå upp i svinottan. God natt på er!!
 
/PiggElin

Rökt röding

Det är inte fy skam att ibland "glömma" matlåda. Då kan man nämligen köpa sig en god och mycket näringsrik lunch i Fiskboden på Visingsö. Där kan man köpa perfekta lunchtallrikar med allt som Vättern har att erbjuda. Igår fick det bli rökt röding med kokt potatis och romsås, och massa sallad! Så himla gott och fräscht. Man blir liksom inte sådär tung i magen som man kan bli på andra restauranger. Och tung i magen vill man ju inte vara när man ska vara alert på jobbet.
 
 
Och med så här fin utsikt över vättern så smakar ju inte maten sämre heller. :)
 
/PiggElin
 
 
 

I väntan på färjan

Igår efter jobbet så bjöds det på konsert i ölmstad. Och eftersom jag inte hade vidare bråttom till konserten så passade jag på att ta en senare färja så att jag kunde hinna med en liten löptur på Visingsö. Det har verkligen inte blivit mycket löpning den här sommaren, och det gör att jag verkligen uppskattade turen igår i väntan på färjan. Den blev inte lång och inte hård, men det var precis vad som var tanken.


RSS 2.0