Jönköping

Blir en snabb uppdatering då jag precis kom hem efter en dag i Jönköping.
I Jönköping har jag träffat vänner, lyssnat på konsert samt tränat på Friskis och Svettis Jönköping!
Alltid lika mysigt att komma tillbaka till denna förening. Har varit ledare där när jag bodde i Jönköping och det är lite som att komma hem när man kommer dit.

Idag på passet var världens sötaste och gulligaste motionär med. Hon var endast 7 år och var där med sin pappa. Både far och dotter var överviktiga men gjorde sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Jag kunde inte sluta kika på dessa två under passet. Så otroligt fina och så glada!!!! Vilken pappa som går med dottern på sådant. Och vilken dotter som hängde på och försökte!! Dom gjorde min dag!!!

/PiggElin


Cheesecake

Igår bakad jag nyttig cheesecake. Inget socker och fettsnål. Dessutom innhåller den ganska mycket protein. :)

Jag inspirerades av receptet som Sara (f.d klasskamrat) har på sin blogg. Men jag bytte några grejer. Här kommer min cheesecake:

Botten:
8 digistivekex utan socker
2 msk vatten


Mixa ihop till en smuldeg och tryck ut i en kakform. Ställ i kylen.

Fyllning:
2 ägg
400 g färskost 4%fett (jag körde på eldorados)
1dl sötningsströ
1 msk vaniljpulver
Skal från 1 st lime

Blanda ihop ingredienserna till en smet och häll sedan över kakbotten i formen. In i ugnen på 175C i 15 min.
Ställ sedan kakan i kylen i minst två timmar. Servera med passionsfrukt över!!

Sjukt mumsigt!!

/PiggElin


Gbg-varvet i sikte

Idag var det dax för sista långpasset innan Gbg-varvet om ca 2 veckor. Tiden går fort!! Sprang i mina nya löparbyxor och nya löparjacka. :)
14 km blev det och benhinnorna hängde med bra. Vi sprang i skogen och det blev ganska mycket terräng löpning. Jobbigt var det men tiden blev väldigt fin.
Ska bli skönt när varvet är över samtidigt som jag längtar till det massor!!


Sugen

Läste nyss ett inlägg på bloggen http://www.traningsgladje.se/ där Sara skriver om Coffee run. Det inlägget inspirerade mig jättemycket och jag skulle verkligen vilja ha fler löparkompisar som man kan träffa och köra sånna här roliga pass med. Jag blir så taggad av att träna med andra, men samtidigt är jag inte så bra på att springa med andra. Jag är ganska koncentrerad på min löpning och vill gärna hålla min egen fart. Men det vore grymt att ha ett sånt här pass i veckan att se fram emot. Så nu, mina kära träningsvänner och örebroare. Är det någon som är sugen???

Kanske borde börja gå mer på Jonnas Crosspass på friskis, det är ju lite liknande. Men det får bli efter Gbg-varvet. För just nu måste jag ta itu med mina egna pass med bestämda sträckor och tider..
Men jag längtar tills det är över och jag kan börja träna mer friskis!

/PiggElin


Shopping!

Eftersom mina ben gör så ont idag och det gjorde mig lite otaggad så bestämde jag mig för att åka till Marieberg för lite träningsshopping. Har länge behövt ett par nya jympaskor att ha på alla Friskispass och nu äntligen blev det av. Ett par Nike blev det, vilket är lite annorlunda för mig då jag tidigare bara kört på asics. Men dom här Nike kändes galet sköna i butiken, så jag hoppas att dom ska vara det på jympagolvet också.

Sedan tog jag en sväng in på stadium och tur som jag hade så var det massa erbjudande just idag eftersom dom precis hade flyttat in i sin nya lokal. Jag fick därför ett par löparbyxor + en löparjacka för endast 319 kr.
Himlar vad bra! Har verkligen länge behövt ett par löparbyxor! Och löparjacka är något jag har gått och tänkt på men kanske inte behövt!

Det här gjorde min dag! Nu längtar jag tills jag kan få träna i mina fina grejer!! :)

/PiggElin


Onda ben..

Jag var så himla taggad för den här träningsdagen, och tyckte inte alls det kändes jobbigt att komma upp ur sängen och sätta på sig träningskläder.
Men efter bara någon kilometer så sa mina benhinnor ifrån.. :(

Morgonturen blev istället en morgonpromenad med små inslag av jogg. I och för sig bättre än sovmorgon, men det gör mig lite orolig eftersom Gbg-varvet är om 3 veckor..
Är verkligen inte sugen på att vila mig i form..!!

Nu har jag fått i mig en trevlig frukost iallafall. Mums!

/PiggElin


Lite lättare.. :)

Ja, idag känns det allting lite lättare. Har varit och lett pass på friskis och kände mig stark. Har även varit och handlat massor med mat. Nyttiga och fräscha råvaror, så nu är det bara att sätta igång att laga och låta inspirationen flöda!

Längtar efter imorgon då jag har planerat att springa morgonjogg och även dra av ett medelpass på friskis. Ska bli gött att vara på friskis utan att behöva leda själv, utan bara hänga med och vara en vanlig motionär. Kan sakna detta ibland.. Men samtidigt njuter jag av att få stå i mitten också.. :)

Idag har vi lämnat in vår uppsats också för den här delkursen, så på torsdag så sker det eximination och sen så är man ledig några dagar. Ska bli så himla härligt att åka iväg en sväng och hitta på något utöver det vanliga!

Men nu ska det ätas mat!

/PiggElin

Tung dag..

Är så galet opepp på det mesta idag. Egentligen borde det inte vara en så tung dag eftersom jag är ledig. Men ingenting känns riktigt pepp idag..

Tungt, tungt!

Hade tänkt mig en morgonpromenad men den blev inte av pga dålig sömn då något himla larm i väggen gick igång tidigt, tidigt i morse.
Sen tänkte jag mig en löptur men kände mig alldeles för opepp.
Försökte istället laga nyttig soppa som resulterade i oätbar sörja, så det fick bli pizza istället..
Mitt nästa mål är att tvätta och möjligtvis ett friskispass som förhoppningsvis kan få mig på bättre humör. Men just nu känns det lååååångt borta.

Lite pepptalk tack! :)
/(pigg)Elin


18 km

Idag sprang jag och två vänner 18 km. Härligt var det, och vi kunde turas om vem som skulle dra eftersom vi kände oss pigga och starka på olika ställen. Det var skönt!
Jag var sjukt imponerad av oss alla av olika själ och tiden blev mycket bra!

Detta var sista riktigt långa passet innan Gbg-varvet om två veckor. Längtar!

Bilden är tagen precis efter 18 km, så därav våra tomatröda kinder, svettiga frisyrer och något dimmiga blick :)
Men glada och stolta är vi!!


Hundvakt

De senaste två dagarna har jag fått äran att vara hundvakt åt Benny. Det har varit jättemysigt och jag blir bara ännu mer sugen på egen hund.

Båda dagarna har jag prövat att springa med Bennyboy :)
Det har gått otroligt bra och varenda steg har känts helt underbart. Vilket träningssällskap..
Det är väl lite så att man har något annat att tänka på än bara sig själv och sitt eget flås, då flyter stegen lättare.

/PiggElin


Fyra pass

Ojoj, det var egentligen inte tänkt att det skulle bli som det blev igår.
Tisdagar brukar vara min träningsdag eftersom jag ofta är helt ledig då och sen leder pass på eftermiddagen. Som vanligt tänkte jag då att jag iallafall skulle köra dubbelt.
Så blev det också, och lite till.

Startade dagen med intervallöpning innan frukost och kände mig stark.
Åkte senare till Friskis och ledde mitt medelpass. Vilket BTW gick hur bra som helst!
Sen satte det igång.. en vikarie på passet efter mitt hade blivit insatt och eftersom jag alltid har funderat över hur hon är som ledare så stannade jag kvar och var med på hennes pass. Det var ett danspass vilket jag inte är vidare bra på.. Jag gjorde rörelserna på mitt sätt men blir sällan trött eftersom rörelserna är så svåra så lyckas jag inte kunna ta ut dom så att det blir jobbigt. Men det var kul och grymt härlig musik!!

Där kunde det räckt med träning, men så kom nästa ledare och skulle bli luffad (ledaruppföljd) och jag kände helt plötsligt för att vara med och köra hennes medelpass också. Tänkte först inte att jag skulle vara med hela, men blev så medryckt och njöt av tanken vid att efter det passet skulle jag har kört 4 pass på en dag. Så jag körde på, måste dock medge att sista styrkan på passet var tung och jag fick kämpa rejält. Men jag gjorde det och jag var bara pigg, glad och lycklig efteråt!!!

Trodde att jag skulle ha massa träningsvärk idag, men känner ingenting, vilket är lite tråkigt, men 4 pass måste ha gjort nått iallafall!

Att jag kan vara så vältränad är fantastiskt!!

/PiggElin


Råriskaka!

Godmorgon!
Eftersom mitt bröd håller på att ta slut och jag inte tänker handla på några dagar så provade jag idag råriskakor till frukost. Vilken hit det va!
Funkade med pålägg, som ost och skinka, men tror det är ännu godare med kokt ägg på :)
Eftersom jag är så förtjust i bröd så ser jag dessa kakor som ett ganska trevligt alternativ till bröd. Särskilt när det gäller kvällsmackan.


Morgonintervaller

Idag är jag ledig från skola och praktik. Passade på att köra ett löppass innan frukost. Älskar verkligen känslan sen när det är klart, man känner sig så himla duktig och stark som trotsar tankarna som säger till en att stanna hemma och ta extra lång sovmorgon och sen extra lång frukost.
Det blev ett intervallpass som jag gjorde om lite för att jag skulle orka springa det utan mat i magen. Det var lite slitigt, och lite snö föll dessutom på mig, vilket gjorde det ännu lite kämpigare.
Men jag tog mig igenom passet och 7 km blev det totalt!
Nu sitter jag här med en koppkaffe och njuter av att inte behöva göra nånting fram till 16.30 då jag ska leda pass på friskis! :)

/PiggElin

Laganda

Idag har jag anmält mig själv och resten av mitt lag till vårruset. Så himla härligt med ett taggat lag, och ser verkligen fram emot picknicken efteråt som man får när man springer i lag!

Är egentligen inte så förtjust i vårruset som tävling. Kanske mest för att jag inte brukar springa så bra på vårruset. Är inte så himla snabb på 5 km, trivs bättre med längre sträckor och jag har aldrig fått till något person bästa på just vårruset, men på andra 5 km lopp. Dessutom blir jag alltid så förbannad på folk med stavar eller barnvagnar som ställer sig i första startgrupp även om den är tänkt för dom som vill springa snabbt. Man får verkligen knuffa sig fram! Jag tycker dock det är kul att så många olika typer av människor anmäler sig, men man kan ju faktiskt respektera startgrupperna..

Men trots detta så är det mysigt att man bildar ett litet lag och äter picknick efteråt. :)
Jag längtar!

/PiggElin

Lax under täcket

Åh, vad god lunch det blev idag. Jag kallar den för lax under täcket och är både god, nyttig, färgrik, krämig och enkel!!

Lax under täcket:
Två port

Strö frysta wokgrönsaker på botten av en ungssäker form.
Lägg två frysta laxfiléer på grönsakerna
Blanda 10% fetaost och lätt crème fraische, salt och peppar och bred över laxen.
In i ugnen tills laxen är klar!
Koka någon/några potatisar till eller ät med bara färsk sallad.

Verkligen min nya favvomat!!


Vår och 17 km

Vilken vårdag det blev idag. Mina 17 km bjöd på många vårtecken. Först och främst att jag kunde springa utan mössa, vantar och halsduk, kändes sjukt befriande. Har tidigare iallafall behövt starta med dessa attiraljer men sedan kunnat plockat av mig allt eftersom. Nästa vårtecken var alla dessa människor som plötsligt hittat ut ur sina hem för att motionera. Underbart med så mycket sällskap på vägen!
Därefter träffade jag på en katt uppe på ett biltak där han låg och lappade sol och några 100 m därifrån stod en hjort och käkade :)
Inte en ända snöflinga så långt ögat nådde och det luktade eld från trädgårdar där folk "luntade" (tror det är ett göteborgsk ord) för att få fint runt sina hus. Fantastiskt vad 17 km kunde bjuda på våren!
Dock var det inte världens fröjd att springa, men jag höll lagom fart för att ha varit sjuk ett tag. Skönt att det nu är gjort så jag kan njuta av konsert ikväll eller film beroende på om vi får biljetter eller ej.

Ha en fin lördags kväll!
/PiggElin


Intervaller med Malin Ewerlöf Krepp


Idag har jag sprungit intervaller med Malin Ewerlöf!
Friskis och svettis hade idag besök av snabba, grymma, häftiga, coola Malin Ewerlöf Krepp.

Hon hade först inspritations förläsning i en timme, och pratade om att det är viktigt att sätta kortsiktiga och långsiktiga mål. Hon pratade också om att hitta sin egen trigger som kan hjälpa en när det känns jobbigt med motivationen.

Därefter tog vi oss ut på lite uppvärmnings jogg och stannade i skytteparken för att göra teknikövningar. Så himla bra att hon gick igenom dessa teknikövningar och förevisade så sjukt bra så man verkligen förstod. Jag kommer verkligen lägga in dom i mina egna pass och jobba på att förbättra min egen teknik. Jag har ju verkligen försökt få till det där med teknikövningar men inte vetat om jag gör rätt eller vad dom är bra för.
Nu vet jag mer!

Sedan var det dax för intervall löpning.
Denna typ av intervall löpning kallades 15/15 vilket betyder att man springer en sträcka på 100m på 15 sek. Därefter vilar man 15 sek och kör igen. Detta skulle man göra gånger 10, eller så många man orkade. När man hade gjort 10 skulle man vila i ca 2-3 min och därefter köra 10 igen.
Roligt är det kanske inte, men helt fantastiskt efteråt!
Malin var med och peppade hela vägen och man kände sig så otroligt duktig, även om man nästan skämdes när hon sprang på sina lätta, tjusiga och vackra steg brevid för att trigga ännu mer.
Hon var otrolig!!!

/PiggElin


Party 2007

Idag har jag lett Medeltemapass tillsammans med två vänner på friskis. Mycket roligt, men musiken strulade. Vi genomförde i varje fall passet och efter uppvärmningen så gick typ allt som det skulle. Jag gillar inte när saker strular eftersom jag är perfektionist, därför sitter jag här nu och är lite besviken. Är egentligen inte besviken på hur vi löste det och hur det blev, utan mer besviken på ATT det strulade. Jag vill så gärna att saker ska funka!

På söndag kör vi passet igen, och då ska det inte finnas något strul med musiken. Vi ska glänsa i all den glans som jag vet att vi egentligen har.

Förresten lägger ut låt listan här på temapasset om ni vill lyssna, fick nämligen en förfrågan från en läsare om att lägga ut låtlistor på mina pass, vilket jag också tycker är kul att dela med mig av. Tycker det roligt att gå på pass och upptäcka ny musik. 
Det här passet kallar vi för party 2007 och innehåller bara hits från 2007. Många sköna låtar som man inte trodde kom från 2007.

Tema Party 2007
Uppvärmning
Dance - Justice
Grace Kelly - Mika
Candy Man - Christina aguiler
Good Life - ??
Styrka
Umbrella - Rihanna
Sweet Escape - Gwen stefani
Home - Daughtry
Last Night - P.Diddy? Tror jag 
Kondition
Gimme More - Britney spears
Worrying Kind - The ark
Styrka
This Is Why I’m Hot - Mims?? Är inte 100% om det är rätt artist
Say It Right - Nelly furtado
Kondition
Standing in the way of control - Gossip
Earth intrudes - Björk
Girlfriend - Avril Lavigne
If Only You - Dany Sacuedo och Therse
Avslutning
Giftig - Mange Schmidt
Release Me - Oh Laura
Samson - Regina Spektor
Good Song - Salem Al Fakir

 


Kärlek!



Idag känner jag mig bättre, har till och med varit och lett "kärleks"-temapass på friskis, bara massa kärlekslåtar. Som tur var ledde jag bara två låtar så jag kunde vila emellan, för helt frisk är jag ju inte ännu. Kände mig dock stark och var med på mycket, men sparade på krafterna eftersom jag ska leda pass imorgon också. Men jag har verkligen varit duktig och vilat dom här dagarna jag har varit sjuk, jag brukar vara kass på att vila, men det har jag verkligen gjort dessa dagar. Det har varit bra att vila, dels för att bli frisk, men dels för att jag har hunnit skriva uppsats vilket har varit grymt bra. Är inte klar ännu, men börjar närma mig slutet. Imorgon är det praktik igen, men snart är det slut med den med.

Denna veckan är det massa träning på schemat, eftersom friskis kvarnen fyller år.
Välkomna på temapass imorgon onsdag 18.30 eller på söndag 18.00
Vi kör tema Party 2007!

/PiggElin


Kukelimukkmedicin

Är så himla sjuk och har varit det hela helgen. Värsta tråkigt att bara vara och försöka bli frisk. Jag vill ju träna. Det är ju dessutom veckan då Friskis kvarnen fyller år och då ska jag ju leda massa pass.. Så jag ska bli frisk till imorgon kväll har jag bestämt! Försöker kurera mig med ben and Jerry så länge!!


Visingsö


Påsken tillbringades på ett kyligt men vackert Visingsö


Metalpass

 Den här symbolen har jag gjort med min hand idag. Hahah, känner mig helt konstig och malplacerad när jag gör så. Jag har nämligen varit på metalpass idag på friskis. Galet att jag gick, jag som klagar så på den musikstilen, men det fanns inget annat att välja på för de flesta pass var redan fullbokade och dessutom ville jag ha ett rent medelpass. Dock så va det inget rent medelpass fick jag reda på innan passet satte igång, det var ganska mycket tyngre än så och jag kände att min frukost (som knappt var en frukost för jag vaknade så sent och ville inte få håll på passet) räckte inte till. Jag kämpade och kämpade, musiken gav mig inte den där extra kicken och därför fick jag kämpa lite till. Tog mig igenom det men jag erkänner att jag fuskade på en del övningar. Dock måste jag ge en eloge till ledarna, de va grymma! Dom gav järnet och var utlädda till riktiga hårdrockare med långt hår, och jag förvånnas över ork under allt detta hår.

Jaja, metal är väl helt enkelt inte något för mig. Jag brukar ju säga att jag är bred i min musiksmak men nånstans går nog gränsen tyvärr..

Idag kommer pappa och jag ska liksom gårkvällen sjunga en liten del i matteus passionen. Sedan åker jag och pappa till släkten och firar påsk på Visingsö! Om ändå vädret kunde vara bättre..

Glad påsk!
/PiggElin

Nariga läppar

Har ont i min överläpp idag, den är alldeles torr och narig. Och då undrar ni förstås varför jag berättar detta. Jo, för att nariga läppar är lika med HÅRD träning för min del. Det är sant!

När jag tränar riktigt hårt, särskilt på sporter som jag måste ta i ändå från tårna, så är det ofta som jag stoppar in överläppen i munnen. Eller ja, snarare biter mig eller suger in överläppen för att verkligen få kraft. Kanske låter konstigt, men så går det alltså till när jag tar i. Jag kanske ser helt knäpp ut, men om du skulle se mig göra detta så kan jag garantera dig att jag tar i av all min styrka.
Detta insugande eller bitande av överläpp resulterar i att läppen blir alldels narig och torr om jag gör det för ofta. Så därför kan jag utan tvekan idag säga att senaste dagarna har jag verkligen tränat HÅRT!!

Tur att det finns läppbalsam!
Har du något liknande tecken vid hård träning? Skriv och berätta!

Jag kan berätta en till grej som också är tecken på hård träning särskilt när jag har tränar box eller cirkelgym så kan det hända att jag blir lite rödspräng i ögonen, och box kan verkligen ge mig blåslagna tummuskler!

/PiggElin



Nya Skor


Behöver verligen köpa nya skor för inomhusträning. Det är en av de stora fördelarna med att vara ledare på friskis och svettis Örebro, att man får skobidrag varje år!! Verkligen bra grej!!
Stabila, vill jag att dom ska vara, och inte hala. När man kollar på aerobicskor så är dom oftast ganska hala, för att man ska kunna göra snabba förflyttningar och så, men jag vill gärna ha aerobicsskor som är lite stabilare på golvet. Det är svårt att hitta tycker jag. Många aerobicsskor är oftast väldigt fula också. Varför finns det tillexempel inga vita aerobicskor?
Har ni några tips om bra skor??
Bilden ovan visar en sko som jag funderar på, någon som vet nått om den?
När det gäller löparskor så är man så himla noga, men går till någon som tittar på fötterna, kollar hur man springer och hur man belastar och väljer skor efter det. Men när det gäller inomhusskor så är man inte alls lika noga. Konstigt tycker jag, varför är det så?

Ge mig gärna tips så mina ben och kropp kan fortsätta må bra av träning!
/PiggElin


Lycklig!

Igår fick jag gosat med världens sötaste unge!! Helt otroligt fin gullunge!! Åh, jag längtar till jag får träffa honom och resten av familjen igen!

Resten av dagen handlade om träning. Först ledde jag mitt medelpass och nån timma senare körde jag ett skivstång/spin 90 minuter tillsammans med ett gäng härliga människor. Första gången jag provade det här passet och det kommer säkert bli fler gånger. Lite lättare att gå nästa gång då man vet vad som väntar och kan lägga rätt vikter på skivstången. För det gjorde jag verkligen inte denna gången.. Alldeles för tungt blev det för armarna, men jag pressade på!!

Vilken lycklig dag!!! Dock har jag skjutit upp saker som borde göras. Typ praktikuppsats....

/PiggElin


Flyt!

Efter snöstormen igår så gjorde jag det, trodde knappt det var möjligt men 16 km bara flöt på! Från första steget till sista så kändes allt perfekt, det var som en dröm! Kan ni förstår? 16 km, 1 tim och 30 min härlig, underbar och perfekt joggning. Andningen var jämn och inte det minsta ansträngd, stegen lätta och jag behövde aldrig stanna. Jag hade nog till och med orkat några kilometer till! Jag är sååå nöjd!
Detta firade jag med godis! Ja: GODIS!

I helgen blev jag lite ledsen när jag blev konfronterad när jag stoppade i mig något som inte anses nyttigt. blicken och orden menade att jag inte borde äta sånt där och särskilt inte när jag skriver en träningsblogg. Därför vill jag i detta blogginlägg förtydliga, om inte det redan har kommit fram, att jag är ganska duktig på att äta onyttigt, både godis, snacks, men framförallt skräpmat! Jag försöker hålla mig borta från det, men jag tycker också att det faktiskt är okej för mig att njuta av det då och då eftersom jag tränar så mycket.
Jag hoppas ni förstår att min strävan är att äta nyttigt och må bra så att min kropp svarar på all träningen som den får, men ibland sker snedsteg.
Bloggen vill jag ska vara en inspirationskälla till träning och hälsa och jag hoppas att jag ska kunna dela med mig av sådant, trots att jag ibland äter saker som inte passar in i den linjen.
Nu har jag sagt det!

Idag har jag tränat lite backträning och övat på temapass inför vecka 15. Längtar!! Så om ni har tid får ni gärna komma på det. Onsdag den 11/4 Klockan 18.30 på friskis och svettis kvarnen
/PiggElin


Dagen efter!

Igår va det SMASK! Om du missade så kan du fortfarande se det på www.cineplay.se. Det var sååå grymt roligt och jag har verkligen njutit! Tur att det inte är slut ännu, för om några veckor är det dax för RiksSMASK, och det är Örebro som har äran att hålla i det.

Denna dag handlar om träning, fast kanske inte så mycket fysiskt, mest förberedande grejer.
Först ska jag fotas för en friskisgrej som jag ska leda i Juni.
Sen ska jag träffa två härliga jympaledarbrudar och planera temapass inför vecka 15.
Och sist men absolut inte minst, (eller snarare inte kortast) är det dax för 16 km jogging.. Är verkligen inte pepp ännu, men jag får hoppas det vänder innan löpturen.
Efter det då är det Påsklov!!!

/PiggElin


RSS 2.0