Biosnacks

Idag tog jag med mina kryckor ut i lördagskvällen på ett biobesök på SF. Köpte mig en påse från Renée Voltaire med chokladdoppade tranbär och apelsinbitar. Riktigt gott faktiskt. Gillar verkligen att SF kör på nyttigare snacks. 
 
Vaden känns lite bättre idag och jag kan stödja mer och mer på tårna. Även om jag inte kommer kunna leda pass på ett tag framöver så är jag säker på att jag snart är tillbaka och tränar. Rehabträning till att börja med.
 
/PiggElin

Pepparkaksbollar

Ja, det har inte blivit något bättre med min vad. Och det lär ju inte bli så
mycket bättre på ett tag fram över. Kan fortfarande inte förstå att det har hänt. Jag tänker liksom att jag ska kunna ställa mig upp och gå som vanligt.. Men ja får inte ens ner hälen i golvet för det tar stopp. Usch vad hemskt det är.. Har varit på vårdcentralen idag och hämtat ett par kryckor så nu kan jag i alla fall ta mig fram och tillbaka till toaletten.
 
Sen har jag ringt en del samtal för att fixa med vikarier för alla träningspass som jag är inbokad på att leda framöver. Och även fixat med olycksfallförsäkring.. Sen måste jag passa på att tacka för alla hälsningar till mig, alla snälla ord om på kryande. Jag blev rörd när J kom hem från Friskis idag med hälsningar till mig från både personal men också mina fina motionärer.
 
För att pigga upp mig lite så bakade J pepparkaksbollar till mig. Fantastiska pepparkaksbollar dessutom. Ni måste baka dom. Det går liksom inte att sluta äta dom. Och dom innehåller inget socker, gluten eller dåliga fetter.  Ni hittar dom hos träningsglädje.se.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/PiggElin
 
 

Hejdå träning! :-(

Precis innan mitt pass idag kände jag en lite konstig känsla i min vad. 22 minuter senare sa det pang och vadmuskeln brast. Det är så hemskt och jag är så otroligt ledsen. 
 
Som tur var så har Friskis en egen sjukgymnast som hade en lucka för att mig så att jag snabbt kunde få laser på vaden som tydligen elit idrottare får när dom har skadat sig. Sjukgymnasten sa dock att det såg riktigt illa ut och att det endast är att vila, för att få en så snabb läkning som möjligt.
 
Något annat en vila lär jag inte kunna göra för jag kan inte ens vicka på lilltån utan att skrika av smärta. Fy tusan va dumt!! Fy tusan vad tråkigt!! Fy tusan!!
 
 
Nu tar vi en dag i taget.
/PiggElin

Kvällspromenad

Efter att ha suttit i uppsatsbubblan nästintill hela dagen så var det skönt att på kvällen komma ut på en promenad. Trots att klockan var 21.30 och kylan var minst sagt påträngande så kände jag ändå nått slags sug efter att ta mig ut. Jag klädde mig ordentligt varmt för att skydda mig från den bitande kylan och gav mig sen ut bara för att strosa runt en stund i tystnaden. Sverige är verkligen något helt annat när kylan tränger sig på. Ingen vill vara ute, det är alldeles tyst överallt och man möter inte många människor. Örebro kändes lite som en övergiven stad. När jag kom hem åt jag en tallrik mild lättyoughurt, med rostad kokos och 10 st röda och gröna vindruvor som topping. Detta goda är min favorit just nu!
 
/PiggElin

Ostkaka

Jag var så sugen på ostkaka och tänkte att jag skulle försöka mig på att göra egen. Det blev riktigt bra tycker jag. Jag tog 2 ägg, 1 dl keso, lite kanel, lite vaniljpulver och lite kardemumma. Hackade några mandlar och blandade allt i en skål. Ner i en liten ugnsform och in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Jag serverade det tillsammans med varma hallon och lite kesella.
 
 
 
Perfekt mellanmål, kvällsmål eller nyttigare efterrätt.
 
/PiggElin

Vatten, vatten bara vanligt vatten

Finns det något som går upp mot ett glas bubbel? Och då menar jag ju inget annat bubbel än vanligt hederligt, bubbelvatten. Ibland tror jag faktiskt att jag är beroende av bubbelvatten, och då är det både skönt och ekonomiskt att kunna bubbla vattnet helt själv i min lilla zoda stream. Visste ni förresten att flera av de kolsyrade vattenflaskor som vi köper i butik (även från de kända företagen) innehåller överdrivet mycket salt och flour, vilket inte alls är bra för oss. Vissa flaskor innehåller också fruktos (alltså socker). Så kranvatten är det absolut bästa! Tur att jag kom ihåg att köpa en ny patron till min zodastream!!
 
Fina hälsoaspekter med vatten:
Vatten balanserar blodsockret
Vatten ökar energiförbrukningen
Vatten ökar fettförbräningen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/PiggElin

Busungar

Jag ledde knattejympa i morse för 20 stycken busungar! Det är ju verkligen jättekul att det har blivit så populärt med knattejympan, det kommer runt 20 barn varje vecka som verkligen är grymma och duktiga på att hänga på. Dock finns det en liten nackdel med så många barn, och det är att om någon busar så kan vi inte bryta passet bara för den ungen. Som tur är så har jag min värd, som troget hjälper till varje vecka. Men ibland är det fler än en unge som busar vilket innebär att det inte räcker med en värd. Pjuh! Idag var en sån dag. Ett barn ville gå till sina föräldrar och min värd va tvungen att hjälp honom att hitta föräldrarna. Plötsligt var jag alltså ensam med 20 ungar, varav två som bara ville hjula och stå på händer, en som ville ligga på golvet och titta på alla andra, och en som pratade konstant med mig om helt andra saker än passet i sig.. Ojoj!! Jag måste medge att jag var ganska glad och stolt över att ändå kunna få de flesta att vara med passet från början till slut, och när jag sedan sa hejdå så var jag helt färdig, trots att passet bara är 40 minuter.. Meeen, såhär är det inte varje gång som tur är. Då hade jag nog inte orkat vara knatteledare..
 
Nu ska belöna mig själv med Karishma mat. Bästa restaurangen!!
 
/PiggElin

På't igen!

Jag hittade tydligen inte tillräckligt med bortförklaringar, för klockan 17.00 så drog jag iväg för att simma. Det va precis lika tråkigt som jag kom ihåg det, men jag betade av mina längder i lugnt tempo, och roade mig dom första 15 minuterna med att samtidigt titta på dom som övade konstsim på banan brevid. Funderade på om man kanske skulle ta och gå en crawlkurs bara för att förhoppningsvis bli mer motiverad. Googlade runt lite på crawlkurser här i Örebro men hittar inget.. Någon som vet nått om kurser i simning i Örebro?
Kanske får jag ta tag i det till våren istället eftersom jag inte vet vart jag tar vägen efter den här terminen. Tänk om det perfekta jobbet bara kunde dyka upp och vilja ha mig..!
 
/PiggElin

Bortförklaringar efterfrågas..

När jag planerade denna veckans träning så fick jag ett infall att jag skulle planera in ett pass i simbassängen. Dels med tanke på min klassiker som jag nu faktiskt på riktigt är anmälda till, men också för att jag känner att min kropp vill ha lite lugnare träning som inte sliter så mycket, på speciellt mina knän.. Simning kändes då som en klockren idé. Men som bekant så vet ni att simning inte är min starkaste träningsform. Jag är ju som sagt både lite rädd för vattnet, men också väldigt omotiverad till att simma tråkiga längder i slowmotion. Så när jag nu idag tittade på min planerade träning inför morgondagen och förstod att det var dax att packa ner baddräkten igen så ångrade jag mig bittert. Jag ska klura lite till på det, komma på några fler bortförklaringar, så får vi se om jag lyckas övertala min envishet att stanna hemma trots att jag har skrivit upp det på träningsschemat..
 
/PiggElin

Årets julklapp

Ja, ni har väl hört på radio och Tv idag att årets julklapp är en juicecentrifug? Eller råsaftscentrifug heter det väl egentligen. Det är i alla fall precis vad jag vill ha! Det ville jag i och för sig ha i julklapp förra året också, men då fick jag en citruspress istället, som funkar helt okej den med. Men jag vill ju liksom kunna pressa juice av äpplen, morot, gurka, ingefära och massa annat gott. Om jag inte får en i julklapp i år, så ska jag köpa en på mellandagsrean, eller så får jag bli stamkund hos Juicekällan i Göteborg, (om jag nu flyttar dit).
På tal om frukt, i dag har jag varit och köpt massor med frukt på Willys, nästan så att man kunde tro att jag hade blivit fruktterian. Dom hade 3 grape för 10 kr, så jag slog på stort, så nu kommer jag behöva äta och dricka grape i flera dagar framöver. Tur att det är så nyttigt!
 
 
 
/PiggElin

Kiwi

 
Visste du att kiwi inte är en frukt utan ett bär? Och liksom många andra bär så kan du i stort sätt äta så mycket du vill av den, för den gör dig bara gott. Jag har en sån lista på livsmedel som innehåller mycket lite energi vilket innebär att man kan typ vräka i sig dessa livsmedel med gott samvete, listan är skriven av Paulun. Jag brukar använda listan ibland när jag vissa dagar känner mig sugen på något att äta mest hela tiden. Då är det skönt att kunna vräcka i sig av goda grejer som man vet är nyttiga för kroppen. Kiwi innehåller ju dessutom C-vitamin. För att slippa memorera listan så finns det en bra tumregel: Grönsaker som växer under mark innehåller mestadels lite mer kalorier än de grönsaker som växer ovan jord, dock finns det några undantag såsom majs och avokado. Frukt innehåller nyttigheter men oftast mycket kalorier, medans bär innehåller mycket lite kalorier, men också väldigt mycket nyttigheter.
 
/PiggElin

Farbror Blå

Och där gick min streak i stöpet.. Har tränat alla dagar fram till idag. Var påväg och skulle avsluta dagen på ett temapass på Friskis&Svettis Linköping efter en heldag i Linköping med goda vänner innan jag skulle bege mig tillbaka till Örebro. Något förvirrad försökte jag leta mig fram med bilen längs gatorna i staden som jag inte känner till så väl. Plötsligt börjar blåljus jaga mig, jag blir utskälld, hotad att få mitt körkort indraget, en bot på 3000 kr och min egen bildörr slängd i ansiktet. Allt detta pga att jag i mitt letande efter rätt väg missat att lämna företräde till gångare på ett övergångställe.
 
Ja, jag gjorde fel.. Jag skulle varit uppmärksam på övergångsstället!!
En bot = helt okej! (kanske hade räckt med 1500kr, men skitsamma)
Men resten som jag utsattes för var överträdelse av polisen. Jag grät, skakade och förstod knappt vad jag hade gjort, medans polisen uttnyttjade sin makt och betede sig som att jag var en kallblodig brottsling som borde spärras in.
 
Tack farbror blå! Jag har tack vare denna händelse tappat helt förtroendet för er. Jag är numera rädd för er. Jag har blivit 3000 kr fattigare. Jag känner mig osäker vid ratten. Min fina helg avsultades i tårar. Och jag har förlorat min streak.. Tack!
 
/PiggElin
 
 

Core

Idag provade jag Core för första gången. Det var mycket jobbigt. Jag kände mig nästan svag ibland. Helt ärligt så trodde jag att jag skulle vara starkare i mage och rygg än vad jag upplevde på passet. Vill egentligen skylla på att jag har tränat så mycket denna veckan, men jag tror faktiskt inte det hade spelat så stor roll. Men en sak som jag kan skylla på i alla fall är att jag sen jag ledde pass i torsdags haft väldigt ont i mitt knä, vilket gjorde att jag inte kunde utföra benböj, utfallssteg och balansövningar ordentligt idag. Ska försöka vila knät, men det är så svårt när man har så kul på jympagolvet.
 
Så här skriver friskis om sina corepass:
Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående. Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg. mage, bålstyrka och stabilitet. Core har ingen uttalad konditionsträning, så komplettera gärna med t ex spinning, jympa, stavgång, jogging eller liknande.

/PiggElin

Snark…Zzzz

Helgen startade med ett yogapass idag. I vanliga fall brukar ett riktigt jobbigt skivstång/intervallpass få inviga min helg, vilket dessutom brukar ge mig den där perfekta "woohoo"-känslan som jag älskar att ha med mig in i helgen. Den känslan fick jag inte av yogapasset idag. Istället höll jag på att somna när vi skulle hitta vårt inre lugn i avslappningen. Hjälp, vad tung min kropp blev, och när vi sedan skulle väcka kroppen och "ta oss tillbaka till rummet", så var det som att jag knappt fick kontakt med kroppen. Istället ville jag ligga kvar där på min yogamatta och bara sova bort helgen...
Jag tror nog att jag gillar "woohoo"-känslan istället på en fredag.
 
/PiggElin

Gainomax med päronsmak

Har ni smakat den nya Gainomax med päronsmak?
Jag är egentligen inte så mycket för Gainomax då jag inte är jätteförtjust i just mjölkdryck och särskilt inte efter jag har tränat. Och dessutom så är det mycket bättre att äta riktig mat istället. Men visst, nångång ibland kan det vara trevligt med Gainomax, och särskilt när det bjuds. :-) Så jag smakade den nya Gainomaxen och den smakade typ päronsplit. Mycket gott!
Ett litet tips, stoppa in Gainomaxen i frysen medans du tränar så att den hinner frysa litegran, då blir det som riktig glass när det sedan är dax att äta den.
/PiggElin
 

Trippel

Idag har jag gjort massa saker, men bara saker som jag tycker är roligt, trots att det har varit jobbrelaterat.. Tänk att få ha den förmånen när man jobbar, att det också är himla kul! Vad är det för kul saker jag har gjort nu då? Jo, dels så har jag lett mitt medel.. x3 dessutom.. Alltså tre gånger!! Fattar ni?? Medel, tre gånger!! Sjukt! Jag kan faktiskt säga att jag va lite fundersam över hur detta skulle gå, men det gick galant. Faktum är att det var endast det första passet som jag kände mig lite trött på. Den energin som man får av att stå i mitten är oslagbar, jag hade nog till och med kunnat köra fyra pass.. Men nån måtta får det vara!
 
Laddar om inför tredje passet!
 
 
Salen tom på folk, men en stund därefter, fylld med folk!
 
Mellan passen och allt annat som jag har gjort idag så hann jag även fylla på med galet god mat från Pauluns Deli. En köttfärsbiff fylld med feta och tomat serverat med mathavre till lunch. Och till mellanmål en kladdkaka gjorde på massa nyttigheter, toppad med kesellagrädde smaksatt med vaniljpulver.
 
Himla bra dag alltså!
 
/PiggElin
 
 

Upp och ner, ner och upp

En dag med toppar och dalar. Dagen blev dessutom mycket längre än vad jag hade tänkt. Hade velat hinna att träna nått pass innan jag skulle lägga mig, men eftersom jag kom hem vid 21 och fortfarande inte hade ätit middag så fick jag stå över passet. Dock håller jag ju fortfarande på med min streak vilket innebär att någon sorts träning vill jag ju hinna få in innan jag går och lägger mig. Som tur är har jag min Paolo Roberto DVD som ger 15 minuter träning för hela kroppen. Det får helt enkelt duga med den idag. Imorgon blir det dock andra bullar eftersom jag ska leda pass i stort sätt hela dagen. Hej och hå!!
 
 
/PiggElin

Grapefrukt

Vilken start på dagen det blev idag. Tog en morgonpromenad till affären och köpte apelsiner, grapefrukt och lime. Hemma tog jag fram min citruspress och pressade ur saften ur frukterna. En anning syrligt men det kändes som en ordentlig vitmaininjektion rakt in i kroppen. Visste du att grapefrukt är en riktig superfrukt?
 
 
Många har säkert hört talas om grapefrukt dieten, och hur konstig just den dieten är så finns det en anledning till varför man valde just grapefrukt att dieta på. Grapefrukt ger kroppen mycket mer än vad man kan tro, dels är den ju fylld med vitaminer, antioxidanter, mineraler och energi. Men förutom det så ökar den också fettförbränningen på flera olika sätt. Så boosta din morgon med lite grapefrukt!
Om du kan äta grape vill säga, för tydligen är det så att var tionde person har en genetisk variation som gör att grapefruktens smak kan till och med upplevas som obehaglig och därmed kan dessa personer inte äta grape överhuvudtaget. Men annars är det bara att njuta! :-)
 
/PiggElin

Boostad

Vaknade upp i morse fortfarande full av både inspiration, glädje, träningsvärk och mat från gårdagens BoostDay på friskis. Jag började dagen med en föreläsning kring löpteknik och därefter lite praktiskt runt löpning. Peter Virtanen guidade oss igenom ett antal löpteknik övningar som förhoppningsvis kommer kunna behärskas när jag väl har fått göra dom ett antal gånger, men igår kände jag mig mest som en avdankad travhäst som försökt ge sig ut på banan igen. Fick massa tips för hur jag kan träna för att jag inte ska ha så mycket problem med benhinnorna som jag har och dessa övningar ska jag verkligen ta till mig. Vi fick också springa en och filmas framför honom som han senare kommer återkomma per mail med kommentarer kring vårt löpsteg och vad vi kan jobba med. Det är något jag verkligen ser fram emot!
 
Efter löpningen var det dax för lunch och sedan fick jag rusa med magen full upp till ett fantastiskt spinningpass med Jessica Clarén. Alltså jag säger det igen, Helt fantastiskt spinning pass! Hon guidade oss säkert och på ett roligt sätt igenom ett pass med galet tunga intervaller på ett helt nytt sätt i sadeln. Att spinning kan se så olika ut.. Jag som inte ens gillar spinning satt och njöt hela passet, trots att musklerna skrek. Men vi hade fått svära en ed för Jessica innan passet rullade igång att vi aldrig skulle ta ett tramptag över mjölksyratrösklen för syftet med passet var istället att jobba med cykelmuskulaturen. Förutom att det var kul att få möta Jessica som jag har hört så mycket fantastiskt om, så var det kul att se en annan inspirationskälla som medverkande på passet, nämligen träningsglädje Sara, vars blogg och pod jag inspireras massivs av och har gjort under lång tid. Hade gärna velat att Sara höll nått pass igår också, men den får förhoppningsvis bli en annan gång. :-)
 
Direkt efter det sköna men jobbiga cykelpasset så var det dax att prova Piloxing. Blandning mellan boxning och pilates, och något som jag vet många Hollywoodkändisar håller på med. Jag var dock inte så imponerad. Svårt, snabbt, och för upptrissat är min upplevelse av det hela. Men instruktören var peppande och duktig, men jag kände mig mest lost..
 
Drypande av svett åkte jag sedan hem, duschade, bytte om och begav mig sedan till festen med hela friskisgänget. Efterättsbuffén var pricken över i:et men också den som höll mig vaken hela natten då jag antagligen åt lite för mycket. ;-)
 
Tack kära friskis för en underbar dag!
 
/PiggElin
 
 

Funkis Boost day!

Vill gärna berätta allt om dagens funkis boost day, men just nu är jag så trött och mätt av all mat så jag ska gå och lägga mig. Får återkomma imorgon, så länge får ni nöja er med bilder från en fantastisk dag!
 
/PiggElin
 

Danföreboostday!

Jag längtar så jag dör till imorgon. Då är det nämligen Funkis Boost day på friskis Örebro, typ som julafton för alla oss funktionärer och vi får välja och vraka mellan massa goa pass och föreläsningar med grymma instruktörer från när och fjärran. Jag ska få träna på löptekniken på förmiddagen, sen ska jag äntligen få cykla med grymma Jessica Clarén, och sist ska jag få pröva på den där amerikanska träningsformen Piloxing. Så himla kul! Så här beskrivs passen imorgon!
 
Löpteknik - Teori och Praktik med Peter Virtanen

Vill du utveckla din egen löpteknik och få en förståelse för hur ett bra löpsteg ser ut? Då har du ett gyllene tillfälle här. Peter Virtanen arbetar på ÖliF, är f.d. elitlöpare och numera tränare, kommer i konferenssa- len att prata anatomi och fysiologi kopplat till löpningen samt löpningens biomekanik. Därefter får du möjlighet att praktiskt träna löpteknik utomhus. Du som anmäler dig till detta deltar både inne och ute. 

Cykla på riktigt med Jessica Clarén

Intervaller fast annorlunda, men ändå inte. Du slussas smart igenom ett pass med härli- ga rytmer och med en drivkraft att göra ditt hjärta starkare och varje andetag större. Du kommer ta din förmåga på cykeln till en annan dimension – känslosamt, starkare och smartare. 

 
Piloxing med Pernilla Ström

Sleek, sexy, powerful – tre ledord i trä- ningsformen Piloxing från Hollywood. En spännande och disciplinerad intervallträning mixad med pilates, boxning och dans i ett högt tempo. Du tränar uthållighet, styrka och smidighet. Passet avslutas med tuff rump- och magträning. 

 

Jag läääängtar!

/PiggElin


Allt eller inget..

Igår ledde jag tre pass, först ett för en gymnasieskola här i Örebro, sen mitt ordinarie medelpass, som för övrigt var fullt med folk, kul! Och sen var tanken att ta det lite lugnt på boxpasset med träningsskolan, men eftersom det fanns chans till lite egen boxning och att det var så kul, så kunde jag inte ge mig. För att kompensera denna enorma mängd träning så har jag idag inte gjort mer än att ta en lugn promenad fram och tillbaka till stan för att äta lunchbuffé på en restaurang. Inte helt fel måste jag säga.
Resent av kvällen har spenderats i garderoben... Hahah, ja nästan faktiskt.. Har rensat ur hela min garderob och verkligen vågat slänga hur mycket som helst, med tanken i huvudet om att belöningen blir att få köpa massa nytt och fint som nu får plats där inne. Inte helt fel det heller..

Quinoa

Igår gjorde jag ju Quinoabullar som blev riktigt fina och därför tänkte tillägna detta inlägg till supergrödan Quinoa. Quinoa är ett frö som växer högt upp i Anderna i Sydamerika. Som ni säkert vet så funkar quinoa mycket bra som alternativ istället för ris, pasta eller potatis. Quinoa är mycket proteinrikt och funkar bra till rätter där man vill höja proteinvärdet lite. Väljer man dessutom röd eller svart quinoa får man i sig massvis av antioxidanter också. Quinoan är naturligt glutenfritt och också mycket lättsmält.
 
 
/PiggElin

Quinoabullar

Nu bakas det för fullt här igen, Qunioabullar är på igång. Hittade ett recept som jag fick göra om då jag tyckte receptet var alldeles för krångligt och konstigt, så jag hittade på lite själv, och jag tycker faktiskt det blev riktigt bra.
 
 
 
Mina Quinoabullar:
0,5 dl quinoa
0,5 dl rågkross
3 dl vatten
lite salt
Koka upp till en gröt och låt svalna.
 
50 gram jäst
5 dl vatten (37grader)
2 dl havregryn
10 dl dinkelmjöl
lite salt.
 
Rör ut jästen i lite av vattnet, tillsätt därefter resten av vattnet, havregryn, quinoagröten och dinkelmjölet. Knåda till en deg och låt sedan jäsa till dubbelstorlek. Knåda degen och forma runda bullar. Lägg bullarna på plåt och låt jäsa igen. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Klart!
 
Ikväll har jag förresten tränat yoga igen. Jag är så duktig på både min streak och mitt löfte till mig själv att bli bättre på rörlighetstränings.
 
/PiggElin
 
 

Lite sliten?

Dagen började med att jag ledde pass klockan 8.30 för en gymnasieskola i Örebro. Jag trodde verkligen att kroppen skulle vara med på det men istället stretade den emot nästan hela passet. Fick verkligen bita ihop för att inte vissa mig svag för gymnsieeleverna, men dom var så upptagna med koordinationen så dom märkte nog inget. Efteråt var jag slut, kämpade mig hem på cykeln i motvind som kändes som storm i mina trötta ben. Undra om det var den tidiga timman som gjorde att kroppen inte var in action eller om jag helt enkelt är sliten? Jag känner mig ju inte så sliten..

/PiggElin

Höstrusk

Efter några timmar i bil mellan Göteborg och Örebro så sprängde huvudvärken. Ett pass på friskis som jag egentligen hade planerat var inte att tala om. Istället fick det bli en promenad. Och tänk vad en promenad kan göra mirakel för sprängande huvudvärk. Det regnade lite lätt på promenaden men det gav liksom en fridfull känsla istället för obehag. Jag kan faktiskt gilla höstrusket lite, bara man har rätt kläder på sig och är varm och go så kan man gå hur länge som helst i regn och rusk och nästan känna sig som en hjälte som vinner över vädrets makter. Uppfriskande skulle jag sammanfatta min promenad!
Men det där med kyla är inte riktigt min grej, så jag är tacksam så länge inte tempen visar minusgrader, eller att det blåser in i ben och märg..
 
 
 
/PiggElin

Juicekällan i Göteborg

Vilken dag, innan klockan var 12 så hade jag hunnit byta däck på bilen, tränat flex, druckit en supergod smoothie och en energikaka gjord på massa nyttigheter till mellanmål för att sen orka springa runt på stan i några timmar.
Det tar på krafterna att springa runt på stan och leta kläder till sig själv och många steg blir det. En heldag på stan gav mig 10000 steg. När jag sedan på eftermiddagen kände mig ganska slut på energi och trött i fötterna så fick det bli en paus på Juicekällan i stan. Hade aldrig varit där tidigare, men hört talas om det av andra här i Göteborg. Massor med färskpressade juicer av färska frukter och grönsaker.Jag tog en Beauty Boost som bestod av Annans, Äpple, Spenat, Lime, gurka, Ingefära (den gröna på bilden). Hon som pressade min juice på juicekällan sa att den skulle passa mig bra, nyttig men ändå söt. Jag tyckte det va fint att hon försökte para ihop juicerna med sina kunder. Tyvärr så smakade min juice lite för my
cket gurka för min smak, men jag förälskade mig ändå i stället och grejen med att kunna köpa nypressade fräscha juicer på ett så trevligt ställe. Så det blir heltsäkert ett nytt besök, då ska jag nog prova deras Berry Delight som består av Apelsin, Hallon, Vattenmelon, Citron och Äpple.
 
 
/PiggElin

Streak

November är här, och jag kör i gång en streak. En streak är något du försöker göra till en vana under en period kan man säga, eller i alla fall skulle jag sammanfatta det så. Jag hittade ingen riktig bra översättning till ordet så det får duga. Min streak går i alla fall ut på att träna varje dag under november månad. Men vänta lite.. Bli inte oroliga. Det är inte så att jag ska springa en mil varje dag eller köra järnet på ett skivstång/intervall pass tre gånger i veckan.. Nej då, jag började tillexempel min streak idag med en timmas promenad med mammas och systers fina hundar hemma i gbg där jag befinner mig över helgen. I morgon satsar jag på rörlighetsträning på friskis, så det blir inte heller något mega pass. Så häng på den här streaken om du vill, du väljer själv dina egna pass, och det är ju endast november ut.. Det klarar vi!
 
/PiggElin

RSS 2.0