På marknaden uti Nora

Tillbaka i Örebro igen och idag åkte jag och Jonte på en utflykt till Nora. Där köpte vi Noraglass och hamnade på auktion/loppis/marknad. Det var verkligen mysigt!
 
Dagens Noraglass smaker var Vanilj, Hasselnöt och Ananas.
 
På eftermiddagen träffade jag Hedvig och Sofi och hann öva igenom vårt partypass innan det sedan var dax att köra det med ganska så många motionärer trots OS och semestertider.
Det var väldigt kul att få jympa igen överhuvudtaget. Var inte alls peppad när jag åkte dit men jag verkligen njöt så fort vi kom igång!!
 
/PiggElin

Att känna på kroppen

Jag ville verkligen inte att det skulle hinna gå en vecka från det att jag sprang sommartåget tills jag sprang igen, därför var jag idag tvungen att gå ut och springa. Det fick bli ett känna på kroppen pass och sådana pass är jag inte direkt bra på. Jag pressar ofta mig själv och tvingar mig framåt fast jag egentligen vill stanna. Idag skulle jag inte tvinga mig en ända gång hade jag bestämt redan innan jag satte igång. Jag skulle bara lyssna på känslan och kroppen.
 
 
Jag tycker jag lyckades ganska bra. Tog mig runt en sträcka på 5,7 km som bestod av mestadels spring, men med många inslag av lite gång. Så fort jag kände mig minsta sugen på att gå så gjorde jag det. Ibland hann jag inte ens springa mer än några 100 meter innan jag började gå, och ibland sprang jag en hel kilometer innan det var dax för lite gång.
 
Det var jätteskönt att få det gjort och förhoppningsvis så kommer jag längta mer efter nästa löppass nu när jag gjorde detta passet så behagligt.
 
/PiggElin

Södra udden

Idag efter jobbet gjorde jag en utav sommarens planerade utflykter. Det var dax att upptäcka ny mark på Visingsö. Tro det eller ej, men det finns faktiskt ställen på Visingsö som inte ens jag har varit på. Dagens utflyktsmål var Södra fyren på Visingsö. Jag har tydligen varit där när jag mycket liten, men nu var det dax att göra ett besök i vuxen ålder.
 
Vi parkerade bilen vid näs och gick sedan ut. Vackert som bara den. Nästan så man fick nypa sig i armen för att det var så underbart fint!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/PiggElin

Återhämtning

Tre dagar har gått sedan jag satte mitt distansrekord på 40 km. Det känns overkligt. Var tvungen att åka sträckan med bil dagen efter för att verkligen se den från ett annat perspektiv. Det jag konstaterade var att det var skönt att åka sträckan och inte behöva springa. :)

Har mått förvånansvärt bra i kroppen. Vaknade dagen efter sommartåget och hade bara träningsvärk i axlar och rygg. Ytterst lite i lårmuskulaturen. Helt ofattbart att man kan återhämta sig så bra, så snabbt.

Dom här dagarna efter tåget har jag haft besök och lekt guide på Visingsö, vilket innebär mycket cykling och vandring till alla sevärdheter. Mer än så har jag inte rört på mig och det är nog bra så att kroppen verkligen får återhämta sig. God mat och mycket godis har det också blivit vilket jag också ser som en del i återhämtandet :D

/PiggElin


Sommartåget 2012

Ja, igår var det dax för Sommartåget som arragerades av persgården här på ön. Vi startade i Jönköping klockan 10.00 vid resecentrum. I sällskap med Jonatan och Ellen tog vi oss dit och kände oss nog alla väldigt nervösa och fattade nog inte riktigt vad vi gett oss in på. Skräckblandad förtjusning kan vi kalla det. :)
 
Många löpare stod redan redo när vi kom och de såg alla väldigt proffsiga ut. Medans alla andra vana ultra löpare stod där och fixade med sina vätskeryggsäckar, utrustning, krämer, proteinkomplement och massa andra grejer, stod jag, J och E som fågelholkar och bara gapade. Haha, sjukt ovana..
 
Men så satte löpet igång. Genom jönköpings stad och ut med vätterstranden bort till Huskvarna. Efter 10 km var det dax för vårt första snabbstopp för vätskepåfyllning.
Därefter kom några hemska uppförbackar som sög i benen men fikan på Café kackel hägrade efter 18 km och jag hade så sjukt bestämt mig.
 
Vid Cafè Kackel fick vi jättegoda frallor och massa vatten. Tror aldrig jag har druckit så mycket på en dag som jag gjorde igår. Det som förvånade mig var hur snabbt man återhämtade sig, så fort man hade suttit en liten stund så kände man sig ganska fräsch i kroppen igen.
 
 
Sedan var det dags att fortsätta turen mot ölmsta och fram till 24-25 km så kändes det galet bra, därefter började benen sega sig. Jag sprang ändå på men gick i uppförsbackarna. Och när det var som segast så fick jag lite pepp av vår alldeles egna Superwomen.
 
20120721-184321.jpg
Bilden lånad av mirandakvist.se

Efter 28 km var vi framme i Ölmsta och där köpte vi dricka och satte oss en kort stund. Men sen så var det bara att ge sig av vidare, och den här gången var det riktigt tungt att sätta fart på benen. Hjälp vad det sög..
Efter 2 km så kändes det inte alls så roligt längre. Försökte tänka att det bara var en mil kvar och milen har man ju gjort ett antal gånger förr. Men dom tidigare 3 milen kändes ordentligt i låren. Jag vägrade ge upp och gick och sprang om vartannat.
 
Jag hade bestämt mig och även om det kändes som att alla helt plötsligt började tvivla på att jag inte skulle orka hela vägen ner till Gränna så visste jag att jag skulle göra det. Jag fick nästan gråten i halsen när jag blev erbjuden att sätta mig i följebilen för att hinna med färjan som vi var bokade på. Men jag vägrade, jag skulle ju klara detta och då fick det ta den tid det tog. Det går ju liksom fler färjor.
 
Och visst klarade jag det!!! Dessutom kom jag ner till den bokade färjan 7 minuter innan avgång, vilket betyder att jag hade marginal på ca 1 km. Inga problem!!! Jag är så otroligt stolt över mig själv, Jonatan och Ellen och blir alldeles överväldigad över att tänka på vilken otrolig prestation vi genomfört!! STOLT!!
 

/PiggElin
 

På Öa igen

40 km rikare i benen, vid gott humör men galet trött. Jag klarade det och kan nu säga att jag har satt ett galet distans rekord. Berättar mer om SOMMARTÅGET imorgon!! :) /PiggElin


Fika efter 18 km

Välförtjänt fika. 2 mil kvar


Hur ska det gå?

Behöver jag säga att jag är nervös inför imorgon? Jag är sååå nervös så jag nästan mår lite illa. Har drömt mardrömmar om morgondagen 2 nätter i rad och just nu längtar jag mest över att få det överstökat så jag kan fortsätta mitt liv.. :)

Det är många anmälda men jag oroar mig för inte kunna springa i deras tempo och därför behöva säga att de ska fortsätta utan mig. Jag fattar verkligen inte hur det ska gå till..

Men jag måste försöka tänka att jag springer med så långt jag orkar och så långt som kroppen vill. Jag tycker ju det ska bli jätteroligt och jag får verkligen inte ha för höga förväntningar. Det är ju en fruktansvärt lång sträcka och jag har ju verkligen inte tränat inför det här. Jag måste bara se det som en rolig grej!! Men det är klart att alla 45 km vore toppen om jag klarade!

Ahhh!! Vad nervös jag äääääär!!! Skänk mig gärna en styrketanke :)

/PiggElin

Vila

Igår var den sista löpturen innan det på Lördag är dax att ge sig ut på distans rekord. 45 km från Jönköping - Visingsö. Förstår inte alls hur det ska gå till och om jag överhuvudtaget klarar av det?
Nu kan jag egentligen inte göra så mycket mer än att vila. Hoppas på fint väder så att alla 45 km blir trevliga!!

/PiggElin

Minnen

Löpturen idag gick till stadsparken i Jönköping. Löpturen bjöd på ofantligt mycket minnen och en del regn också, vilket innebar en del stopp. Sprang förbi södra vätterbygdens folkhögskola där jag spenderade 2 år av mitt liv i musikens tecken. Stället är vackert och ger en utsikt över Vättern och Jönköping som är fantastisk. Stod en stund och tänkte på alla minnen. /PiggElin


Åter på hästryggen

Jag kommer inte ens ihåg hur längesen det var jag red. Hästar var ju mitt stora intresse en gång i tiden. Dessutom äger ju min syster 2 hästar, ändå är det EVIGHETER sen jag red. Idag gjorde iallafall jag och J en härlig och efterlängtad utflykt till Kyrkekvarn utanför Mullsjö. Vi tillbringade två timmar på hästryggen i härligt väder. Galopp, trav, tölt och skrit. Upp och ner genom trevlig natur.

När vi hade klivit av våra hästar kom regnet. Vi passade då på att äta buffé tills regnet avtog och vi bestämde oss för att vandra den fina pilgrimsleden som jag gick sist jag var i Mullsjö. Vi tog det mycket lugnt och stannade på ställen för att bara njuta av att vara lediga och inte göra något. Vilken underbar dag det har varit. Nu har hi laddat upp med trevlig kvällsmat och snart är det dax för allsång på Skansen. /PiggElin


Envis

Idag hade jag egentligen tänk springa intervaller men min klocka ville inte vara med eftersom jag hade glömt ladda den på senaste.. Istället fick det bli ett långpass. Men hjäälp vad jag slet. Efter bara 3 km så kändes det som att jag skulle behöva gå.

Stannade upp och gick lite men blev helt förkrossad över att det gick så dåligt. Började nästan gråta av frustration. Sa till mig själv: skärp dig Elin. Om du inte ens orkar springa en mil så hur ska du då kunna springa 4,5 mil nästa helg då sommartåget går av stapeln.

Tog några Springsteg framåt och bestämde mig för att klara milen hur jobbigt det än kändes. Och ja, jobbigt va det! Jag slet med håll, skoskav och tunga ben. Men nu ligger jag med en mil rikare i benen!!!

Tack för min envishet!

/PiggElin


3 dagar i rad

Nu har jag lett jympa tre dagar i rad. Och jag säger bara, AJ, vilken träningsvärk!! Jag är van att träna mycket och kör gärna 2 pass om dagen. Men att leda pass istället för att träna själv är verkligen inte samma sak. När man leder pass så måste man göra 100 gånger mer än vad motionärerna gör. Dessutom måste man le, peppa och ta ut varenda liten rörelse till max. Man gör det automatiskt när man står där i mitten för man blir så peppad av alla runt omkring.

När man går på ett pass som motionär så är det lätt att fuska. Även om jag inte tänker att jag fuskar ibland så kan man alltid ta ut rörelserna mycket mer, hoppa högre, svikta mer, sträcka, böja. Allt!

Så idag känner jag i hela min kropp att jag har lett jympa. Jag har träningsvärk i armar, axlar, skulderblad, rygg, mage, höfter. Men inte så mycket ben. Men jag satsar på att få in några löppass innan denna veckan är slut.

Nu är snart Örebro vistelsen slut för denna gången och det är dax att dra sig neråt i landet igen. Innan jag åker "hem" till Visingsö så ska jag göra ett stopp hos fröken kvarg i Motala och hänga med henne.. Det ska bli så mysigt!

/PiggElin

Prövning

Vilken dag. Hade laddat länge för att få pröva mitt nya medelpass. Igår när jag kom till Örebro satte jag mig ner för att fixa passet så att låtarnas längder stämde och lägga det på skiva. Men såklart så började det krångla redan igår. Laddaren till datorn ville helt plötsligt inte vara med så den här dagen fick börja med att hitta en laddare, vilket visade sig var sjukt svårt till en så gammal dator som jag har. Tillslut hitta jag en laddare som fungerade, men då började istället datorn krångla. PUH!
 
Fick därför nöja mej med ett halvt nytt pass. Men den halvan var grymt kul och jobbig som tusan. Kämpade och svettades som en galning. Det gav mig mycket att få prova och nu vet jag vad jag ska tabort och lägga till. Det kommer bli guld när det är klart.
 
Efter passet blev jag bjuden på god mat och efterrätt samt ett trevligt sällskap till allsång på Skansen! Skönsång på högsta nivå med paret Brauer!!!
 
/PiggElin
  

ÖSREGN

Körde idag från Visingsö till Örebro i raketfart för att hinna upp i tid och leda mitt pass i baronbackarna. Allt gick fint och solen lyste gasade hela vägen. När jag sedan börjar leda jympan kommer regnet. Och HJÄLP vad det regnade. Några åskknallar kom också och jag funderade på att avbryta passet. Men trots att man knappt såg något eftersom det öste ner från himelen så vägrade motionärerna att ge upp. Tillsammans kämpade vi igenom 45 minuters träning. Mina skor innehöll ett hav, och jag höll nästan på att tappa byxorna för dom var så tunga av allt vatten. Genomblöt var jag och alla andra, men på strålande humör!!!
 
Tack ni som var med!!
/PiggElin

Träning Vecka 27

Nu går det äntligen att blogga från mobilen igen. :) Träning vecka 27 har sett mycket bra ut. Saknar dock ett långpass löpning men fick istället till flera kortare pass. Maten går dock inte så bra nu. Det är svårt att äta rätt när man inte bestämmer mat själv. Här på Visingsö lagar farmor mat och det är gott och onyttigt!! Det är så svårt att hålla sig borta när man blir bjuden.

Men såhär såg träningen vecka 27 ut:

Måndag: 6 km löpning

Tisdag: 3 km Morgonjogg + övning av nytt medelpass

Onsdag: övade mitt medelpass

Torsdag: 5 km löpning + medelpass

Fredag: 8,7 km morgonpromenad + 5 km löpning + medelpass

Lördag: övade mitt medelpass

Söndag: vila

 

/PiggElin


Pilgrimsmorgon

Igår stannade jag över natten i Mullsjö. Jag gick upp tidigt på morgonen och hade bestämt mig för att gå en LITEN morgonpromenad. Hade hört av min vän i Mullsjö att det fanns mycket fin natur i Ryfors och många fina små stigar. Jag åkte bort till Ryfors och parkerade bilen, och hittade genast en vandringsstig att följa. Den hette Stråkenleden och jag visste inte då hur lång den var. Efter någon kilometer googlade jag upp leden och fann att det var en del av den långa Pilgrimsleden från Trondheim i Norge. Så långt tänkte jag inte gå men tydligen kunde man gå leden runt och komma tillbaka till där man parkerade bilen, rundan skulle då bli 8,7 km. Inte någon liten morgonpromenad det inte. Hur mysigt som helst var det. Klockan var ju bara 7 på morgonen så jag mötte inte en människa, förutom runt 8 då det kom en löpare joggandes. Oroade mig lite för älgar, men det gjorde bara saken ännu mer spännande. Mycket blandad natur fick jag möta, broar, stigar, skogar, fält. Tänk vad mycket fin natur Sverige har att erbjuda. Efteråt blev det en trevlig frukost i Habo med finfin vän!
Hoppas på mer vandring i Sommar. Har ni några fina leder att rekomendera som man inte får missa?
 
/PiggElin
 

Dubbelpass i Jönköping

Idag blev det av ett dubbelpass. Åkte in till Jönköping och träffade fin vän som tillsammans med mig sprang Munksjön runt i bra tempo.

Efter det tog vi oss till Vätterstranden och körde ett medelpass. Ett mycket bra sådant, och jag tog ut mig ordentligt. Bra musik och jag fick även tips på en låt till min styrka.

Nu är jag i Mullsjö och ska sova här över natten. Imorgon väntar ännu mer träning. Vi hörs då!

/PiggElin

Spontan morgonjogg

Vilken morgon, sol och värme, sommar på riktigt! Tog en spontan joggingtur innan frukost. Eftersom den var så spontan så fick mina ben själva bestämma tempo. Benen var ganska trötta så jag varvade joggingen med lite gång. Sprang ner till rökingebrygga där bryggan redan var upptagen av några som doppade sig. Såg riktigt skönt ut, så jag funderar på om jag ska våga springa ner någon morgon denna veckan och prova att doppa mej. Men vi får se om vädret håller i sig. Skönt att starta morgonen på det här sättet! Jag blev som en solstråle!
 
Rökingebrygga en sommarmorgon
 
/PiggElin

Träning vecka 26

Jag tycker att jag lyckades bra med träningen denna veckan som gick, även om det inte har varit jättetunga pass, så har jag gjort något varje dag, och det är jag nöjd med. Klart jag skulle vilja mer, men så är det när det är sommar,  och man bor på en ö, samt att man jobbar mycket.
 
Måndag: Övade mitt nya medelpass
Tisdag: Ledde Medelpass på Brahevallen
Onsdag: Morgonpromenad + Intervall löpning 6 km
Torsdag: Promand 6 km
Fredag: Medelpass vid Spira
Lördag: Löpning 12 km
Söndag: Övade mitt medelpass + promenad 6 km
 
/PiggElin

Lopp

Äntligen kom jag till skott och satte mig ner och anmälde mig till de lopp som jag vill springa innan sommaren är slut. Det börjar med ju med Sommartåget som inte är något lopp utan mer en upplevelse. Men sen i Augusti/september är det dax för en del trevliga lopp.

21 Augusti, Blodomloppet i Jönköping. Har inte helt bestämt mig om jag ska springa detta loppet ännu. Men eftersom det är i Jönköping så känns det fint att avsluta min sommarvistelse i Jönköpingstrakten med ett härligt lopp.

25 Augusti, Midnattsloppet i Göteborg, 1 mil. Tyvärr är loppet slutsålt men jag ska försöka få tag i startplats ändå. Det brukar ju alltid vara någon som inte kan springa av olika själ.

30 Augusti, Blodomloppet i Örebro, 1 mil. Jag ska leda uppvärmningen tillsammans med två vänner från friskis och som uppvärmare erhåller jag en startplats.

1 September, Tjejmilen i Stockholm, 1 mil. Första gånger jag sprang ett lopp så var det tjejmilen i Stockholm. Vilken glädje, vilken känsla. Fin bana att njuta av och glada tjejer som hejar en framåt.

Detta är de lopp som jag är intresserad av just nu. Men sen finns det en del lopp längre fram i tiden som också är intressanta. Typ Göteborgsvarvet, som jag redan är anmäld till. Samt Stockholm Marathon som jag gärna skulle vilja besegra. :)

/PiggElin

RSS 2.0