Hundabstinens



Tänker på hund hela tiden typ. Saknar vår trogna familjehund Milou, som var mycket mer än en hund. Förr så saknade jag henne mer och insåg att jag egentligen inte vill ha en ny hund, utan bara ville ha henne tillbaka. Men nu idag, när det har gått några år, så längtar jag efter en ny hund, att få vara med från början med! 
Jag har ända sen hösten på något sätt tänkt att nu till hösten 2012 ska jag skaffa mig en valp. Jag kommer ha tid i höst, då det är en relativt soft kurs jag ska läsa. Det ända som kommer ta min tid är friskis, men det är ju bara 1-2 timmar om dagen. Bara hunden kan vara ensam så är det ju lugnt. Jag vill, vill, vill ha hund! Det skulle passa så bra in i mitt liv. Jag går ju ändå redan morgonpromenader så det är inga problem. Jag springer ofta i skogen, vilket hunden skulle älska. Jag längtar efter att få träna agillity igen, vilket är lättare att göra med hund än utan :P Och skulle jag vara bortrest ibland så kan säkert mamma passa vovven. Eller hur mamma? :)
Jag är ju inte ny med hundar heller, så jag vet ju vad det innebär.
Jag är ju så vansinigt förtjust i Border collie så nu har jag suttit och letat efter detta på internet. Många kullar just nu, det är väl ett vår/sommar tecken. Vet ni någon bra kennel? Eller har ni några andra tips? Skriv gärna någon rad här då :)

/PiggElin

Morgonpromenad med flås

Vaknade vid 8.15 imorse och passade på att ge mig ut på en morgonpromenad. I närheten där jag bor finns två kullar som man kan traska upp på. Väl uppe ges lite trevlig utsikt, så därför begav mig upp och fick samtidigt upp pulsen ordentligt. Hade inte tänkt på att dessa kullar är så branta, så det blev lite gående backträning. Det ska jag verkligen göra fler gånger på morgonpromenaden. Bra träning innan frukost!

När det gäller träningsvärk i dag, så känner jag ingenting, trots att jag inte drack kaffe igår, som jag skrev i förra inlägget att jag skulle göra för att se om det gav effekt. Får prova kaffeknepet nån annan dag, dock gillar jag känslan av träningsvärk, så jag vet inte om jag vill testa..

/PiggElin

Dubbelpass

Ja, ibland brukar det ju bli trippelpass på tisdagar men idag var jag lite lat :P
Nja, lat är nog fel att säga, dubbelpass är precis lagom. Först ledde jag mitt medelpass och åkte därefter en snabbis hem för få i mig lite energi och byta kläder. Åkte sedan tillbaka till Friskis och körde ett skivstång/spinn pass. Härligt som bara den och mycket bra musik.

Nu är jag nöjd med dagens träning och ska hem och fylla på med energi. Läste förresten en artikel igår om att kaffe är bra för träningsvärken och återhämtningen. Så jag får väl försöka få i mig en kopp kaffe också så att jag redan imorgon kan köra ett pass igen :) Pepp!!

/PiggElin


Löpskor

Jaha, nu har jag äntligen köpt ett par nya löpskor. Blev samma sko som jag tidigare haft men en nyare modell. Wihoo! Längtar att få ge mig ut i dessa.

Saucony Triumph 9.


Fisk i kokoslåda

I kväll lagade jag något väldigt gott. Typ en gratäng eller vad man ska kalla det. Jag kallar den fisk i kokoslåda för den påminner om makaronilåda fast med ris.

Fisk i kokoslåda 2 portioner:
1 hackad rödlök
1 hackad röd paprika
100 gram sockerärter
2 tsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
2 dl råris
Blanda grönsakerna med currypastan, riset och kokosmjölken i en ugnsform.
Salta 300 g torsk på båda sidor och lägg i grönsaksblandningen. Ös över kokosmjölkblandningen över fisken.
Låt stå i ugnen i ca 50 minuter i 225 grader. Gooott!




Idag har jag lämnat in sista arbetet för terminen och förhoppningsvis blir det ingen komplettering. Efter onsdag är det officiellt sommarlov! Men sommarlov är kanske inte rätt ord. Lov från skolan innebär ganska mycket annat att göra. Mycket Friskis och mycket sommarjobb.

Jag firade inlämningen med ett friskispass. Ett mycket bra sådant, men ändå kände jag mig inte helt i form. Jag tror det beror på skorna. Behöver verkligen nya skor men jag hittar inga jag vill ha!! En bra träningssko?? Någon som vet??


/PiggElin

Utegym

Jag gillar verkligen mitt sommarjobb på turistbyrån på Visingsö. Det är ett trevligt arbete på många sätt. En sak som är särskilt bra med det arbetet är att man får reda på saker som händer i närområdet, eftersom vår uppgift är att informera om detta när någon undrar. Så idag fick jag helt plötsligt reda på att det har byggts ett utomhusgym i Gränna! Hur kul och bra är inte det?? Då kan man ta sig över från Visingsö för en liten löptur längs vätterstranden i sommar och avsluta sedan med lite gym på utomhusgymmet i solen. Jag längtar massor!!


Snö?

Detta inlägg skulle egentligen blivit publicerat igår, men så hade jag så dålig sändning på min telefon här på Visingsö. Men jag publicerar idag så får ni låtsas som att det är igår.
Vaknade i morse och trodde det hade snöat när jag tittade ut genom fönstret och såg att det var alldeles vitt i trädgården. Som tur var så var det bara detta vackra träd (bilden nedan) som tappat lite av sin vackra blomning. :)



Idag sprang jag första långpasset sen Gbg-varvet och fyyyy vad tungt det var. Redan efter 3 km så kände jag mig ganska tung i benen. Men så var det förra året också efter varvet. Det är som att mitt psyke inte vill kämpa, och jag får liksom tvinga benen för att orka längre sträckor. Egentligen hade jag ju längtat efter att springa ett långpass och dessutom att få göra det på Visingsö, men någonstans efter 3 km så blev det tungt.. Jag kämpade mig i varje fall runt och klarade milen som var planerad. Jag gick inte men det gick inte snabbt heller, utan jag slet mig fram. Så nu är jag verkligen mycket stolt!

Nu är det mat i solnedgången och sen blir det eurovishen!!

/PiggElin


Visingsö

Den här utsikten till middag! Kan det bli bättre? Visingsö!! Vackra Visingsö!!
Lax, färskpotatis och en sallad med tomat och äpple. Fräscht, gott och nyttigt. Riktig sommarmåltid!


Cofferun nr 2

Idag har jag återigen tillsammans med fina tjejer fått till ett härligt Cofferun. Dock blev det galet mycket jobbigare idag eftersom solen stekte och gjorde att man blev helt slut av att springa. Styrkeövningarna var dock ganska sköna och behagliga i skuggan. Jag älskar verkligen detta upplägget och njuter av att få träna med så härliga människor och samtidigt ha chans att prata med dom. Som ni vet så är jag ju en friskis och svettis nörd och älskar att träna på friskis, men där har man ingen chans att prata med varandra. Men detta härliga Cofferun upplägg är suveränt då man både kan umgås och träna. Jag är så glad att vi har fått igång det och hoppas att det ska fortsätta rulla. Och vi vill verkligen ha fler som är med, så häng på!!

Vi avslutade idag cofferunnen med min hemmagjorda och nyttiga cheesecake, där jag även testade att inte ha i något smör alls i vilket gick prima. Och den uppskattades verkligen denna läckra godbit! :)



Så här såg Cofferun upplägget ut idag:

jogg - 1,5 km
lite stretch
Mage & Lår -
Bencirkel. Sitt på rumpan och snurra benen i cirkelrunt kompisens ben 2x20
Armar - Ena kompisen ligger den andra står över och håller i varandras händer. Kompisen som ligger ska med hjälp av händerna dra sig upp från marken. 2x20
Ben - Benböj rygg mot rygg, 2x20
Höft och baksida - Den ena personen ligger och den andra står och håller i personens hälar. Personen som ligger drar höft och baksida upp i luften. 2x20
jogg - 2 km varav tempo ökning i 500 m x 2
Armar - Den ena personen pressar sina armar upp mot luften medans den andra håller emot
Mage - Balansutmaning, sitt mittemot varandra endast på sittknölarna. Putta ner varandra med fötterna.
Armar - Armhävningar mittemot varandra med high five
Mage - Situp med knuff. Gör situp mittemot varandra och knuffa ner den andra när man möts där uppe.
Baksida lår - Sitt på knä. Kompisen håller fast benen i marken. Luta fram så långt det går och sedan tillbaka. 2x15
Ben - Jägarvila
Vi avslutade med tre varv i grusgropen och sedan cheesecake i kvällssolen!!

Vilket härligt pass och vilka fina vänner!!

/PiggElin


Hösten

Idag har jag varit på Friskismöte och pratat om hösten och vad jag ska leda då. Jag kommer i vanlig ordning leda medeljympa vilket jag ser fram emot massor. Det vi sedan har diskuterat är barnjympan och vad som ska hända med den. Vi har under längre tid varit väldigt få barnledare och kämpat järnet för att hålla kvar barnjympan. Till hösten ser det ljusare ut. Jag kommer gå tillbaka och leda knattejympa som är för barn mellan 4-6 år utan föräldrar, och det ska bli kul att få ihop en liten grupp igen som man träffar varje vecka.
MEN.. Det absolut nya och största som vi diskuterade och kom fram till idag är att vi ska börja köra träningsskola på friskis, som JAG ska hålla i!!!! Jag är jättepepp och det ska bli himla kul.

träningsskola innebär en kurs som man som 10-12 åring kan anmäla sig till. Man träffas då 10 tillfällen och får varje vecka möjlighet att prova en friskisintensitet. Så ena veckan kanske man kör Box, andra veckan Cross, tredje Yoga. Ja, du fattar säkert. Det ska bli grymt kul, så hoppas många anmäler sig!

:)

Foten

Sen Göteborgsvarvet har min fot inte känts särskilt bra. Hade jätteont några dagar förra veckan och haltade fram vart jag än skulle. Har väl inte direkt vilat men har tagit det MYCKET lugnare och idag vaknade jag upp med en fot som mådde prima! Jag hoppas det ska hålla i sig för nu väntar det massa träning under kommande dagar.

Idag ledde jag pass som vanligt och det kändes bra. Dock kom det inte så mycket folk men det beror ju helt klart på den härliga sommarvärmen. Imorgon ska jag gå morgonpromenad för att känna på foten innan jag börjar springa, vilket ska göras på torsdag då det återigen är dax för en cofferun med finfina tjejer. I helgen beger jag mig till Visingsö för att jobba lite på turistbyrån och springa lite på dessa efterlängtade skogsstigar som finns på Sveriges vackraste Ö. Resten av vistelsen ska jag bara njuta av sommarvärmen och förhoppningsvis blir det lite grill med vänner. Det känns att sommaren är här!

/PiggElin

Glass

Efter att ha pluggat hela förmiddagen så behövs det lite energi. Eftersom solen steker och det mest ultimata vore en glass i solen, så fick det bli så. Fast inte vilken glass som helst, nyttig glass med protein :)

Glass 2 portioner:
Mixa ca 1 dl fryst mango och några frysta hallon.
3 msk lätt kesella 1%
1 msk vaniljkesella
En skvätt minimjölk

Mixa och lägg upp i glas. Svalkande och mumsigt!!


Sommarvärme

Vilken värme som har intagit vårt land. Vill bara ut, ut, UT! Men istället måste jag plugga, plugga, plugga!! Dessutom har min fot fått sig nån skada sen göteborgsvarvet som bara blivit värre, så nu har jag verkligen vilat sen i fredags och hoppas på att kunna leda pass imorgon. Vill så gärna träna i det fina vädret!
Men ut och njut du som kan!!


Smask

Hela helgen har varit fylld av smask, (Musikhögskolornas melodifestival), där Örebro Musikhögskolan i år var värdskola och ställde till med ett riktig festligt Riks-Smask! Jag stod i kören och fick därmed sjunga på alla bidrag. Grymt kul!!

Vann gjorde Piteå Musikhögskolan med låten En långtradare. En riktig schlager-ballad.

Idag är jag lite sliten och njuter av att vara ledig (även om jag egentligen borde plugga).
Lite fruktsallad med vaniljkesella kanske kan ge mig lite energi till plugg..


Coffe run med härliga tjejer!

Idag har jag haft dejt med 3 härliga tjejer. Vi begav oss ut till Karlslund och körde ett grymt träningsupplägg med fokus på parövningar för att utmana varandra. Passupplägget funkade grymt bra och alla blev utmanade samtidigt som vi hade roligt. Ska försöka förklara passet och utmaningarna vi gjorde här nedan, men dock är det svårt att förklara vissa övningar.

Så här såg passet ut:
1,5 km jogg
lite stretch
Mage och ben
- Sitt på rumpan med benen i luften mitt emot varandra. Snurra benen runt varandras ben. 20 varv, vila, och sedan 20 varv till.
Plankan - Utmaning, stå så länge man orkar.
Armhävning - gör armhävning mitt emot varandra. Gör High five mellan varje armhävning. 20 st, vila och sedan 20 st till.
Baksida lår - Ena personen ligger på rygg och den andra personen står och håller den liggande personens ena ben. Personen som ligger använder sig andra ben rakt ut för att dra baksidan och rumpan upp från marken.
1,5 km jogg i högre tempo
Mage - En person ligger ner, den andra står bakom huvudet på den liggande person. Personen drar sina raka ben upp i luften och får dom puttade ner på marken av den andra. 20 st, vila och sedan 20 st till.
Lår - Den ena personen sitter med benen tätt. Den andra personen griper tag med sina ben runt om. Sen gäller det bara att pressa.
Arm och rygg - Skottkärra
Jägarvila - Utmaning, stå så länge man kan.
1,5 km jogg
Ben
- 2-3 varv i grusgropen. Grusgropen är ett brant stup som är full av sand. Det gäller helt enkelt bara att ta sig upp och ner.
Vi avslutade passet med 500 m jogg och sedan lite stretch

Efter ett så här bra träningspass så avslutade vi det hela med fruktsallad med vaniljkesella och Kaffe. MUMS!

Om du vill hänga med på detta nångång så är det bara att säga till. :) Galet kul har vi haft och man får verkligen möjlighet att både umgås, ha kul och utmana sig!!

/PiggElin

Frukost

Jag har kommit in i en frukt och bär fas. Till frukost idag åt jag 2,5 dl lätt youghurt med jordgubbar och vindruvor. Detta goda toppades även med hemmagjord rostad müsli.

Müsli:
1 msk havregryn
1 msk råggryn
Några Cashewnötter
Ca 1 msk Kokos
Ca 1 msk linfrön

Stek i en panna och tillsätt därefter lite flytande honung och kanel. Serveras varm till yoghurten :) mums!


Fruktsallad

Idag till frukost åt jag en fräsch fruktsallad på banan, äpple, kiwi och jordgubbar. En riktig sommarfrukost! Till detta åt jag ett stekt ägg och lite cashewnötter. Mums!


Bloggen

Idag blev jag bjuden på supergod mat hemma hos fin vän efter att jag hade lett mitt pass på Friskis. Det blev kyckling med stor och färgsprakande sallad. Till detta serverades en röra gjord på grillade paprikor och fetaost. Den var himmelsk!!! Så fort jag får receptet ska jag lägga ut det :) tack kära fru B för maten!

Efter middagen presenterade fru B sina tankar om min blogg och vi började även snickra på en logga! Nästa steg är en bild som kommer tas snart. Så följ med i framtiden, för här kommer ske lite skönhetsingrepp på denna blogg sida :)


nytt upplägg

Som jag skrev igår så är det nu dax att lägga upp ett nytt träningsupplägg. Fram till Göteborgsvarvet så har jag mestadels koncetrerat mig på löpningen och mina egna pass som jag leder på friskis, mer har jag knappt hunnit eftersom kroppen behöver vila och återhämta sig också. Men nu är göteborgsvarvet över och jag behöver ett nytt tänk för att tända gnistan på nytt!

Så här tänker jag:
Jag kommer springa två pass i veckan för att inte tappa den distansen som jag har i bena nu. Jag vill fortsätta att kunna springa en mil och lite till utan att tycka att det är långt och jag vill bli snabbare och bättre vad det gäller löpning. Därför kommer jag springa ett kortare pass som innehåller någon typ av intervallträning. Det kan vara allt från vanliga intervaller till farlek eller backlöpning eller liknande. Passet ska även innhålla någon typ av teknikövning..
Det andra passet i veckan ska vara ett längra distans pass. Med längre distans så menar jag 1 mil och uppåt.. Passet får jag springa i mitt eget mystempo om jag vill och det ska vara baserat på känsla..

En gång i veckan ska jag ha ren styrketräning. Styrketräning kan innebära en timma på gymmet, eller ett cirkelgympass eller liknande. Fokus kommer vara på överkropp eftersom det är mina svagaste muskler.

Mitt eget medelpass kommer som vanligt ligga på tisdagar, vilket ger mig bra och allsidig träning.

Utöver detta så vill jag få till mina morgonpromenader. Jag vill att dom ska bli en del av min vardag och jag ska verkligen kämpa för det. Jag mår så bra av att starta dagen på det sättet, men samtidigt är jag sååå morgontrött! Jag ska försöka att få till morgonpromenad varann dag, men jag kan även växla detta med 15 minuters morgonjympa med en tränings DVD som jag äger. Detta som komplement då vädret inte tillåter promenad eller det är extra segt på morgonen...

hmm, det kommer säkert bli fler pass i veckan, eftersom jag inte kan hålla mig ifrån friskis och svettis härliga utbud. Men så här ser alltså mitt planerade träningsupplägg ut nu fram över.

Summering:
2 löppass
1 styrkepass (överkropp)
1 medelpass
samt 3-4 morgonpromenader/15 minuters morgonjympa

/PiggElin
 

Helgen i Göteborg

Så var jag hemma igen i Örebro, eller hemma och hemma, efter att ha varit i Göteborg så är det svårt att kalla Örebro för hemma..

Det är skönt iallafall att helgen och varvet är över. Även om jag hade längtat massor efter att få springa, så har jag ändå sett fram emot tiden efter då jag ska börja träna på ett annat sätt. Ska berätta mer om mina planer och upplägg i veckan.. :)

Efter varvet igår så blev jag och Jonte bjudna på mat hemma hos min farmor och farfar. Farmors kallopps!!! <--Göteborgskt uttal. Som alltid när jag har sprungit så långt så hade jag svårt att äta men det var så gott så det gick sakta men säkert ner. Till efterrätt blev det chokladpudding med både glass och grädde! Farmor vet hur man fyller på energidepåerna efter en halvmara :)

På natten kunde varken jag eller Jonte sova. Det var som om kroppen fortfarande var laddad och beredd att springa en till halvmara, så det blev endast yttlig sömn. Klockan 04.20 på morgonen vaknade jag av att mitt blodsocker spelade mig ett spratt. Jag mådde jätteilla av hunger och det kändes som jag skulle svimma om jag inte fock nått i mig. Jag fyllde på med lite fil, men tyckte inte det hjälpte. Klockan 05.30 fick jag gå upp och äta igen, efter lite mer fil och två mackor var jag fortfarande inte mätt men jag kunde iallafall somna..
Idag har jag varit hungrig hela dagen!!!!!! Det är som om kroppen tror att jag ska göra av med massa energi på ett likadant lopp som igår och därför reagerar med att skrika efter mat.. SJUKT! Någon som känt nått liknande?

Den här söndagen har faktiskt inte varit någon vilodag såsom många andra göteborgsvarvslöpare antagligen har tagit. Jag själv började dagen med en promenad i solen och avslutade göteborgsvistelsen på Friskis och Svettis Göteborg. Ett medelpass på västra hamngatan kan man ju inte motstå!!

Nu ska jag äta och sen ta igen sömnen som uteblev igår natt.
PS. Tack för alla påhejningar och gratulationer angående helgens prestation!

/PiggElin


Göteborgsvarvet!!

Kom in i mål för inte så längesen och är galet nöjd med min prestation. Okej, jag klarade mig inte under 2 timmar men det var ju mitt tredje mål.
Mål nummer 1 var att slå min tid från förra året. vilket jag gjorde med nästan 4 mintuer.. Så check på den!
Mål nummer 2 var att slå pappas bästa tid från de åren som han sprang. Check på den!
Mål nummer tre kan jag alltså spara till nästa år så har jag nått att springa gör då :)

Jag är såå nöjd, för jag slet verkligen! Benen och hjärnan var inte riktigt med som förra året men det var ändå en riktig FEST! Jag sprang hela vägen och nöjd av allt folk som hejade och peppade!! Häng med nästa år vet ja!!

Om ni undrar vad jag har i munnen på bilden så är det medaljen, om det nu är svårt att se :)

Ps. Tiden blev alltså 2.06! :) *stolt*

/PiggElin


Dagen före

Idag har jag och jonte bilat ner från Örebro till Göteborg. Så himla fint att vara här igen! Denna vackra, våriga, levande stad!

Vi stannade på allum köpcentrum och jag köpte en superfin vårjacka. Som jag har letat i både Jönköping och Örebro utan att hitta en vårjacka som jag vill ha. Men självklart levererar Göteborg och plockar fram en fantastisk jacka som dessutom va på rea!!

Sedan tog vi oss till Frölunda Borg och hämtade ut våra nummerlappar och vandrade en stund på mässan som hade massa trevligt och vimlade av träningsentusiaster. Jag blev alldeles pirrig i hela kroppen och njöt över att få vara med om detta i år igen.
Är fortfarande ganska pirrig och kommer säkert vara nervös enda till jag har sprungit några kilometer in i loppet. Men det ska bli så kuuul!!

Nu sitter jag här och pillar på min nummerlapp och tänker tillbaka på förra året!


Sista passet..

Innan gbg-varvet gjordes idag. 7.40 gick jag upp och satte på mig joggingkläderna. Ingen mat i kroppen bara ett glas vatten och sen ut och köra. 6 km blev det med avbrott för lite koordinationsträning. Det satt fint! Nu är all fokus på lördag. Kom och heja om ni har lust!!

/PiggElin


Cirkus i parken!

Bjuder på några sköna bilder av mig och Elenor som vi tog inför affischen "cirkusskoj i parken". Det är en tillställning som alla förskolor i Örebro är inbjudna till, då vi jympar tillsammans och sedan är det stor fest med fika och glassbilen. Mycket uppskattat och kul. Förra året kom 1325 barn och deltog! I år den 5 Juni ska det bli rekord! :) Så anmäl dig och din förskola NU! Mer information finns på friskis och svettis Örebros hemsida.




/PiggElin


Regn

Det var nästan bra att regnet kom idag. Kände att mina muskler behöver vila nu lite innan göteborgsvarvet och då är det bra om inte vädret lockar. Men jag hoppas det fina vädret kommer tillbaka till lördag då det är dax.

Har känt mig ganska trött hela dagen, kan dock bero på denna sega dag med föreläsning, försemenarie, och seminarie.. Men nu är jag hemma och ska ha en lugn kväll.
/PiggElin


Sol och träning = SANT

Hej!
Lika fint väder idag :) Solen inspirerar verkligen till träning. Både igår och idag blev det morgonpromenad. Verkligen inga problem alls att komma upp lite tidigare och ge sig ut för lite sol och motion. Idag var det lite varmare också vilket gjorde att jag fick ta mig träningsjackan och gå i bara linne efter ett tag. Underbart!! Är så pepp på våren och sommaren. Träning och sol alltså, det kan inte bli bättre!
Igår när jag kom hem vid 21 efter mitt körrep så var solen fortfarande uppe och gav en vacker solnedgång. Detta gjorde att jag snörade på mig joggingskorna och tog en runda. Helt underbart!! Tack våren för att du äntligen kom!!

Bilden nedan är från min morgonpromenad. Trots den tidiga timman så är golfarna ute. Tydligen fler än jag som inspireras av sol. :)


Nytt medelpass

Igår satte jag mig och skulle börja spåna musik till nytt medelpass. Slutade med att jag nästan har hela passet klart med låtar, samt att vissa låtar även redan har lite tänkta rörelser. Jag fastnade verkligen i det eftersom jag tycker det är så himla kul. Men så kom jag på att jag vill ju veta vad motionärerna skulle vilja ha för musik på passet. Det vore ju kul med någon önskad låt :) Så nu undrar jag, vad hade du som läser velat jympa till och har du någon tanke med vart i passet låten borde ligga och vilka rörelser du vill göra till? Jag vill alltså ha lite inspiration från dig...

Så hit me med alla era tips.

/PiggElin


Härligt och jobbigt på samma gång!

Då var dom avverkade, 7 km efter sjukdom. Jag ska inte ljuga och säga att det var bara härligt efter att ha längtat så mycket efter träning. Nej, längtat har jag gjort och km flöt på och jag njöt då och då. Men det var ganska jobbigt också, särskilt efter första backen. Men solen som lyste och värmde samt musiken i öronen hjälpte mig igenom alla 7 km.
Dagens springtur blev även premiärrundan i kortärmat. Jag älskar vååååren!!
Yes, mindre än en vecka kvar till Gbg-varvet!!


Laddad

Snart är det dax för att ge sig ut på första springturen på en vecka. Hade verkligen inte planerat detta uppehåll men är man sjuk så är man.

Solen skiner och jag bara längtar att få komma ut :)


Hipp, hipp Hurra!!


Igår fyllde min allra bästa vän 25 år. Det bjöds på tårta och kakor i stora lass!
Mådde till och med lite illa sen på kvällen efter allt söt. Inte alls bra..
Det jobbigaste med kalas är att det alltid blir så sjukt mycket godsaker över, och inte kan man tänka sig att slänga det. Nä, istället står det där i kylen och läskar än till tusen. Galet jobbigt!
Så om du vill ha kaka så är du välkommen hit och hjälpa till att äta upp :)
hur gör ni andra med rester? Klarar ni att låta det stå eller slänger ni? Eller vad hittar ni på med godsakerna?

Idag har jag lett Familjejympa och träffat en blivande barnjympaledare. Jag ska vara hennes mentor vilket jag är otroligt peppad för. Ser fram emot att inspireras av det som hon får lära sig på kursen.

Sedan har jag repat lite körmusik, för imorgon är det konsert. Välkommna och lyssna kl 18 i OP kyrkan imorgon!

Förkyldningen är fortfarande inte riktigt borta vilket har gjort att jag har tagit det lugnt med träning. Inte ett ända pass förutom familjejympan har jag tränat sedan i Söndags förra veckan. Känns verkligen inte bra, men kanske det bästa. En vecka kvar till Göteborgsvarvet! Snart får vi svaret på om jag var tillräckligt tränad eller inte....

/PiggElin 


Inspiration

Idag har jag legat ute i solen och läst lite inspiration till träning. Om man inte kan träna när man är sjuk så får man läsa om träning! :)
Sedan mötte jag upp finfina Ellen och hjälpte henne en del i köpet då det gäller träningsskor. Kul!! Hon fick sig ett par snygga, rosa saucony. Han i affären verkade till och med bli nervös för att jag kunde så mycket om träningsskor och gjorde verkligen sitt bästa för att Ellen skulle hitta bra skor :) kanske ska börja jobba på löplabbet :)

/PiggElin


Intervju

Idag har jag träffat två trevliga tjejer som skriver C-uppsats angående ideellt arbete i Friskis och Svettis. Dom intervjuade mig angående min syn på mitt ideella engagemang. Det kändes mycket intressant för mig också att tänka efter på frågorna, vilket gjorde mig ännu gladare och stoltare över Friskis och Svettis! Tänk att ca 300 personer i Friskis Svettis Örebro engagerar sig helt ideellt!! Häftigt!!


Feber

Så var jag ordentligt sjuk igen. Trodde att jag hade klarat av vårens förkyldning när jag var sjuk i påskas, men tydligen inte. Vill springa! Vill gå på Friskis! Vill va ute i solen!
Måste dock ge mig iväg till skolan en snabbis för lektion så lite sol får jag..

/PiggElin


Cykeltur

Tog en cykeltur i det fina vädret. Verkligen härligt att cykla. Det går så sjukt snabbt och det känns som att man kan cykla i evigheter utan att bli trött. Vi cyklade till marieberg för att lämna tillbaka nike-skorna som jag köpte förra veckan. Dom kändes nämligen inte så bra efter att jag prövat att jympa med dom. Alldeles för platta och gav mig inte den där härliga sviktande känslan. Så nu fortsätter jakten på den perfekta träningsskon. Tips någon??

/PiggElin


Sköna maj

Vilken härlig dag att vakna upp till! 1 maj bjuder på sol och värme, och då kan man inte låta bli morgonpromenad.

Sedan blev det god frukost. Det fick bli keso toppad med kiwi, banan och passionsfrukt. Till detta åt jag sportknäckebröd med Philadelphia 5 % (istället för smör) och en bit skinka och paprika på. Mums!!

Nu blir det till att städa här hemma efter gårdagens valborgsfirande.

/PiggElin


RSS 2.0