Morgonstund har guld i mun

Nu är jag stolt över mig själv. Har klarat av ett joggingpass innan frukost. Jag älskar det, man känner sig så stark som trotsar morgonens seghet och ger sig ut innan nån annan ens kommer på tanken! Solen lyste som att det skulle kunna vara sommar :)

Det är segt att springa på morgonen men det finns även många plus med det.
Man ökar fettförbränningen, som också håller sig högre under resten av dagen.
Man kommer upp och tar vara på dagen.
Man klarar av träningen tidigt och har hela dagen kvar att göra vad man vill med.
Om man orkar så kan man då också hinna med två träningspass!!

Och det sista pluset är att frukosten blir så mycket godare när man kommer hem :)

/PiggElin


Veckans träning

Hela denna veckan har jag egentligen mått sådär. Jag har haft matkatarr vilket gör att jag stundvis mår illa, får ont i magen när jag äter, blir mätt snabbt men är ständigt hungrig, och det absolut jobbigaste är att jag går runt med halsbränna. Usch, magkatarr påverkar mig verkligen och jag blir hängig, så när jag har tränat denna veckan så har jag verkligen fått kämpa. Men idag när jag tittar på mina träningspass som under veckan har varit, så är jag sjukt stolt och nöjd. Massa härliga pass, med fina tider och sköna träningsformer.

Så här såg veckan ut:
Måndag: Ett försök till att springa 6 km, blev dock mest gång pga illa mående
Tisdag: Mitt ordinarie medelpass och en semla på det :)
Onsdag: Ett tidigt morgonpass på gymmet
Torsdag: 6 km, innehållande 4 km fartlek
Fredag: 12 km med fiiiiiiiiiiiin tid!
Lördag: Familjejympa som uppvärmning och därefter ännu ett härligt pass på gymmet
Söndag: 9 km, innehållande backträning och massa SOOOL!

Verkligen en fin vecka. Jag ser fram emot nästa veckas pass. Då ska jag även leda barnjympa i en kyrka här i Örebro. Det blir spännande!

Ha en fortsatt fin söndag!
/PiggElin 


Träningskompis!

Det är så härligt att ha någon att träna med. Jag vet inte hur många av mina löppass jag hade klarat om jag inte hade haft J som träningssällskap. Det är peppande även om vi knappt pratar med varandra under tiden vi springer. Det är bara så skönt att springa med någon av flera skäl.

  1. Är man själv trött och inte orkar, så kan den andra dra farten. Det kanske är min tävlingsvilja som gör det men jag vill inte ge upp, när den andra inte verkar trött.
  2. Som tjej tycker jag det är läskigt att springa själv, särskilt under vinter när det är så mörkt, så är det skönt att ha med sig någon. Dessutom har ju staden Örebro det senaste varit känd för våldtäckter, och då känns det ännu bättre att ha med sig någon vid sin sida.
  3. Genom att ha någon att träna med så får man även tillfälle att träffas utan att behöva hitta på något dyrt. Det är ju kul att träna ihop!
  4. Det är lättare att ta sig någonstans om man har avtalat tid, för om man inte dyker upp så svikar man bara inte sig själv utan även den andra.

Ja, det finns såklart många andra bra saker till varför det är gött att ha en träningskompis.
Gymmet har aldrig varit någon höjdare för mig. Har alltid kännt mig helt lost och har inte förstått hur man kan ta ut sig på ett gym. Men sen jag började gymma tillsammans med en fin tjejkompis så har det blivit så mycket trevligare. Trots att vi har olika erfarenhet av träning och olika syften med träning så kan vi ändå mötas i styrketräningen och därifrån lägga vår egen ribba. Det finns inget som säger att jag måste klara lika många reps eller samma vikt som min vän utan jag kan lägga ribban utifrån mig själv.

Som sagt så är jag verkligen för att träna med en vän. Det taggar mig, men jag kan också tycka att det är skönt att träna själv. Men då väljer jag gruppträning. Jag kan gå till passet där ingen känner mig, jag behöver inte vara trevlig, snäll eller duktig. Jag behöver bara vara i mig själv, och ändå är jag inte ensam. Jag tror detta är en utav dom sakerna som gör att jag trivs bra på friskis & svettis, och med deras gruppträning!

Har du ingen vän att träna med, så är min rekomendation att skaffa en!
Och hittar du ingen så är du mer en välkommen att träna med mig :)
/PiggElin


Vardagsmotion

Idag har jag funderat mycket över det här med vardagsmotion.. Som ni säkert vet så tränar jag mycket. Under våren brukar det ligga mellan 4-6 pass i veckan, vilket iallafall jag tycker är mycket. Men trots detta så oroar jag mig över att jag inte får tillräckligt motion.

Sen min cykel gick sönder och bilen blev lagad så har det blivit massa bilåkande överallt. Jag förlorar motionen som blir i sträckan då man ska ta sig någonstans. Jag förlorar vardagsmotionen man får i att bära matkassar då jag handlar med bil. Jag förlorar vardagsmotionen då jag sitter stilla och läser pedagogik hela tiden tillskillnad från förra året då jag rörde mig mycket i arbete och kurser.

Jag är alltså rädd att jag inte rör mig ordentligt, och kanske inte mer än icke idrottande människor, trots mina 4-6 pass i veckan..

I vilket fall så ska jag i helgen laga min cykel, dels eftersom snön är på väg bort! Och förhoppningsvis känner jag mig inte lika orolig över vardagsmotion då.

Det var tankarna idag!
/PiggElin


Fettisdagen!

Två semlor intagna. En på universitetet som jag lika gärna kunde skippat eftersom den var såå tråkig. Men efter mitt Medelpass så åkte jag och jonte till hällskonditori och köpte super semlor!!

Imorgon blir det fasta från sötsaker. Mest för att folk i min närhet tänker göra det och då vill inte jag vara sämre! Blir verkligen taggad när jag tillsammans med andra beslutar mig för att inte äta söt. Det är väl tävlingsmänniskan i mig som inte vill förlora!!

/PiggElin


En träningsvecka med träningsvärk

Återigen en träningsvecka avklarad. Och denna veckan har verkligen varit en hård träningsvecka.
Så här har den sett ut:

Tisdag: Mitt ordinarie Medelpass 60 min på friskis och därefter Kärleks-medelpass 70 min.
Torsdag: 7 km jogg
Fredag: 2 km uppvärmning, långa intervaller, 2 km nedvarvning. totalt 7 km
Lördag: Ledde min ordinarie Familjejympa och därefter 60 min gym. Mage, Rygg, armar, bröst och lite ben..
Söndag: 11 km löpning

Bra jobb får jag säga, dock har jag missat ett löppass på 6 km som var inplanerat så helt duktig är jag inte. Men jag får lägga in det passet nästa vecka så är det nog lugnt..

Har dock ätit mycket dåligt denna veckan, så all träning har verkligen varit till sin rätta. Det är så svårt att avstå från gott när man har ätit mycket sånt under firande av sin födelsedag. Det är som att man har triggat igång ett beroende och inte kan sluta. Men efter fettisdagen så ska jag försöka ta tag i det där igen.. Ordning och reda, då mår jag bra!!!

/PiggElin 

Fredag!!

Nu intages välförtjänt pizza tillsammans med fina pojkar! :)

7 km med jobbiga intervaller och massa snö till underlag. Jobbigt som skam men nu är 2/4 springpass avklarat denna veckan.

Härligt!
Nu är det fredagsmys!
/PiggElin


Risalamalta

Idag kom jag på ett litet halvnyttigt efterrättsrecept, lite inspirerad av ett inlägg som jag har sett för ett tag sen i en blogg. Men i varje fall så satt jag och Jonte och åt keso och tyckte inte att det var så gott, men insåg att vi behövde få i oss protein innan springturen lite senare. Då kom jag på att det fanns kvar lite vispgrädde sen mitt kalas och funderade över om det kunde gå att kombinera dessa två ingridienser och få ihop någon typ av risalamalta. Och det fungerade utmärkt! Blev faktiskt riktigt gott och man blev mätt. Verkligen ett lite sundare alternativ till risalamalta..

ca 1 dl keso
ca 2-3 msk vispad grädde
ca 1/2 tsk vaniljsocker funkar säkert med vaniljstång också och blir då säkert ännu mer nyttigare..

Rör ihop och toppa med yttepytte sylt om man vill lite sockrigare, men det funkade bra utan.. 

/PiggElin

Det gick!

Yes, nu är det avklarat!
7 km i snö och blåst.. Tog det väldigt lugnt, och tiden blev därefter..

Men nu är det gjort och nu ska jag gå på GAMBIA-konsert!!

/PiggElin


Kyla och opepp!!

Usch, jag vill verkligen inte ge mig ut i det här vädret. Men jag måste, jag bangade springandet igår för jag hade alldels för mycket träningsvärk och trodde ett tag att jag skulle bli sjuk för jag kände mig helt yr. Inte ofta jag ställer in träning, hur illa jag än mår så brukar jag faktiskt fullfölja träningen. (i och för sig inget jag rekommenderar). Men igår avbröt jag träning eftersom jag redan efter 500 meter kände mig yr och konstig.

Men destå mer press är det på mig att jag måste träna idag, eftersom jag har fyra löppass kvar denna veckan och det är bara 4 dagar kvar på veckan... PUH!

Det ska gåååå! Det ska!!!!!!!!!

Återkommer med resultat när dagens träning är gjord!!!!!!!!!!!


Alla <3 dag

Idag blev det mycket medeljympa!

Ledde mitt pass först som vanligt. Det kändes bra men stämningen bland motionärerna kändes lite sådär, men direkt efter passet kom massor av motionärer fram och tackade för ett så härligt pass. Blev så glad eftersom jag trodde de va så sammanbitna pga att det inte gillade passet, men vad fel man kan ha när man försöker läsa människor.

En timma efter passet var det dax igen för medeljympa. Tillsammans med 6 andra härliga ledare körde vi ett tema-pass såhär på alla hjärtansdag!!
Härligt som bara den och massa folk, men svettigt och hårt!

Nu har jag iallafall tagit igen alla förlorade kalorier med hjälp av fika och massa choklad tillsammans med jonte och Petter. Den bästa alla hjärtansdag faktiskt! Pojkvänsångesten kändes inte så påtaglig.

PiggElin <3 Friskis


Kalaset fortsatte..

Söndag i Göteborg!
Idag var det dax för 12 km och det kändes så sjukt bra. Sprang bort till älvsborgsbron och njöt av utsikten över göteborgshamn!! Underbart!

Sedan fortsatte firandet av min födelse hemma hos mormor med lite släktingar.
Men nu är firandet över och nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till Örebro!

Saknar Göteborg redan nu.

/PiggElin


Göteborg

Nu duggar inläggen tätt, två på en dag..

Så var jag hemma i Göteborg!!! Och festligheterna och firandet fortsatte även idag.. Massa släkt och tårta. :)

Bilden här nedan är en liten "hyllning" till mig och föreställer mina 25 år. Farmor hade letat fram massa figurer som hörde ihop med mig. Skriv en kommentar och se om du vet på vilket sätt dom olika figurerna hör ihop med mig.. :)


25 år

Vilken härlig födelsedag det blev!

Började firandet med en 6 km joggingtur.. Haha, folk tycker jag är konstig att jag tränar på min födelsedag.. Men det behövdes göras och dessutom känner man sig både snyggare och piggare efteråt vilket gör födelsedagen ännu bättre.

Från klockan fyra och framåt hade jag öppethus och det kom massor med fina vänner som jag är såååå glad för!
Pannkakstårta och kokoskladdkaka åkte ner i magen och många trevliga samtal blev det!! Tack kära ni som kom!!!!

Nu sitter jag på tåget mot Göteborg och där väntar ännu mer firande!! Hurra!!

Egentligen hade jag tänkt lägga ut en bild på pannkakstårtan men den blev så fort uppäten så jag hann aldrig ta ett foto, så istället blir det en bild på alla fina påhittiga presenter som jag fick! :)

/PiggElin


Förberedelser

Dagen före min 25 års dag!!

Idag har jag varit produktiv, har hunnit med uppsatsskrivande med Ellen, jobb, löpning, handling, och förberedelse inför morgondagens KALAS!!

Första löppasset denna veckan. Så här såg det ut:
2 km uppvärmning
2x60 koordinationslopp
5 km snabbdistans
2 nedjogg

Dock gick inte snabbdistansen så snabbt som jag hade hoppats. Fick för andra gången någon typ av brainfreeze som skapar ett väldigt obehag och gör att jag måste ta det lite lugnt.. Någon som vet vad detta kan vara? Sen hade jag håll också så jag skyller på det med..

Tänk att jag fyller 25 år imorgon! Om du har vägarna förbi mig så är du mycket välkommen på kalas från 16 och framåt :)

Kram
/PiggElin

Saknad

Älskade träning, vad du har varit saknad.
Tänk att man kan ha träningsabstinens efter ett kort avbrott från träning. Och med ett kort avbrott så menar jag 4 dagar. För mig är det mycket och jag vet att det låter såå himla hurtigt. Men jag kan verkligen inte förstå människor som har träningsuppehåll i en månad eller mer?? För mig är det ofattbart och jag tror ärligt att jag skulle gå under.
Nu kommer jag återigen låta sådär hurtig och jobbig men en sak som jag har tänkt på är människor som säger att dom inte tycker det är kul med träning. Jag tror inte på dom!!!
Jag tror det handlar om en ursäkt till varför dom inte ska träna. Eller så handlar det om att de inte har hittat den träning som passar just dom. Det finns ju så mycket olika träningsformer och jag säger inte att jag gillar alla..
Titta på dom i biggest loser tex. Dom har inte tränat, och har ofta en väldigt negativ inställning till träning, men efter några vekor på slottet så brinner dom för det, och jag tror inte det handlar bara om viktminskningen..
(Måste lägga till att jag är ganska så skeptisk emot programmet biggest loser i det stora hela, men att se deras glädje till träning och hälsa gör mig glad i hjärtat)
I varje fall: Vad tänker du om träning? Tror du att alla kan älska träning??


Idag var det iallafall dax för träning. MedeljympaFriskis i vanlig ordning. Idag kändes det extra speciellt att vara ledare då det kom en del kända ansikten på passet. Detta gjorde mig GLAD men också lite nervös och satte sina spår då jag tappade bort mig under en låt och fick improvisera en hel vers... Så kan det gå..

Ha en fin tisdagskväll
/PiggElin


Summering av en riktig kulturhelg!

Den här helgen har det vekligen varit full rulle! Dock nästintill ingen träning förutom att jag hann med att leda ett familjejympa pass på lördagmorgon mitt upp i all kultur! För det har verkligen varit en riktig kulturhelg..

I fredags sjung kammarkören på festkonsert på universitetet, där även många andra medverkade. Stor bredd på genrer vilket var jättekul. Många duktiga människor! Dock slutade konserten lite dramtiskt som gjorde att jag drömde mardrömmar hela natten därefter och fick antagligen inte den skönhetssömn som jag hade behövt, då vi skulle sjunga på konserthuset på lördagen iförd balklänning. 
                                                              
 (bilden är tagen för 2 år sen, men klänningen är samma som jag hade igår)  :) 

Efter konserthuset blev det resturang besök och häng med väldigt många fina vänner, och självklart melodifestivalen!! Loreen gjorde grymt bra ifrån sig, både sång och koregrafi var över förväntan!!!

Idag, söndag så var det dax igen för ännu en liten konsert. Denna gången var det jag, Jonte och Phille som spelade några sånger på ett möte i betlehemskyrkan. Talade gjorde kattis Ahlström vilket var mycket intressant. Hon talade om barn då hon har många engagemang i organisationer för barn. En mycket fin kväll!

 

Sedan stack jag iväg till friskis för att planera "love in the air"-passet som ska ledas på alla hjärtans dag. Kommer bli så grymt roligt. Kom dit om du har tid och träna med oss!

Nu ska jag äta lite godis och titta på Wallander, allt för att glömma söndagsångesten! :)


/PiggElin

Kärt återseende!!

Idag kom typ halva min vänskapskrets hem från 3 veckor i Gambia. Det gjorde mig lycklig!!!


Låååångpass!

Ojojoj, vilken träningsvecka det har varit. Har fullt upp fredag, lördag, söndag vilket innebar att jag fick göra lite omplanering i träningen. Därför blev det 4 ganska hårda pass på raken..

Måndag: 8 km med fartlek
Tisdag: Ledde medeljympa
Onsdag: 6 km
TORSDAG: 11 KM + 45 min gym!!!!

11 km kändes faktiskt helt okej, var lite seg i starten men efter 4 km så rullade det på fint. Lite kämpigt med underlaget då det var ganska mycket snö, men lite extra motstånd får man se som en positiv grej..
Efter 11 km så åkte jag direkt till gymmet och körde armar, bröst, rygg och mage i 45 min. Så sjukt gött att vara lite på gymmet också. Man känner sig så cool på något sätt :)

Har egentligen aldrig tyckt om tidigare, men så bokade jag en gyminstruktör på friskis och blev jättetänd. Nu tycker jag bara att det är kul att gå dit och köra sina muskler och man vet hur maskinerna funkar och slipper känna sig helt LOST!

Jag firade min avklarade träningsvecka med en mousetårta! Okej, kanske inte bästa sättet att avsluta en träningsvecka på men jag hade verkligen längtat.. :)

Må så gott!
/PiggElin


Råttor..

Dagens joggingrunda blev 6 km, men det gick lite för långsamt, kan dock ha varit för att jag körde ett ganska hårt pass i måndags och sen ledde medeljympa igår. Detta gjorde att mina benhinnor kändes redan efter 2 km. Men jag kämpade på.
Blev lite överraskad när jag sprang förbi en liten bäck som annars brukar krylla av ankor, idag kryllade det av råttor... Okej, kanske inte kryllade, men ett par råttor sprang runt och letade efter mat. Och dom var inte så rädda för människor heller, dom stördes inte alls av att jag kom springande typ 1-2 meter ifrån dom. USCH, lite obehagligt..

Nu ska jag tag i en himla uppgift. 3 sidor ska vara skrivna tills på fredag om något som man tyckte var intressant i litteraturen. Men jag hittar inget jag tyckte var intressant.. Sååå oinspirerad..

Kämpa, kämpa!!!


RSS 2.0