Jympa i Sommarkvällen

Ikväll var en sådan där sommarkväll som man aldrig vill ska ta slut. Somrig, ljus och fantastiskt trevlig. Jag fick möjlighet att testköra mitt pass för ett gäng glada vänner som kämpade på tappert. Och titta så starka och pigga några utav de blev av mitt pass.
 
 
 
 
Imorgon är det första Augusti vilket betyder att jag endast har några få jobbdagar kvar innan det är dax för först lite semester och sedan höstens ingång. Jag längtar lite, samtidigt som dessa sommarkvällar är något av det bästa jag vet just nu.
 
/PiggElin
 
 

Far&Dotter-resa

Varje sommar gör jag och min snälla pappa en Far&Dotter-resa. Förra året var vi och cyklade på Öland, vilket ni kan läsa om här. Dessa dagar på Öland var underbara och gav mersmak att i år göra vår resa på Cykel igen. Jag har länge velat cykla på Österlen och i år är det därför dax. Idag träffades jag och pappa på ett café i Jönköping (som by the way är ett mycket mysigt café vid Munksjön som heter Bryggan) för att planera våra kommande dagar på Österlen.
 
 
 
 
Nu behöver vi alla dina tips på Österlen. Vi har en del inplanerat redan som vi ska hinna, men fler tips är alltid välkommet. Vi kommer utgå från Ystad och cykla upp till Sjöbo för att äta bärbuffé på Eriksgården, sedan kommer vi fortsätta öster ut mot Kivik där vi ska sova över natten. I Kivik har vi fått tips om ett mysigt ställe som heter Friden där dom gör pizza i trädgården med närproducerade och ekologiska varor. Sedan ska vi fortsätta ner mot ystad igen och tänker ta vägen längs Simrishamn och ner till Ales stenar. Om ni har något att tipsa om längs denna väg så får ni gärna hojta till.
 
 
/PiggElin
 
 

Förslappad

Jag känner mig inte så levande just nu. Sedan jag åkte från Örebro i Torsdags har jag känt mig trött och tråkig. Är lite utsliten efter att behöva pendla med buss många timmar om dagen, och dessutom har jag jobbat så mycket det senaste. Jag hinner inte träna som jag vill och jag hinner inte äta som jag vill.
Inget roligt blogginlägg detta, men jag tror att det är viktigt att ni vet att jag inte alltid är på topp, jag har mina träningssvackor. Men imorgon är jag ledig och då ska det tränas. Både mitt eget medelpass ska fortsätta byggas på och så vill jag hinna med lite friskisjympa på vätterstranden. Det kommer bättre dagar, det vet jag.
Hur är er sommar? En träningssommar?
 
/PiggElin

Born to run

 
Som en liten sommarpresent från friskis får vi funktionärer varje sommar välja en bok från en bokhandel i Örebro. I år valde jag boken born to run som jag länge har velat läsa. Denna bok har ju fått så många människor att börja springa och ännu fler människor att fundera över hur de springer och varför. Även de stora skoföretagen har ju i och med boken börjat producera andra sorters skor. Ja, vi får se vad boken gör med mig. Men jag tror jag kan rekomendera den redan nu innan jag har läst den.
 
/PiggElin
 
 
 
 

Trappan i Kvarntorp

Strax innan 9 imorse så åkte jag och min fina Ellen iväg till Kvarntorp utanför Kumla, för lite trappträning. Jag hade hört talas om denna trappa genom olika bloggar och tyckte att det verkade häftigt att det till och med fanns en utmaning som är ganska känd. Besegra trappan heter utmaningen och handlar om att springa upp för trappan och bilvägen ner, 10 varv inom 5 timmar. När man gjort detta kan man räkna sig till de som har besegrat trappan. Mer om utmaningen kan ni läsa på besegratrappan.se. Trappan är väldigt populär för både träning och kultur, för när man kommer upp på toppen så väntar en konstutställning med spännande konstverk och skulpturer. Även en liten glasskios finns där uppe som man är välförtjänt av oavsett hur många gånger man har tagit sig upp för trappan.
 
Jag och Ellen åkte dit i tron om att det skulle vara lätt och enkelt att ta sig upp och ner 10 varv, en sträcka som slutar på drygt en mil. Denna tanke fick vi äta upp redan första varvet. Efter halva trappan va pulsen skyhög och knäna gjorde motstånd. Jag fick tänka om och beslöt mig för att köra 5 varv istället, då jag var tvungen att spara mig till att leda medelpass på kvällen. Det gjorde jag helt rätt i.
Ellen kämpade dock på och besegrade trappan på 2 timmar och 3 minuter. Stolta och drypande av svett åkte vi därifrån, men verkligen inte för sista gången. Jag har ju ännu inte besgrat trappan och det ska jag inte ha ogjort!
 
 
/PiggElin
 
 

Svalkande slush

Ni vet sånna där slush puppy som man kan köpa, som är svalkande, men galet söta. En sådan har jag gjort idag, men med endast två råvaror. Vattenmelon och lime. Wellness med Julia svalkade sig härom dagen med en sådan och jag blev väldigt läskad att prova. Den passade perfekt denna dag då värmen låg runt 27 grader i Örebro.
 
 
Endast fryst vattenmelon i skivor, mixa tillsammans med saften från 2 lime. Svalkande och gott!
 
/PiggElin

Dagens ilandsproblem!

Just nu skär det i mitt hjärtat. Det jag gör borde nästan förbjudas. Men nöden har ingen lag och jag måste ju testa.
 
Nu blir ni nyfikna va?
 
Så här ligger det till. Imorse när jag packade ner alla mina skor för att fara till Örebro så upptäckte jag att jag råkat glömma ett par fuktiga löparskor i en påse och sedan bara låtit dessa ligga.. Ja, ni kan tänka er lukten..!!
Jag googlade runt på nätet och hittade faktiskt tips på att man kan maskintvätta sina skor. Jag vet ju att sportaffärer säger motsatsen, men de vill ju också att vi ska köpa nya skor så snabbt som möjligt. Efter att ha läst trådar om att maskintvätta skor på funbeat så beslöt jag mig för att testa.. Nu sitter jag här och väntar på att maskinen ska bli klar och håller mina tummar att de inte krymper eller förlorar all sin funktion.
Jag tröstar mig med tanken på att de inte är några nya skor, utan bara ett par som jag bara använder som reserv. Och snart ska jag ju köpa nya...!
 
/PiggElin

Pigg & glad

Usch, igår mådde jag verkligen dåligt. Lång dag, dåligt med sömn, orent hår som verkligen behövde duschas, åksjuk av bussresan till jobbet och ont i magen. Ja, det var helt enkelt en bedrövlig dag. När jag kom hem efter jobbet slängde jag i mig mat, borstade tänderna och hoppade ner i sängen och somnade innan klockan var 21. Sååå sjukt skönt!
När jag vaknade i morse kände jag mig som en ny människa. Jag tog en härlig uppfriskande cykeltur till jobbet och har ätit både god lunch och gott mellanmål. Underbart!
Tänk att dagarna kan vara så olika. Sömn, bra mat och motion gör så mycket för människan och jag förstår egentligen inte varför jag slarvar så med det ibland.
 
Ikväll ska jag packa, för imorgon åker jag till Örebro igen några dagar. Då är det dax att leda jympa både ute och inomhus. Har ni vägarna förbi Örebro så är ni välkomna att vara med! Jag längtar massor, särskilt till utomhusjympan!
 
 
 
/PiggElin
 

Hösten knackar på dörren

 
Vi är mitt i sommaren. Semestrarna är i full gång, och solen steker ordentligt i år. Turister flockas till Visingsö och överallt äter människor glass och badar i laguner. Mitt upp i allt detta sitter jag och känner att hösten närmar sig. Särskilt när mailen idag svämmade över med förfrågningar, planeringar, mötesbokningar och andra förberedelser inför hösten. Och när jag ändå var så inne i detta så passade jag på att tacka ja till höstens kurser, samt lägga schema för höstens barnpassledare på friskis. Samtidigt som jag älskar sommaren, så ser jag också fram emot hösten. I alla fall den tidiga hösten. Den som inte är mörk, kall och instängd. Det är ju mycket kul som händer i höst, tex så är det dax för min allra sista termin på musikhögskolan. Det är också dax att börja blicka framåt mot lägenhet och flytt till Göteborg. Hösten bjuder också på Alla barnen veckorna, som du kan läsa mer om här. Hösten blir också då jag ska genomföra Lindingö tjejlopp, alltså del 3 i tjejklassikern. Och antagligen så bjuder också hösten på en resa till Paris, om jag får som jag vill. Så hösten, jag börjar bli redo för dig. Men först måste jag få lite mer sommar och sol (och kort tajt kjol).
 
/PiggElin

Guldkorn längs Vättern

Två helt underbara dagar har pacerat och jag har varit på resande fot/cykel :-)
Städer och byar längs Vätterns östra sida bär på kultur, historia och helt underbar natur. Riktiga guldkorn att njuta av.
 
Vi startade vår resa igår från Gränna och cyklade längs med cykelleden "Vättern runt". Första tre milen bjöd på backe upp och backe ner med utsikt över vättern och sedan massa trevliga lantvägar från förr. I Ödeshög tog vi vårt första stopp och fikade på det jättemysiga café Lovisa som drivs av kyrkan i Ödeshög tror jag. Massa gott, för skamligt lite pengar. Efter energi stoppet fortsatte vi mot Omberg, men innan vi cyklade upp på det pampiga berget som sträcker sig ut i Vättern så tog vi en liten avstickare ner till Hästholmen där vi fick lyssna på lite livemusik medans vi kikade in i lite loppisar.
Därefter var det dax att bestiga Omberg. Att bestiga Omberg är ingen lätt match, och särkilt inte från det hållet som vi kom från. Mycket svett, men utsikten var mödan värd! Sedan susade vi ner från omberg och på ett kick var vi framme i Vadstena där vi skulle sova över natten.
 
 
 
Dag 2 ägnade vi i Vadstena till fots vilket var skönt för benmusklerna efter gårdagens cykling. Vadstena kyrka, Vadstena kloster, Mårten Skinnares mentalsjukhus från förr, och Vadstena slott var utflyktsmålen. Kultur på hög nivå! Även några timmar vid Vätterkanten i solen blev det, och det syns på min mage som är alldeles röd.
 
Till kvällen kom min familj med bil och hämtade upp oss och cyklarna eftersom det imorgon är dax att vara tillbaka på jobbet och verkligheten igen. Vi avslutade tillsammans med familjen uppe i Motala på ett så vackert ställe så man nästan får nypa sig i armen. Övralid! Om du inte varit där. Åk dit! God mat och fantastisk utsikt!
 
Varför åka utomlands när semesterparadiset finns utanför dörren :-)
 
/PiggElin

Gränna - Vadstena

Jag är på en liten cykelutflykt som bjuder på fantastiskt vackra utsikter, mysiga stunder och härliga minnen för livet. Ska berätta mer när jag är hemma. Just nu kan jag bara beskriva det bäst i bilder, men inte ens bilderna gör verkligheten rättvis!


Stolt

Jag måste få uttrycka min stolthet över min syster som har börjat springa lite lätt. Jag tror inte hon läser min blogg, men om du gör det systeryster så är jag väldigt stolt!
Jag vet hur tungt och jobbigt det är att komma igång med löpning eller träning överhuvudtaget. Att välja det lite ruffa framför det bekväma eller det syrliga framför det söta är inte lätt och ibland så jobbigt så att tårarna är nära. Men efter ett tag kommer det kännas okej, kanske till och med bra. Och i det stora hela så är det helt rätt val, att fortsätta kämpa.
 
Jag trodde aldrig att jag skulle kunna kalla mig själv löpare. Jag trodde verkligen aldrig att min feta kropp skulle kunna rulla fram obehindrat, backe upp och backe ner för att sedan mötas av raksträckor så långa så att synen inte räcker till. Men idag är det precis det som min kropp pallar. Många utav mina bästa upplevelser i livet har jag fått genom löpning och dessa upplevelser är värt varenda litet slit:
 
Tjejmilen 2012
Intervaller i skidbacke
Sommartåget
Norasjön runt
Göteborgsvarvet 2013
Göteborgsvarvet 2012
Långpass med Gustav Vasa
Löptur med bästa vännerna
 
Kan jag så kan du!!
 
/PiggElin

Habo - Furusjö

I morse hade jag bestämt mig för att efter jobbet få till en springtur från Habo där bussen lämnar mig, till Furusjö där jag bor . Jag hade packat min löparväska lätt och laddade hela dagen med energi. Nu låter det som att det är as långt mellan habo och furusjö, men det är faktiskt bara en mil. Dock kändes det stort och erövrande på något sätt att ta sig hem springandes från jobbet på kvällen. På vägen mot Habo med buss så havererar hela bussen och vi står mitt ute i ingenstans ca 10 passagerare i väntan på att busschaffören ska kunna hitta någon som kan hämta upp oss med en ny buss. 30 minuter satt vi där och min energi till att springa höll på att försvinna. Men tillslut kom en ny buss och jag blev inte så hemskt sen till habo. Jag satte löparväskan på ryggen och begav mig mot Furusjö. Asfalt hela vägen, och det kändes i benhinnorna. Fast mest är det nog att jag behöver nya skor!! Nu e jag hemma och det är så skönt att jag faktiskt gjorde det! Jag känner mig lite oövervinnerlig!
 
Jag tog en bild på mig och asfaltsvägen som mestadeles lutade uppåt. Men den var så hemsk så jag vågar inte lägga upp den. Men tänk er en lååååång raksträcka, massa fält runt omkring, kvällssol som bländar mitt ansikte, och jag springandes med tummen upp. Ungefär så såg bilden ut..
 
/PiggElin

Äventyrsminigolf

Minigolf kanske inte är den sport som frambringar mest svett, förutom när solen skiner såklart. Men man får i alla fall vara ute i det fina vädret och röra på fötterna litegrann. Och eftersom jag idag har cyklat nästan 3 mil på okända vägar, så kändes det gött att ta det lite lugnare och chilla i solen. Min dolda talang som inte så många känner till är att jag är oerhört pricksäker och det hade jag mycket hjälp av idag på golfen. Roliga banor med överraskande svårigheter. Det här är verkligen sommar för mig!
 
 
/PiggElin
 
 
 

Knäckebröd

 
 
Ni kanske undrar vad det är för något på den här bilden. Men det ska jag säga er att det här är sommarens godaste. Jag äter det till frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Knäckebröd utan mjöl, socker eller andra onödiga saker. Nyttigt och gott! Ännu godare blir det med smör och ost på! Mums!
Jag ska inte ta åt mig äran för dessa skapelser, det är nämligen Jonatans syster som har bakat dessa, och idag fick jag även receptet av henne. Så jag hoppas jag med mina icke bakkunniga fingrar ska kunna fixa detta goda knäckebröd.
 
Recept:
1 dl skalade sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
ca 1/2 msk flingsalt
2 1/2 dl hett vatten
50 g kokosfett
1 msk fiberhusk
 
Vattnet och kokosfettet ska blandas med varandra och sen ska det blandas med det andra. In i ugnen på 175 grader i ca 1 timma. Ta ut plåten och skär i lagom stora bitar och sedan in i ugnen igen på eftervärme i ca 1 timma till.
 
Låter ju inte så svårt!
 
/PiggElin
 
 

Statisk träning

Var ganska trött ikväll men kände att jag behövde någon sorts träning. Utan att byta om till träningskläder så körde jag några statiska utmaningar med Jonatan. Från början var tanken att vi skulle hålla den statiska utmaningen tills den andra gav upp, men det var alldeles för jobbigt så vi körde istället en minut på varje övning. En minut räckte gott och väl, för himlars vad det sög i vissa muskler..
 
 
 
Övningar:
Jägarvila
Plankan
Sidoplankor
statisk situp
Omvänd planka
 
/PiggElin
 
 
 
 

Heja, Heja - Martina Haag

 
Fick sluta tidigare på jobbet idag. Dels för att det regnade och blåste förfärligt, så att det ändå inte fanns några turister att ta hand om, och dels för att jag hade några ärenden in till Jönköpings turistbyrå som jag tog på vägen hem. När jag kom hem tog jag på mig dom mysigaste myskläderna jag äger och kröp ner under täcket. Nu ligger jag här med boken "Heja, Heja" av Martina Haag. En mycket trevlig bok där Martina en dag inser att hon måste börja träna om hon ska orka med livets alla utmaningar och sedan beskriver hon sin resa, från att orka stappla 20 meter till att springa marathon. Den är peppande och skriven på ett lätt och roligt sätt.
 
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyckorus

Har haft en himla fin dag idag. En riktig sommardag, trots att jag ar jobbat och varit i fullgång. Dagen började med en cykeltur på en mil i strålande solsken. När jag sedan skulle ta färjan till min paradis Ö, så ropade kaptenen på färjan till mig att jag kunde komma upp och sätta mig hos honom och hålla honom sällskap i förarhytten. Detta erbjudande tackar man ju inte nej till. Så där satt jag med färjans makt i min hand, samt utsikt över alla turister som trängdes på båten.
Dagen fortsatte i fin sommaranda, med snälla och glada turister på min turistbyrå. Och sedan en lunchdejt med min syster i solen.
Till kvällen var det dax för Öajympa som jag ledde för 13 taggade motionärer.
Tillsist avslutades kvällen på en utav hamnrestaurangerna i Gränna.
 
 
Jag vill förevigt stanna i detta lyckorus som jag känner efter en såhär fin dag!
 
/PiggElin

Sport BH

Att det ska vara så dyrt med sport bh. Jag har en favorit bh som sitter som ett smäck. Men den är dyr.. Den är från casall och just nu har sportamore 3 för 2 sådana bhar. Men även om det är 3 för 2 så är det ju dyrt. Helst vill jag dessutom ha den i turkost, den som är dyrast. Nej, jag får nog vänta tills lönen kommer... Men om du som läser har lite pengar över, så borde du kolla in rean på sportamore!
 
 
/PiggElin
 

Maxpuls

Har ända sedan jag åkte till Örebro i fredags längtat efter att få gå på friskis här hemma. Det var inte många pass på schemat men jag vill så gärna känna av atmosfären så jag bokade in mig på ett spin/puls. Passet kan ni läsa mer om här i ett tidigare inlägg.
 
Jag knappade in mina siffror och satte mig på sadeln. Redan i andra konditionslåten så är det så jobbigt så jag håller på att tuppa av. Instruktören uppmannar oss att ligga runt 75-80% av maxpuls men det känns som jag är långt däröver. Detta beror på att jag inte exakt vet min maxpuls och har ännu inte hittat vilken siffra jag ska ligga på. Därför stämmer inte pulsen med känslan. Jag körde på och försökte ligga under det som instrukötren instruerade men tankarna går i huvudet att det kanske är jag som inte vågar trycka på och är ovan vid att känna känslan av riktigt jobbigt. Men jag tror ändå att jag känner min kropp såpass väl att jag vet att jag tryckte på ordentligt idag.
 
Jaja, det är bara att fortsätta pröva sig fram för att hitta rätt maxpuls. För ett maxpulstest vet jag inte om jag någonsin kommer att våga göra.
 
Vad är maxpuls kanske du undrar?
Maxpuls är det högsta antal slag/minut som ditt hjärta klarar av att slå vid maximal ansträngning. Maxpulsen är oftast lägre vid underkroppsträning såsom cykling än vid överkroppsträning som tillexempel rodd.
Hur mycket man tränar påverkar inte maxpulsen. Hur vältrända du är har inget att göra med din maxpuls, eftersom maxpulsen är genetiskt betingad och har stor individuell spridning. Maxpulsen sjunker med åldern men den säger ingenting om hur du mår fysiskt eller vilken kapacitet du har.

Om du inte vet din maxpuls kan du använda dig av olika formler. Du ska dock veta att dessa formler ger bara ett ungefärligt värde. Det går att ta reda på din exakta maxpuls genom att du gör ett maxpulstest på någon av landets testkliniker.

Beräkna din maxpuls: 
210 – (0,5 x din ålder) = maxpuls

eller

220 - din ålder= maxpuls

(information hämtad från pulsklocka.nu & friskis & svettis).

 

/PiggElin


Vansbro tjejsim 2013

Hemma igen efter en helt underbar dag i Vansbro. Strålande solsken, härlig stämning och fin prestation. Simmade som en fisk i vattnet och fick inte det minsta panik. Jo, lite panik blev det när vi stegade ner i vattnet och tempraturen inte alls var behaglig. Isvatten kändes det som, men tydligen var det ändå 16 grader.
Jag simmade på och kroppen vande sig tillslut (förutom benen som var näst intill bortdomnade när jag stegade upp lite senare i mål.
 
För i mål kom jag!!!!!!!!! På tiden, 32 minuter.
 
Simningen i sig var inte den roligaste. Det går ju så himla långsamt, men till skillnad från i bassäng så är det ju lite mer upplevelse runt omkring att ta in. Loppet var bra arrangerat och det serverades lax och potatis efter målgång som jag svepte i mig i ett nafs.
 
Jag är mycket nöjd med dagens bravader och nu är 2 av 4 delar i min tjejklassiker avklarade!!
 
/PiggElin

Uppladdning

Imorgon är det dax.. Andra delen i min tjejklassiker. Jag är laddad och ser fram emot det samtidigt som jag känner att jag vill få det överstökat. Konstig känsla, laddad men ändå inte.
Har precis ätit en underbar middag från Karishma tillsammans med mina tjejklassikertjejer. Imorgon går bilen till Vansbro klockan 6.30. Sen väntar nummerlappsutdelning och uppladdningen innan, med allt vad det innebär..
Ägna gärna en tanke till mig klockan 11.30 då jag startar!
 
 Bild lånad från vansbrosimningen.se
 
 
/PiggElin

Bygga pass

Så var det sommar igen och det är dax att bygga nya pass till höstterminen. Denna sommaren har jag faktiskt ett ända pass att bygga och det är mitt medelpass. Så skönt att bara behöva koncentrera sig på ett pass. Tanken är att mitt medelpass ska bli lika bra som mitt pass förra höstterminen, då det passet var mitt bästa hittills.
När jag åkte till jobbet i morse så satt jag och lyssnade på massa låtar som är tänkbara till kommande pass. Om du har någon låt som du tycker borde vara med så lägg in en kommentar. Det jag söker just nu är gärna någon härlig konditionslåt som är härlig och glad och sätter den där underbara "jag vill röra på mig"-känslan..
Sen söker jag alltid styrkelåtar eftersom jag alltid tycker att det är svårast att hitta dessa.
 
Ni ska få ett smakprov på en låt som defentivt kommer vara med på mitt pass i höst. Passande text till mitt pass. ;-)
 
Niello – Svett
 
/PiggElin

Ringa, maila, boka!

Som ni vet så har jag ju blivit projektledare för alla barnen satsningen i Friskis och Svettis Örebro. Detta kan ni läsa mer om här i ett tidigare inlägg. Sen jag fick uppdraget så har jag mailat och ringt en massor med diverse rektorer och lärare som alla berättar om den mycket positiva inställningen till friskis & svettis rörelseprogram Röris. Många av skolorna i Örebro använder sig av Röris vilket är mycket roligt. Jag blir alltid lika stolt och glad så fort de nämner att de överhuvudtaget använder programmet på deras skola.
27/50 skolor är idag anmälda till vår röristurné, men målet är ju förstås att vi ska nå alla. Just nu är det lite svårt att nå rätt personer vid rätt tillfällen eftersom det är semestertider, men i Augusti tänker jag att de övriga 23 skolorna också kommer att ha tackat ja. :-)
Jag längtar redan nu till de tre röristurnéveckorna i September! Men innan dess ska det vara sommar, sen blir det release av den nya röris skivan, sen måste jag nöta in den så att jag sedan kan ställa mig ut på skolorna och förhoppningsvis ge så mycket energi det bara går. Weeeiii!
 
/PiggElin

Öajympa

Så har jag gjort premiär för årets öajympa. Det är så kul att få gästspela på min vackra ö! Jympa på brahevallen med härliga öbor, det kan inte bli bättre. Trots att jag hade galet mycket träningsvärk så kändes den knappt under passet. Nu ska jag äta och sen bums i säng, för nu e kroppen trött.


Våtdräktspremiär

Efter en härligt varm sommardag så vågade jag faktiskt tänka tanken på att doppa mig och min våtdräkt i öppet vatten. Det tog sin tid innan jag vågade släppa bryggan och ta några simtag, och mer än några simtag blev det inte. Jag tyckte det var alldeles för skrämmande med det mörka vattnet. Hoppas inte att jag får samma skrämmande känsla under Vansbro till helgen.
 
 
På bryggan stod min såkallade "supporter", men istället för att supporta så skrattade han bara åt mitt panikslagna ansikte.. Haha..
 
/PiggElin

RSS 2.0