Stockholm

Då var jag på plats i Stockholm. Efter en minst sagt konstig och fruktansvärt jobbig start på dagen då det krånglade till sig rejält på vägen hit, så kom jag ändå hit till slut..
Har sprungit runt på stan några timmar, hämtat nummerlapp och checkat in på hotellet. Nu ligger jag på hotellrummet helt utslagen och känner mig lite småkrasslig. Inte ont i halsen, men en sträv känsla i halsen som man kan känna när man håller på att bli sjuk. Och trött är jag!! Men det kan bero på dålig sömn natten till idag.. Usch, hoppas jag inte blir sjuk. Vill ju springa imorgon!!


Fina grejer fick man iallafall när man hämtade nummerlappen. Jag älskar goodiebags!!
Hittade dessutom en sjukt snygg Nike träningströja på utlämningsstället, men bestämde mig för att vänta. Den finns säkert i affären snart. För lite billigare penning.. Men mycket annat fick man!!


Blodomloppet

Oj, vad trött jag är nu. Blodomloppet i Örebro har ägt rum och jag har lett uppvärmningen för både stora och små. Det var mycket roligt och nästan lite av en religös känsla när man har en mängd med människor framför sig som gör precis samma sak som mig på scenen. Kul var det, trots ösregn.
 
Efter uppvärmningen så var det ju självklart dax att vara med i loppet. Man kan ju inte värma upp och sen inte vara med och springa. Så 10 km fick det bli och det var tuuungt! Varje kilometer kändes evighetslång och jag hade inte på mig min gpsklocka, och då känns kilometrarna som flera mil. Jag fick verkligen kämpa..
Det var så underbart att springa i mål och få en stor picknickkasse att mums på tillsammans med andra Friskiskollegor som duktigt sprang!
 
Nu är jag dödstrött. Imorgon väntar Stockholm och på lördag tjejmilen.
 
Godnatt
/Trötter

Premiär

Igår eftermiddag på kvarnen var det premiär av mitt nya medelpass. Ny musik, nya rörelser, nytt upplägg.
Det pirrade en del i magen och jag kände mig väldigt fokuserad hela passet igenom. Kanske lite för fokuserad och sammanbiten. Men så blir det när man måste tänka hela tiden för att passet sitter i huvudet och inte i kroppen på samma sätt som det förra passet.
 
I det förra passet kunde jag verkligen sluta tänka och kroppen gjorde ändå det den skulle. Det är en enorm trygghet, men det blir också lite tråkigt i längden. Har varit ganska så trött på det gamla passet dom sista gångerna jag körde det.
 
Men nu, NYTT PASS!
Det nya passet är lite "coolare" om man kan säga så. Mer humoristiska inslag och mer glädje. Även om det nya upplägget bygger på mer träning i passet, så tycker jag att jag har fått till glädjen i träningen. Mycket partymusik, men även några Bollywood och afrikanska inslag. Jag tror det blir bra, när det har landat lite i mig.
Sen tror jag att det är rätt sorts folk som behöver komma på mitt pass. Hmm, kanske fel att tänka så, men det jag tänker att dom som kommer uppskatta passet bäst är människor med lite humor och glimten i ögat. Men jag vet inte :S
 
Här är låt listan:
Singel (instumental) - Frispråkarn
Cuckoo - Adam Lambert
Candyman - Christina Aguilera
Start over - Beyoncé
Wavin' Flag - K'NAAN, Féfé
Late night Bombo - Ida Corr
Intro - Bombay Rockers
Dhola - Bombay Rockers
Party rock Anthem - LMFAO
Say it right - Nelly Furtado
Dancehall queen - Robyn
Dansa Pausa - Panetoz
Me and my drum - Swingfly
To the sea - Katzenjammer
Stamp on the ground - ItaloBrothers
Agolo - Angelique Kidjo
Inget kan ändra på det - Veronica Maggio
Relax - Relaxing piano music
Distant shore - Orla Fallon
 
Så välkomna på mitt pass. Onsdagar klockan 16.30 på Kvarnen i Örebro.
 
/PiggElin
 

Mentor

Idag har jag hängt på friskis från klockan 15.30 till 21.30. Galet, men kul! Så mycket härliga människor och så mycket glädje.
 
En utav mina uppgifter på friskis idag var att träffa en blivande barnledare som jag är mentor för och testa hennes pass och ge henne feedback innan hon ska diplomeras i helgen.
Hon kan verkligen vara nöjd med sitt pass. Massor med bra musik och roliga rörelser. Jag som lett barnjympa i 7 år trodde att jag kunde allt, men det var mycket nya rörelser för mig och massor med inspiration.
Hon hade blandat både gammal barnmusik med ny. Och även några härliga gamla klassiker som föräldrar kommer älska. Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp!! Så himla härlig låt!!
 
Om ni får tillfälle att gå på Familjjympan på lördagar så tycker jag ni ska testa oavsett vilken stad du bor i. Låna någons barn om du inte har egna, du kommer inte ångra dej och dessutom kommer föräldrarna till barnen tacka dig som vill ta lite av barnens energi medans föräldrarna kan göra nått annat.
Ett familjejympapass är inte så lätt och enkelt som man kan tro. Vissa rörelser är otroligt jobbiga för vuxna männsikor, men lätta för barn då deras kroppar är så lätta. Jag blir minst lika svettig på ett barnjympapass som på ett medelpass.
 
Jag håller tummarna för min blivande barnledare och tror inte det kommer vara några som helst problem med diplomeringen.
 
/PiggElin
 
 

Makrill och äggröra

En bra tumregel om man vill äta på ett bra sätt, är att inte äta för mycket kolhydrater på kvällen, innan man ska gå och lägga sig. Igår när jag kom hem så var jag jättehungrig men klockan var sent och det var ingen idé att sätta igång nått storkok. Jag gjorde därför min farmors smidiga makrillröra och lade den på två knäckebörd gjort på surdeg och quinoa. Riktigt gott och riktigt nyttigt och mättande.
 
Farmors makrillröra för 2 personer är superenkel:
1 burk makrill
2 ägg
 
Mosa äggen och blanda med makrillen, ha i lite örtsalt. Klart! När farmor gör röran så brukar hon ha i majonäs också, men det funkar lika bra utan. Perfekt mellanmål eller kvällsmål!
 
Knäckebrödet jag använder är det här effektknäcket från Leksand
/PiggElin
 
 

Sommarens sista dag..

Med blandade känslor reste jag igår från Göteborg till min lägenhet i Örebro. Jag längtar till höstterminen och rutin och vardag, men samtidigt var det svårt att lämna sommaren bakom sig, och ännu svårare att åka ifrån Göteborg.
 
Vaknade av en mardröm i morse och vägrade somna om efter det, så det fick bli en morgonpromenad till affären för att handla frukost. Därefter tog jag mig till Friskis för att fixa det sista med passet, för på onsdag är det premiär. Och nu ikväll har jag varit och sjungit lite kör och sedan hängt med fina vänner. Känns skönt att vara igång med både träning, mat och fritiden. Jag älskar rutin! Så nu känns det mycket bättre att vara tillbaka i Örebro.
 
 
/PiggElin

Midnattsloppet 2012 Göteborg

 
Igår kväll var det dax för midnattsloppet i Göteborg. Jag var verkligen urladdad och kände inte alls för att springa, och det blev ännu värre när regnet öste ner. Jag och mina löparvänner begav oss till slottsskogen där start och mål fanns och till min stora förvåning så var det hur mycket folk som helst som trotsade vädrets makter för att prestera i mörkret. På bilden har vi lite olika sinnestämmningar, jag försökte nog se mer taggad ut än vad jag var..
 
 
Mina vänner som startade i tidigare stargrupper än jag, övergav mig för att inta position, och jag ställde mig under ett träd och huttrade. Funderade en stund på om jag skulle strunta i loppet och undrade varför jag skulle ge mig iväg i detta regn och dessutom med en huvudvärk. Men jag beslöt mig för att ge det en chans och springa 1 km för att känna hur det kändes. När det sedan blev dax för min start så slutade de regna och kroppen blev genast lite piggare.
 
Min startgrupp var inte den snabbaste och därför fick jag hålla ett väldigt lugnt tempo i början då det var svårt att springa om. Det gjorde inte mig så mycket eftersom jag ändå inte var ute efter någon speciell tid.
Efter ca 3 km stod min familj och hejade på mig, och jag fick då ännu lite mer energi som jag kunde använda för att öka tempot lite.
Banan var backig och efter 6 km väntade den fruktade backen upp till Masthuggskyrkan. Många pratade om den här backen innan loppet, och arrangörerna varnade att spara krafter till den backen. Själv kände jag mig ganska fräch i benen när jag kom fram till backen och kunde lätt ta mig förbi folk som kämpade för att ta sig upp till toppen. Jag kände mig stark och tänkte att jag kanske skulle kunna springa in på under en timma iallafall trots att jag inte hade tänkt satsa på det, så när det sedan gick nerför så satte jag av i fullfart!
 
Men när det endast var 2 km kvar så kom ÖSREGNET! Och hjälp va det regna! Ett ögonblick såg jag knappt framför mig för att det vräkte ner så. Jag gav upp min tanke på att springa under timmen och försökte främst fokusera på att parera alla stora vattenpölar.
 
In i mål kom jag, genomblöt och kall, men mycket fräschare i kroppen än innan loppet. Ingen huvudvärk och glad i hjärtat. 1 timma och 1 minut blev tiden, trots jobbig bana, huvudvärk och ÖSREGN. Jag är nöjd!
 
/PiggElin

Chokladbollar eller vad du nu vill kalla det..

Idag har jag provat ett recept på nyttiga och goda chokladbollar. Inget socker (förutom lite vaniljsocker) och inget smör! Hemligheten i dessa chokladbollar är dessa två ingridienser. Hasselnötssmör och dadlar. Jag har inspirerats av detta recept, men gjorde en del små ändringar..
 
 
Jag mixade ihop:
0,5 dl hasselnötssmör
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl Kakao
5 st Dadlar
2 msk vatten
 
 
Och så här blev resultatet. Mumsigt!!!
 
/PiggElin
 
 

Asics för hela slanten

Trots att jag tillhör dom som INTE fick lön idag, så gjorde jag en shoppingrunda på stan. Känns som jag har åkt land och rike runt för att hitta det jag var ute efter, men så krångligt var det inte, men det tog en dag och 5 st stadiumbutiker.
Om ni har sett det så har Stadium en fint erbjudande just nu. 3 skor till priset av 2. Vilket verkligen blir ett fynd när det gäller dyra träningsskor. Nu behöver jag inte köpa träningsskor på MYYYYYCKEEET länge!
 
 
Här är mina fynd:
Asics Gel Aeroshape
En galet stabil sko för inomhusträning. Dessa har jag haft förut för all friskisjympa och den har fått bäst i test många gånger. Det här är nyaste modellen av skon och dessa har jag väntat länge på..
Asics Ayami Zone
En bra träningssko för inomhusträning. Jag har länge saknat en sko för inomhusträning som inte är så belastande. Jag kommer använda denna sko på gymmet och på pass som inte är så belastande. Eftersom skon inte är så hög, så ger den inte vristen så mycket stöd som kan behövas på jympapass, men fungerar bra för inomhusträning som inte innehåller så mycket hopp eller liknande.
Asics Gel Cumulus 14 W
Detta är en löparsko. Jag har fått höra att det ska vara bra att ha åtminstone 2 par löparskor att växla mellan för att träna olika delar av foten. Samt att man inte sliter ut skorna lika lätt då, och kan anpassa skorna till den sorts löpning som ska köras. Denna sko fungerar bra för ett neutralt löpsteg, vilket jag har. :)
 
 
 
/PiggElin
 
 

Ofrivillig backträning

Igår tog jag mig en liten löptur i mina hoods hemma i Göteborg. Ruddalen närmare bestämt. Och hjälp vad jobbig den rundan är.. Den börjar med bara massa nerför, och sen så blir det backe efter backe uppför. Och dom är inte nådiga backarna, fruktansvärda rent ut sagt. Så om man vill få bra backträning i sin löprunda så ska man springa i ruddalen..
Benen kändes i varje fall ganska pigga och jag tror ändå att jag sprang på ganska bra. Svårt att veta, för min klocka stannade hemma pga för lite batteri. Så någon tid eller exakt sträcka fick jag inte till. Men jag mätte på eniro sen och det skulle vara ca 5 km.
På lördag är det midnattsloppet i Göteborg, en riktig folkfest! Jag springer i någon annans namn eftersom jag köpte mitt startbevis av en som hoppade av. Ska bli himla kul, men tänker inte sträva efter att sätta något PB. Ska bara njuta av Göteborg, publik, vänner, och att springa i natten!
 
Må så gott!
/PiggElin
 

Syns du inte, finns du inte..

Idag har jag varit och fyndat på Ullared. Hittade massa bra grejer, och mindre bra grejer. Btw, varför har man alltid lite ångest när man åker från Ullared?
Ett av de bästa köpen idag är iallafall en reflexväst. Har länge letat efter en bra reflexväst som är lite figursydd så att man inte ser ut som ett lysande tält som springer runt i joggingspåren. Ofta är dessa lite mer välsydda reflexvästar ganska dyra, men på Ullared hade dom en fin, så den fick det bli. :) Inga fler vintrar utan reflexer då man springer med hjärtat i halsgropen. Nej, nu är jag en riktig löpare med reflexväst!
 

bild hämtad från google, och det är inte den här reflexvästen jag har köpt och ska springa i :P

 

/PiggElin


Passmaking

Vaknade klockan halv 9 imorse, trots att jag nu har semester. Istället för att ligga kvar och försöka sova och antagligen bli sådär jobbigt seg som man blir när man sover för länge, så gick jag upp och tog tag i saker. Satte mig och mixade all musik till mitt nya medelpass. Kan låta enkelt, men det är det verkligen inte. Dessutom har jag en gratis variant av programmet jag använder för mixning, vilket gör att om jag inte är snabb nog så börjar en reklamröst prata mitt i låten och så är hela låten förstörd och man får börja om från början.
Efter att ha mixat i ett antal timmar så känner jag mig relativt klar. Kan egentligen inte göra mer än att öva, öva, öva!!! Några små mixningar får jag göra på plats i Örebro också, men annars är det klart.
Så fort jag har kört första passet så ska ni få låtlistan. :) Eller jag vet, Kom på passet istället!! :)
 
/PiggElin
 

Café Brunos

Har haft några fina dagar i Göteborg. När jag är hemma i Göteborg så brukar jag passa på att äta lunch på ett av mina favorit ställen, Café Brunos. Jag älskar detta Café och deras goda sallader. Cafét ligger mitt i stan mittemot nordstan men ändå lite undangömt. Vid lunchtid är det ofta mycket folk som är där och äter men kommer man strax innan eller strax efter så är det hur mysigt som helst, och personalen bjuder ofta på ett leende. :)
 
Igår köpte jag mig en pastasallad med kyckling, som man får tillsammans med en supersmarrig tomatsås och pesto. MUMS! Mycket är det också, var tvungen att ta med mig hälften hem då jag inte orkade äta upp allt.
 
 
/PiggElin

Promenad med Astrid

Nu befinner jag mig i Göteborg. Började morgonen med en promenad med den här sötnosen.


Behagligt

Igår fick jag och en kollega på turistbyrån i Gränna, äntligen till en liten löptur. Vi har pratat om det nästan hela sommaren och igår blev den av. Den gick i lugnt och sansat tempo och blev totalt 3 km. Jag njöt av varje steg och jag kände mig lätt i benen. Längtar efter fler sådana här turer då varken tempot, längden eller prestationen är i fokus. Ibland är det bra att springa med någon som drar ner mitt tempo och vilja att prestera på max. Man ska aldrig vara rädd för att jogga med någon som är mycket sämre eller bättre än sig själv, det ger mycket ändå.
 
Imorgon sticker jag till Göteborg och Kulturkalaset. Hinner säkert med ett pass på Friskis&Svettis GBG också! :)
 
/PiggElin

Inspirerad

Oj, oj, vilket pass jag fick testa igår. Ös från första sekund till sista! Var inbjuden till Friskis&Svettis Jönköping för att testa en ledares nya medel/puls pass. Han är ganska känd för att bara ha bra pass så jag hade höga förväntningar redan innan. Han är en riktig glädjespridare och inspirationskälla, och så fort musiken gick igång så spred sig ett leende över allas läppar. Folk tjoade och tjimmade nästan hela passet igenom. Åh, vilken härlig stämning!
 
Tänk om man kunde bygga sånna pass själv. Pass som känns mer som ett party än som ett träningspass. Mitt nya pass har jag försökt eftersträva partykänslan mer. Men att få folk att tjoa och tjimma under passet är en gåta hur man får till. Man måste bjuda på sig själv till det yttersta antar jag.
 
Passet igår gav mig iallafall all inspiration som jag verkligen behöver nu när jag ska sätta ihop de sista delarna på mitt pass. Om två veckor är det dax att köra det i skarpt läge. Det ser jag fram emot!
 
/PiggElin

Ledighet & Triathlon

Vilka sköna lediga dagar jag har haft. I lördags åkte jag in realtivt tidigt till Jönköping för att simma, som jag tidigare har skrivit om. Därefter åkte jag och köpte ett par nya fina skor, lacoste skor dessutom. Fick i mig lite lunch och stack sedan till dagens nästa pass, som var ett fredagsfys vid munksjön tillsammans med Friskis&Svettis och deras grymma ledare John. Vilket ös!!!
 
Efter passet tog jag en snabb dusch och fräschade upp mig så jag sedan kunde ägna kvällen på Jönköpingsfesten inne i stan. Festen i sig var inte mycket att hurra för men middagen på Piren och glassen till efterrätt var fantastisk tillsammans med Jonatan. :)
 
Dagen efter blev det sovmorgon i Mullsjö och därefter en löptur med bästa sällskapet. Helt underbart att få springa med dessa människor. Vi skrattade och pratade och hade trevligt hela vägen, trots att vägen var rotig och riktigt jobbig terräng på vissa ställen. Alla dom 10 kilometrarna flöt förbi med hjälp av dessa härliga personer.
 
Efter löpturen åkte vi in till Jönköpingsfesten igen för att se starten av SM i triathlon. Lisa Norden (silvermedaljören i OS) var med och tävlade, men henne missade vi att se. Men vi såg många andra duktiga triathleter som kämpade. Galet vad duktiga dom är! Simma, Cykla, Springa! Imponerande!
 
 
Vi avslutade ledigheten med ännu en god middag på Piren och vi skrattade oss igenom hela middagen typ :P HAHA! Vilken härlig ledighet!
 
/PiggElin
 

Att simma

Idag gjorde jag det. Simmade på Rosenlundsbadet i Jönköping. Det gick bra men jag tyckte inte det var särskilt kul. Simmade 25 vändor och tyckte att jag hade simmat hur långt som helst. Men när jag sedan såg att bassängen bara var 50 meter så kändes det inte lika långt. Det tog mig liksom lite mer än en timma att simma lite mer än 1 km. Men jag vet inte hur snabbt man ska simma heller..
Hm, inser nu att jag bör öva simning. Ska försöka få till några crawl kurser med en vän under hösten också.
Men man kan inte vara bra på allt :P


Som fisken i vattnet..

En sommar när jag var liten ägnade jag alla sommarlovets dagar till att ta olika simmärken. Jag vet inte riktigt varför jag fastnade för detta men jag tog säkert minst 5 märken den sommaren. Övade och övade på bröstsim, ryggsim och dykning. Och just dykningen var nog det som gjorde att jag inte kunde ta 10 märken. Jag gillade nämligen inte att få vatten över huvudet. Jag var som fisken i vattnet men med huvudet över ytan..
 
Någon gång när jag blev äldre så var det helt plötsligt inte så roligt att simma längre. Jag fick plötsligt en rädsla för vatten. Det där med vatten över huvudet satt fortfarande kvar och gör än idag. Jag avskyr kallsupar och vatten i näsan. Jag tycker inte om när håret är blöt, och jag har väldigt svårt för vatten i ögonen. Nej, vatten över huvudet är inte min grej.
En annan grej jag blev rädd för var djur i vatten. Jag fantiserade om fiskar och ålar och sjögräs och skrämde upp mig själv när jag simmade. Till och med på badhus så fantiserade jag om djur i vattnet. Jag skrämde upp mig själv genom att låtsas att de svarta sträcken i badbassängen var ålar som simmade under mig..
 
Okej, trots all denna skräck över att simma så händer det att jag får för mig att jag borde börja simma. Dels för att jag har en tjejklassiker i sikte och dels för att jag vet att det är en så bra träningform som kompletterar på ett bra sätt utan att belasta kroppen.
Imorgon är iallafall en sån dag då jag tänker bege mig till badhuset i Jönköping och simma några vändor. Jag har tänkt göra det många gånger, men alltid kommit på bortförklaringar. Nu tänker jag att om jag skriver det här så MÅSTE jag göra det! :)
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hösttankar

Idag är det väldigt tråkigt på mitt jobb. Jag har knappt haft en kund på hela dagen så jag och min kollega har typ bara suttit och tittat på varandra... Det regnar och det blåser utomhus vilket gör att det inte kommer ut några turister till ön och därför har vi här på turistbyrån väldigt lite att göra. Vädret påminner om hösten och därför satte jag mig ner och började spåna lite över ett typ av träningsschema till hösten när skolan sätter igång.
 
Jag gillar egentligen inte hösten. Den gör mig bitter och less. Jag gillar inte mörker och jag gillar inte kyla. Jag är inte den typen som tycker om att ha på sig mycket koftor samt sitta och mysa med massa stearinljus. Nä, det är inte jag! Men då gäller det att göra hösten ljus med planer och saker att se fram emot. Höstens träning är något jag ser fram emot:
 
Bilden hämtad från www.destinationjonkoping.se
 
Jag längtar efter att träna på gym tillsammans med fina Malin.
Jag längtar efter att gå på olika typer av pass på friskis tillsammans med Ellen, Malin nr2, Sofia, mina fina friskis kollegor och många fler som man stöter på tittsomtätt på Friskis.
Jag längtar efter en mer fokuserad löpträning tillsammans med Jonatan - kortpass, intervallpass, långpass.
Jag längtar efter intervall/flex passen på söndagar som ger kroppen precis vad den behöver innan veckan är slut. Välförtjänt strech efter jobbiga intervaller.
Jag längtar efter min cykel som jag så smidigt tar mig fram på i Örebro.
Jag längtar också efter att börja öva skidåkning eftersom jag har en tjejklassiker i sikte.
Jag längtar efter att få göra en typ av egen träningsresa.
Jag längar efter morgonpromenader innan skolan börjar.
 
Jag längtar efter det som får mig att tycka om hösten, som jag egentligen inte tycker om.
 
/PiggElin
 
 
 

Trött

En liten löptur i regnet blev det idag. Verkligen inte pigg i kroppen, men jag hade bestämt mig för att göra det. Säkert är det en kombination av cyklingen på Öland och mindre fokuserad löpning. En kortkort tur blev det, på endast 2,5 km. Konstigt att en så kort sträcka kan kännas som typ 1 mil.
 
Måste bli bättre på mina löppass. Har inte varit så fokuserad de senaste veckorna efter de 40 milen. Har ju tränat, men inte med samma fokus. Måste bli bättre på detta igen.
 
Nu har jag bara 9 jobbdagar kvar och sen är det semester. Då blir det massa träning hoppas jag!
 
/PiggElin
 

Långe Jan och 5 mil till

Vi vaknade upp på det supermysiga övernattningsstället imorse med solen i ögonen. Vilken helt underbar dag! Massa sol och pyttelite vind. Vi fick fantastisk frukostbuffè och sedan gjorde vi ordning oss för avfärd mot långe Jan och södra udden på Öland.

 

 Rumpan kändes okej trots de 7 milen dagen innan. Efter 1,5 mil så var vi nere på södra udden. Långe Jan var ståtlig och vacker i sin vita skrud och sitt svarta skärp. Pappa bemästrade höjdskräcken och tillsammans tog vi oss 197 trappsteg upp i långe jan. Trots all cykling så tror jag ändå att trappan sög den mesta musten ur benen..

 

Efter besöket hos långe Jan tog vi en fika och påbörjade sedan resan tillbaka mot Mörbylånga där vi startade vår cykeltur. 4 mil hade vi dit. Cyklingen flöt verkligen på idag. Låg i 26 km/h mestadels, med medvind i ryggen och solen i ansiktet. När vi kom fram till Mörbylånga så kändes det otroligt skönt. Istället satte vi oss med våra ömma rumpor i bilen och åkte upp till norra Öland och Borgholm. Där tjenade vi på kungen och Solliden och käkade mat. Sedan begav vi oss hemåt. Från en ö till en annan. Ljuva Visingsö!!!

 


Lycklig stund på Öland

Jag och min fina pappa brukar varje sommar göra en far och dotter resa. I år går resan till Öland där jag i skrivande stund befinner mig. Igår kväll åkte vi från Visingsö till Kalmar där vi stannade och sov över natten. Åt frukost och begav oss sedan över kalmarsund till öland.

 

Vi åkte ner till Mörbylånga där vi parkerade bilen och hyrde cyklar. Självklart ville jag testa att cykla racer så så fick det bli. Vi gav oss iväg upp mot Färjestaden och hej vad det gick undan. Dom 3 första milen gick verkligen i racer fart. Kul var det, men också ganska svårt. Det är en del teknik som behövs för att cykla racer på rätt sätt, och den tekniken kan jag ju säga att jag verkligen inte har. Efter 4 mil blev det lite fika och vila, och planering av vidare färdväg. Då befann vi oss på östra sidan av Öland.

 

Därefter cyklade vi söder ut med havet som sällskap hela vägen. Efter ca 5 mil så blev det galet trögt. Det blåste motvind, och energin fanns inte där. Vi var hungriga och törstiga och längtade efter restaurang eller fik, vilket inte verkade finnas någonstans. Vi kämpade oss framåt och sen dök det upp!!! Sååå glad man kan bli!! Café't var trevligt och serverade toast samt en kokoskladdkaka som gjorde mig såååå glad och nöjd!!!

 

Sedan var vi redo för att cykla vidare 1,4 mil i motvind för att sedan hamna på detta underbara B&B som vi befinner oss på nu. Just nu är jag lycklig att jag slipper cykla mer ikväll, men också lycklig över att ha cyklat 7 mil och att vara här!! /PiggElin


Nedräkning

4 timmar kvar på denna arbetsdag, sen sticker jag till Öland och cyklar racer. Weiiii! Ser fram emot öm rumpa. :)


RSS 2.0