Årets sista dag..

Årets sista dag är här. Och jag ville början den på Friskis med nyårsjympa, men när jag kom dit så var det fullt på passet så jag fick besviket vända i dörren.. Men det gör inget, jag fick tillfälle att öva på mitt eget nya pass istället! Och om jag inte skulle träna på denna årets sista dag så hade inte det gjort så mycket eftersom jag ändå hade slagit förra årets statistik över tränade pass.
 
 
Gott nytt träningsår!
 
/PIggElin

Checkar av passbygget

Japp, nu är jag klar!! Vårens medelpass är nu i sin strålglans!
 
Haha, så kände jag igår kväll med, men vaknade upp med känslan av att det saknades något i passet. Men nu har jag suttit och fiflat med passet och kan nog säga att jag är nöjd och KLAR! Nu är det bara att spela in passet, men det får jag vänta med tills jag är tillbaka i Örebro igen.
 
Om du vill prova mitt pass så är du välkommen på premiären den 9onde Januari kl 16.30.
 
/PiggElin

Fartlek, ingen lek!!

Idag var det dax för säsongens första fartlek. Fy bövelen vad jag avskyr fartlek. Om du inte vet vad fartlek är så kan du läsa det här i ett tidigare inlägg.
 
Jag värmde upp med två kilometer som kändes sköna och fridfulla. Det kändes som vår i luften och många människor var ute och promenerade i slottskogen i Göteborg. Jag njöt av tanken på att vi går mot ljusare, varmare, och vårigare tider.
 
Sedan var det dags för 4 km fartlek. De två första kilometrarna gick ganska bra och jag kände mig stark och med lätta steg. Ibland var det lite lurigt med is på vägarna, men då tog jag det lite lugnare.
De sista två kilometrarna av fartleken kändes dock lite värre. I slottsskogen finns en backe som heter pliktabacken. Den är hyfsat lång och hyfsat brant. Är man dessutom van vid att springa i Örebro där det inte existerar några backar så blir pliktabacken verkligen ett test på backteknik..
När jag kom upp för backen var jag galet flåssig och fick ta en längre sträcka för återhämtning innan jag kunde fortsätta med mina fartökningar.
 
Jag avslutade med 2 kilometer nedjogg hemåt och njöt av att känna att jag hade klarat av ännu ett fartlekpass som verkligen inte är någon lek!
 
/PiggElin

För jobbigt?

Det är verkligen en vågskål det där med att göra pass. Man vill att det ska vara ganska utmanande, men ändå inte så jobbigt så att motionärerna inte vill komma tillbaka. Just nu känns min första kondition som väldigt krävande, men det kan ju också bero på att jag kör om och om igen. Det är svårt att få någon uppfattning och helhet om hur jobbigt passet verkligen är. Måste testa det på folk först.
 
När jag själv går på pass så gillar jag när passet är lite för jobbigt, så att jag verkligen får kämpa. Jag blir så mycket mer taggad. Och om man går på ett pass i början av terminen så brukar jag tänka att det ska vara ganska jobbigt så att man kan tänka att mot slutet av terminen så kommer man klara passet galant istället.
Vad tycker du som läser? Hur ska ett pass vara? Lite för jobbigt eller precis lagom eller kanske för lätt?
 
Sen så blir jag orolig att passet ska bli så jobbigt så att inte jag orkar leda det. Alltså, det är ju en STOR skillnad på att leda ett pass och vara motionär på ett pass. När jag leder ger jag ju 10 gånger mer, och passet blir ju då ännu jobbigare. Så om passet redan nu är jobbigt så undrar jag hur jobbigt det blir när jag lägger på 10 gånger så mycket.
 
/PiggElin
 
 
 
 

6 kilometer och styrketräning

Jag följer ett träningsprogram på marathon.se för löpning för att kunna ha en chans att nå mitt mål på Göteborgsvarvet som är på 2 timmar. Idag stod det att jag skulle springa 6 km och avsluta med lite styrketräning. Själva styrketräningen brukar jag strunta i eftersom att jag får tillräckligt med styrka under veckorna när jag går på och leder pass. Men efter en vecka jul och sjukdom så kände jag att det var ganska längesen mina muskler fick jobba styrkebetonat. Så jag bestämde mig för att börja sätta rörelser till mina styrkedelar i mitt nya pass.
 
Att göra styrkedelen tycker jag är svårast. Jag känner mig ofta begränsad i att hitta rörelser som passar till musiken och samtidigt få dom att ligga i rätt tempo så att det blir så jobbigt som det ska vara. Sen måste man räkna. Räkna Räkna Räkna! För att få rätt antal repetitioner hit och dit. Detta tycker jag är jobbigt, eftersom jag hellre vill följa musiken. Men friskisregler är till för att följa om man är friskisledare!
 
Jag kämpade på med styrkan och efter ett tag orkar man inte göra så många armhävningar, situps eller rygglyft som det ska vara eftersom man pumpar samma låt gång på gång för att få det att stämma. Musklerna blir verkligen uttröttade. Så styrketräning fick jag verkligen idag!!
 
/PiggElin
 
 

Nytt pass

Så var det dags igen. Passbygge! Har suttit och snickrat på mitt nya pass inför Våren och känner mig väldigt nöjd. Jag har ju varit lite fundersam över att behöva bygga nytt pass, eftersom jag har tyckt om mitt höstpass så mycket! Man vill ju nå upp till att passet blir minst lika bra som det gamla, om inte bättre!!
 
 
Men efter att suttit med passet nu i eftermiddag så känns det väldigt roligt och jag tror det här kommer bli grymt bra. Jag vill bara fortsätta bygga och bygga!! Det ända jag saknar är en rörlighetslåt som inte är för långsam eller tråkig. Någon med skönt beat i. Den ska ligga i första rörligheten alltså direkt efter uppvärmningen, och då vill man ju att musiken fortfarande är ganska intensiv och med mycket rymd. Har du något förslag?
 
/PiggElin

God Jul!

Nu lider julafton mot sitt slut, och jag har även precis klarat av sista julkalender luckan, som avslutades med en kvällspromenad tillsammans med min pappa och den här sötnosen på bilden nedan..
 
GOD JUL!

Julgodis

 
Jag är väldigt svag för viss julgodis. Särskilt knäck! Igår kokade jag knäck, och redan idag så har hälften tagit slut. Men det är jul, och på julen ska man äta godis. Dessutom försöker jag njuta lite extra dessa dagar, för om en vecka så är det slut på mitt godisätande. Mitt nyårslöfte ska nämligen bli avhållsamhet från godis. All godis, chips, kakor, bullar allt sådant. Dock tänker jag inte bry mig om att det finns socker i diverse livsmedel såsom ketchup, bröd eller liknanade, för då skulle det bli så himla jobbigt och krävande.
 
 
Varför ska jag ha godislöfte då?
Dels tycker jag att jag unnar mig för mycket och för ofta. Jag vill få ett avstånd till godis och unna mig andra saker istället. Detta unnande kan vissa månader komma upp i en del pengar och dom pengarna behöver jag till annat, bättre saker. Jag känner dessutom alldeles för ofta ett sug efter sötma och jag känner mig nästan som en slav under sockrets händer vissa dagar. Men framför allt har mitt godisförbud sin grund i att jag vill gå ner i vikt. Jag har nu stått och trampat på ungefär samma vikt i 2 år trots att jag har några kilo att förlora. Och 2013 ska bli det året som jag går ner det sista i vikt. Sen kan jag vara nöjd.
 
Dessa godbitar har vi bakat idag.
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 
 

Göteborg och podcast

Då var jag hemma i Göteborg igen och julen kan börja.
Jag ägnade tiden på tåget till att lyssna på podcast vilket jag också har börjat göra lite smått när jag promenerar. Än sålänge har jag inte lyssnat när jag springer men jag vet många löpare som gör det istället för att lyssna på musik. Ska prova detta under lovet tänkte jag. Har ni några tips på bra podcaster? Mestadels har jag lyssnar på P3 dokumentär vilket jag tycker är väldigt spännande. Har även lyssnat på gamla sommarpratare på P1. Någon som har bra tips? Kanske nån podcast om träning?
 
/PiggElin

Snorig

I natt hade jag svårt att sova, min näsa hade täppat igen sig och jag kände mig inte alls kry. Jobbigare blev det sen när jag drog en julkalenderlucka som uppmanade till ett valfritt friskispass. Först tänkte jag skita i det ifall min täppta näsa var början på en större förkyldning. Men eftersom inte halsen gjorde ont så funderade jag på om jag kunde ta något lågintensivtpass på friskis. Jag kollade igenom schemat och hittade inget lättare pass. Och började därför fundera på vilka pass som är lättast att fuska sig igenom.
 
SPINNING!
 
Så jag åkte till Friskis och trampade mig igenom ett spinningpass utan nästintill något motstånd. Så fort jag blev minsta svettig så sänkte jag farten. Varm blev jag, och det var svårt att inte ryckas med i musiken. Men jag vred knappt på motståndsratten och höll min lågintensiva känsla. Nu är det bara 3 luckor kvar, och än så länge har jag inte missat någon. Ibland är jag kanske lite väl extrem men jag är så envis!
 
/PiggElin

Diplomering

Idag är det exakt ett år sen som jag diplomerades som medeljympaledare på Friskis och Svettis. Diplomeringen öppnade en ny väg in i Friskis för mig, och jag känner mig som en större del av Friskis än vad jag tidigare kände när jag endast hade en barnledardiplomering. Egentligen är det kanske ingen större skillnad förutom att jag nu har två intensiteter. Men på någon kostigt sätt så känns det större. Kanske mest för att jag hade så lääänge velat bli medelledare.
 
Jag kommer ihåg hur nervös jag var vid den här tiden förra året, men också hur mycket jag längtade att få stå där i mitten och göra det som jag hade drömt om sedan jag började på Friskis som 17 åring. Medeljympaledare!!
 
Bästa julklappen förra året
 
Dagen till ära ska jag faktiskt gå på ett diplomeringspass. Inte mitt eget som tur är, utan en ny medelledare. Jag älskar diplomeringspass. Dom är spännande och glittrande på något sätt! Jag har ingen aning vem tjejen är eller vad hon kommer bjuda på i sitt pass och det gör det extra roligt! En ny ledarkollega på ingång! :)
 
/PiggElin
 
 

Nattliga intervaller

Den här dagen har bara gått i ett, sen jag vaknade imorse till att jag nu nyligen kom hem. I morse vaknade jag upp i Ed och vi begav oss med bil mot Örebro. I Örebro väntade eximination och konsert. Direkt efter konserten åkte jag direkt till friskis och ledde julpass, kvällen fortsatte sedan med dusch, bastu och trerätters hemma hos ledarkollega.
 
Men nu till dagens jobbigaste och huvudämnet i detta blogg inlägg: Imorse drog jag nämligen den första julkalenderluckan som kändes totalt omöjlig att få in en dag som denna. Intervallöpning stod det på luckan!
Men eftersom jag är lite av en tävlingsmänniska så tänkte jag inte bara ge upp. Nej, intervallerna skulle springas! Så när jag kom hem efter en trevlig kväll vid 23 tiden, så drog jag på mig löparkläderna och avverkade ett intervallpass. Det kan låta galet. Och det är nog lite galet också. Men väldigt kul att jag fixade det!
 
Så här såg passet ut:
2,5 km uppvärmning
150 meter x 10 intervallöpning
2 km nedjogg
 
Med magen full av mat och med en kropp som endast har sovit ett fåtal timmar det senaste dygnet och som dessutom har fått stressa runt hela dagen, så var det ganska tufft att ta sig igenom. Men det gick, och jag är nöjd och stolt! Tack för att jag har sovmorgon i morgon!!
 
/Tröttelin

På turnè

Befinner mig i skrivande stund i Ed där jag och min vokalensemble har haft en spelning i kväll. Det har varit fint och vi har fått många fina positiva kommentarer och reaktioner på vårt framträdande. Det värmer i hjärtat!! Imorgon åker vi tillbaka till Örebro och det är dags för examinationer innan det är jul!!

Godnatt!
/PiggElin


17 December

Dagens julkalenderlucka erbjuder utfallssteg.
 
 
Utfallssteg är något jag lägger in ofta i min träning. Om jag är ute och går en promenad eller joggar så brukar jag göra några utfallssteg för att vässa styrkan lite.
 
Ett utfallssteg engagerar många och stora muskelgrupper. Förutom lår- och sätesmusklerna tränas bland annat bålstyrka, stabilitet och balans. De inblandade musklerna får arbeta på olika sätt: dynamiskt, explosivt och även stabiliserande. Hur långt steg du tar har inverkan på vilka muskler som tränas. Ett längre steg aktiverar exempelvis sätesmusklerna mer än ett kortare steg.
 
Att göra ett utfallssteg korrekt innebär en del teknik:
Stå stadigt med rak hållning och med fötterna en bit isär. Ta ett stort steg framåt. Sjunk ner med rak och stabil överkropp. Ett riktmärke är att vinkeln i främre knät ska vara cirka 90 grader. Det bakre knät ska peka mot golvet men inte nudda underlaget. Bakre benet används endast som stöd. Skjut ifrån med främre foten och kom tillbaka utgångsläget. (Friskispressen)
 
/PiggElin
 
 

Tåhävningar

Jag är nog lite konstig, men jag är en människa som tycker vissa saker är väldigt tråkiga. Och då menar jag inte normala saker som vem som helst tycker är tråkiga utan ganska vardagliga saker. Det första som jag tycker är tråkigt är att vänta. Vänta på folk, stå i kö och vänta, vänta på bussen. Ja, nästan all typ av väntan. Sen tycker jag det är väldigt tråkigt att gå på toaletten. Det gör att jag nog är den snabbaste på toaletten någonsin. Sen kommer vi till en sak som har hängt i länge, jag tycker det är offantligt tråkigt att borsta tänderna. Självklart gör jag det ändå, och det känns ju väldigt bra efteråt, men det är SÅÅÅ tråkigt! När jag var yngre brukade jag försöka göra tandborstningen roligare genom att göra tåhävningar samtidigt. Då blev tandborstningen lite roligare och mina vadermuskler fick sig en omgång.
 
 
Tåhävningar tycker jag än idag är ganska roligt, och jag älskar känslan när vadmuskeln börjar krampa lite av för många hävningar och det är dax att skaka loss lite. Det krävs inte många hävningar innan vaden säger ifrån, iallafall inte för min del. Prova så får du se!
 
Idag står det på min julkalender att jag ska göra 100 st tåhävningar. Det ser jag fram emot, på riktigt!
 
Vill man göra tåhävningen tyngre, kan man stå i en trappa eller på en kant av något slag. Eller så kan man stå på ett ben. Jag gör mina på två ben på golvet. Upp på tå, och ner på foten!
 
Nu kör vi!
/PiggElin
 
 

Juljympaavslutning

Idag har vi haft en fin julavslutning på barnjympan på friskis. Tillsammans ledde jag och Maria ett ihopsnickrat julpass med lite julmusik. Det gick bra och det var väldigt kul! Efteråt bjöds det på pepparkakor, clementiner och saft, och bäst av allt massor av julkramar!
 
Nu siktar vi på nästa termin och det ska bli väldigt roligt att göra nytt pass till barnen och tillsammans med så många härliga ledarkollegor som vi nu är!
 
Mina härliga ledarkollegor som idag förgyllde julavslutningen!
 
/PiggElin

News

Nu händer det spännande grejer. Till våren kan du nämligen se mig jympa i en föreställning här i Örebro. Ja, det är sant. Vet inte så mycket ännu, mer än att jag ska vara med i föreställningen och få publiken att jympa. Haha, låter väldigt roligt. Föreställningen handlar om livet där träning är en del av livet. Men det ska bara vara den lustfyllda delen av träningen, därav min medverkan som friskisledare. Woohoo! Ska bli väldigt spännande! Jag ska träffa skådisar och regissör och resten av teamet på måndag, och därefter vet jag mer. :)
 
/PiggElin

Luciadagen

Luciadagen och jag har inte ens kommit ur nattlinnet. Passar väl i och för sig bra eftersom det är på lucia man ska gå i nattsärk hela dagen. Men inte ett ända luciatåg har jag gått eller ska gå idag. Skönt som bara den! Jag har gått så mycket luciatåg mina tidigare år så att lucia är inget jag ser fram emot längre. Inte ens att titta på ett luciatåg tycker jag är vidare trevligt. Jag känner bara en oro och en jobbig känsla av det. Allt ifrån att det kan ta eld, någon svimmar eller att det låter skit musikaliskt. Så det är verkligen skönt att slippa lucia..
Istället ska jag idag ta tag i julbak tänkte jag. Mycket roligare och godare!
 
Mina ben känns ganska stumma och sega idag så dom ska få vila. Min julkalender erbjöd ett hemmasnickrat överkroppsprogram för både armar, axlar, rygg och mage vilket passade perfekt när ändå benen vill vila.
 
/PiggElin
 
 
 

Man ångrar bara den träning som man inte genomförde..

Idag körde jag för sista gången höstterminens medelpass. Det var en trevlig känsla och det kändes lite vemodigt att nu lämna detta pass bakom mig, som jag så mycket har tyckt om. Men jag satsar på att mitt nya pass ska bli minst lika bra! Om inte bättre!
 
Efter passet var planen en löptur hem. Det tyckte jag verkade som en väldigt bra idé att få in veckans 6 kilometerspass när jag ändå var påväg hem. Meeeeen, det tyckte inte alls mina ben.. Dom protesterade från första steget. I och för sej är det inte så konstigt eftersom jag har tränat väldigt mycket ben det senaste.
I söndags åkte jag längdskidor, och det är ju mina ben dessutom väldigt ovana att göra. På måndagen var jag på spinning. Och igår sprang jag 7 km och körde dessutom benprogrammet som min julkalender erbjöd. Så det var väl inte så konstigt att mina ben skulle vara trötta.
 
Löpturen var dessutom fruktansvärt kall, antagligen eftersom jag hade svettats på mitt pass och det gjorde min kropp frusen av kylan utomhus.
Och förutom trötta ben och kallt så är det så galet jobbigt att springa på snö som underlag. Jag kommer inte alls upp i samma hastighet och man spänner kroppen på ett helt annat sätt.
 
Usch, vilken löptur. Jag njöt inte en ända sekund. Men jag kämpade, kämpade och kämpade. Och tillslut så hade jag tagit mig igenom alla 6 kilometer. Inte snabbt, och även några meter gåendes. Men det gör inget, nu är jag sååå nöjd att jag gjorde det. Man ångrar bara den träning som man inte genomförde..
 
/PiggElin
 

Bennybesök

Idag har jag besök av Bennyboy. Så mysigt med hund när det är snö ute. Bara man klär på sig varmt och ser till att han bra skor på sig, så att man kan leka länge i snön. Mitt ute i ingenstans hittade vi plötsligt en brasa att värme oss vid. Synd att vi inte hade med oss några korvar också, då hade det varit perfekt!
Jag blev så sugen på en riktig vinterpromenad med varmchoklad och bullar. Undra om jag inte ska göra det i helgen.
 
På julkalenderluckan idag står det ett litet benprogram med diverse övningar för benen. Dom ska få kämpa lite mina ben!
 
/PiggElin
 
 
 

15 min med Paolo Roberto

Idag den 10 december står det på min julkalenderlucka att det är dax för 15 minuter med Paolo Roberto. Ja, jag ska alltså inte bjuda hem Paolo, utan jag äger en DVD som jag fick på hälsomässan förra året som är just 15 minuters work out med Paolo Roberto. Det är en ganska töntig DVD, eftersom Paolo skriker och gormar att man ska köra precis som när han är programledare för Robinsson. Men övningarna är faktiskt ganska bra och tuffa. Jag blir alltid varm och känner mig genomarbetad på endast 15 minuter. Förra våren körde jag denna DVD ca 3-4 gånger i veckan på morgonen, ibland istället för morgonpromenad.
 
/PiggElin

Premiär i längdskidspåret

Idag begav vi oss ut jag och Ellen för att prova våra nya skidor och utrustning. Det började bra men slutade lite turbulent med en skakig och frusen Ellen som nästan svimmade i spåret. Men vi mellanlandade på musikhögskolan och efter några bitar choklad och upptinande var hon åter på fötterna.
 
 
/PiggElin
 

Diplomering, julfest och valladax

Idag har varit en intensiv dag. Började imorse på Friskis med att vara med och diplomera ny barnjympaledare. Är så glad att jag fick äran att diplomera. Att diplomera innebär att man sitter brevid på första passet som en ny ledare leder, för att sedan kunna kvalitetsstämpla ledaren och passet. Att vara diplomerare krävs dels en utbildning, men även ett förtroende från kanslit om att man är rätt person för att kontrollera ett pass på det sättet. Jag har ingen utbildning som diplomerare men fick sitta med ändå eftersom jag har så bra koll på barnjympaupplägget och ledarskapet där. Så tillsammans med en "riktig" diplomerare, fick jag vara med om att diplomera en ny ledare idag! :)
 
Sen fick jag snabbt ge mig iväg för att göra ett inköp till mina skidor. Jag ska imorgon testa mina fina nya längdskidor och behöver ikväll valla dom. Valla är ju en hel vetenskap, så XXL fick idag hjälpa mig att hitta de mest basicgrejerna för vallning.
 
Därefter blev det ett snabbt ombyte till julfestklädsel och sen iväg på Friskis & Svettis julfest! God mat, trevliga människor, fina julklappar, och ett litet julsångsframträdande av mig och min jympaledarvän, Hedvig, och hennes pojkvän.
 
Nu ska jag valla! Spännande!
 
/PiggElin
 

Julkalenderluckor

Jag har haft så mycket annat att skriva om här på bloggen dom senaste dagarna så mina julkalenderluckor har kommit lite i skymundan. Men här kommer en summering av hur det har sett ut.
 
4 December - Morgonpromenad.
Innan frukost slängde jag på mig lager på lager och gick 2 km i en vacker vit vintervärld. Min julkalender handlar inte om att göra det som står en viss sträcka eller ett visst antal minuter, det handlar bara om att utföra uppgiften.
 
5 December - 5 Utmaningar.
Dessa är utmaningar som man kör mot en kompis. Om man är lite av en tävlingsmänniska som jag är så är det väldigt peppande. Det går ut på att hålla en statiskövning tills den andra ger sig. Vi körde: plankan, jägarvila, bakvändplanka, statisk situp, sidoplanka på båda sidorna.
 
6 December - Promenad.
Eftersom jag redan hade planerat in att springa 6 km så beslöt jag mig för att förlänga rundan lite och avsluta med 2 km promenad för att kunna checka av luckan.
 
7 December - Ta det lugnt.
Ja, den här luckan har inte jag skrivit, utan min kompis. Enligt mig är det lite fusk, en träningsjulkalender med vila va ju inte vad jag hade tänkt. Men min vän har väl rätt, man måste ju vila sig i form också..
 
Trots dagenslucka om vila så ska jag faktiskt ge mig ut på en springtur i snön. Det är ju så mysigt när det knarrar under fötterna och luften är kall, men kroppen varm.
 
 
/PiggElin
 
 

Tack Stadium

Igår var det medlemsdag på stadium, vilket betydde 20% på allt! Och dessutom hade jag fått en rabatt på 100 kr i brevlådan på stadium! Jag och Ellen spenderade därför ca 2 timmar inne på stadium med att köpa upp typ hela deras sortiment. :) Men nu känner jag mig fullt rustad inför tjejvasan och all träning inför det.
 
Skidställ att åka längd i, men också att använda när jag springer eller som överdragsbyxor påväg till skolan.
 
Längdpjäxor, Fischer och tillhörande fischer längdskidor.
 
Ja, nu har jag alltså två par skidor helt plötsligt. Ett par skidor som jag inte kan ha, så om du väger mellan 55-65 kilo och vill ha ett par fina madshus längdskidor så hör av dig till mig.
 
Tack underbara Stadium för fina köp och för galet fin service. Jag och Ellen firade med pepparkakor och julmust som Stadium bjöd på efter köpet.
 
 
 
 
/PiggElin
 
 
 
 
 

Snökaos!

Örebro har idag förvandlats till ett snökaos. Flera centimeter snö och ingen traktor som är ute och skottar.. Efter en helt ledig dag så fick jag plötsligt galet bråttom när jag skulle ge mig iväg till Friskis för att leda pass. Jag vågade inte ta min bil i snökaoset, och det gick ju verkligen inte att cykla. Det fick helt enkelt bli en promenad/löptur till Friskis. Och hjälp vilken träning det var att springa i snön. Det tog ordentligt på benen och jag kom på vilken bra träning det är med snön. Träning för balansen, bålstabilitet, och kondition. Jag hade glömt bort att det var så stor skillnad att springa i snö. Jag lovar att jag var mer än uppvärmd när jag kom till Friskis!
 
/PiggElin
 

Göteborgsvarvsträning

Idag startar träningen inför Göteborgsvarvet 2013. Det kan låta lite väl tidigt att sätta igång med det redan, men vill man ha en tid under 2.06 så är det bara att börja träna. Minusgrader och ett snöigt Örebro väntade utanför dörren, så det fick bli lager på lager för att ha någon chans emot kylan.. Det knarrade mysigt under fötterna av snön, och det lyste vackert av julbelysning i alla fönster. Riktig vinterlöpning.
 

/PiggElin
 

Andre och Tredje December

Igår stod det gym på min julkalender vilket inte passade så himla bra eftersom jag var upptagen hela dagen, förutom på kvällen då jag redan var bokad med ett par kompisar på Skivstång/intervall. Men det var bara att bita ihop och gå in och pressa lite efter passet. Det handlar ju inte om hur länge eller hur många maskiner som jag ska göra utan själva grejen att jag gör det. Så efter passet stegade jag in på gymmet och bestämde mig att köra mage och rygg eftersom jag kände att dessa muskelgrupper hade jag inte kört helt slut på passet. Jag gjorde 3x10 på 3 maskiner av rygg och 3 maskiner av mage. Sedan avslutade jag med sneda magmuskler 2x10.
Check på lucka nummer 2.
 
Dagens lucka erbjuder ett litet komponerat hemmapass. Såhär ser det ut:
20 knäböj
10 Burpees
20 breda armhävningar
10 klättraren
20 smala armhävningar
 
Jag tar dessa ikväll!
 
/PiggElin

Kall och tjurig

Det gör så ont i min kropp av den här hemska kylan. Jag mår faktiskt riktigt dåligt av den. Förutom smärtan så känner jag mig så begränsad och obekväm, vilket går ut över mitt humör. I kväll är jag bokad på ett skivstång/intervall pass, och jag är inte pepp på att ta min kropp dit. Jag är så frusen så att bara tanken på att börja röra sig gör att jag känner obehag i hela kroppen. Men jag vet ju att när väl uppvärmningen sätter i gång så kommer jag ju bli varm, och smärtan kommer därmed försvinna. Men det är ju såå kallt! Jag vill mest bara ligga i min säng under täcket!!
Himla kyla!!
 
/PiggElin

Första December

December är här. I morse smög jag mig upp för att titta på julkalendern och öppna min första julkalender godis. Den första godisbiten uppmanade till ett friskispass, vilket passade utmärkt eftersom jag på morgonen ledde mitt knattepass i vanlig ordning och dessutom hade jag tänkt att gå på min ledarkompis Hedvigs medelpass på eftermiddagen. Så första december luckan är nu öppnad och avklarad!
 
 
/PiggElin

RSS 2.0