Isglass

Det blir så mycket sug efter glass på sommaren. Jag som jobbar på turistbyrå som dessutom ligger precis brevid en kiosk ser familjer köpa mängder av glass. Jag blir så otroligt sugen, men jag måste hejda mig. Idag provade jag därför att göra isglass på bara frukt och det blev faktiskt väldigt bra.
Jag skivade bara några favorit frukter som jag tänkte kunde passa ihop och sedan frös jag in det i glassformar och vips så hade jag lite syrlig isglass. Nästa gång ska jag dessutom pröva att ha i lite cider för lite sötare smak.
 
I denna variant hade jag hallon, kiwi, banan och nektarin.
 
/PiggElin
 

I väntan på färjan

Ibland händer det att jag tar en tidig buss från Habo på morgonen för att komma till Visingsö. Och ibland är denna bussen extra tidig, tillexempel på lördagar. Idag kom jag på den briljanta idén att istället för att åka med bussen till hamnen och därefter sitta och vänta på att färjan ska gå, så hoppade jag av ett antal hållplatser tidigare för att promenera ner till färjan.
På vägen passerar man en matbutik där jag smet in och köpte en fruktsmoothie och lite nötter som jag i skrivandes stund sitter och mumsar på medan färjan tar sig fram över Vättern.
Nu är jag laddad för en arbetsdag!

/PiggElin


Blodsocker

Jag tillhör de människor som blir en helt annan människa när jag har lågt blodsocker. Jag blir sur, arg, grinig, ledsen, trött, irriterad, ineffektiv och tråkig, och dessutom allt detta på samma gång. Det är därför galet viktigt för mig att hålla mitt blodsockret i schak. Men att hålla blodsockret jämnt kan vara svårt när man jobbar eller har långa dagar av andra själ. Nu på sommaren tycker jag att det är hemskt svårt att hålla blodsockret på rätt nivå då man plötsligt ska börja anpassa mat och energiintag så att det klaffar med andra personer (om man nu som jag bor ihop med andra under sommaren).
Hemligheten till ett jämnt blodsocker är utan tvekan mellanmål. Riktiga mellanmål med bra energikällor. Många slänger i sig energidrycker, kaffe, kakor eller godis för att piggna till, men istället har dessa godsaker en förrödande effekt på vårt blodsocker. Satsa på riktig mat istället.
 
Mina heta mellanmålstips:
  • En grov smörgås med skinka och tomat
  • Ett kokt ägg
  • En näve nötter och lite youghurt
  • En frukt och 10% ost
  • En proteinmuffin
  • En smotihe med kesella och bär
  • keso, frukt och nötter
Bild lånad från mabra.com
 
/PiggElin
 

Regn och rusk

Åkte idag till jobbet och tänkte på vägen dit att det antagligen inte skulle komma en ända turist till Visingsö i det här hemska vädret.. Jag hade helt rätt med det, och därför kunde jag istället ge mig ut på ärenden för turistbyrån. Och med ärenden menar jag, besöka turistmål dvs caféer, muséer, platser och annat trevligt för att sedan kunna rekommendera dessa när turisterna väl vågar sig ut till oss. Tänk vilket bra jobb jag har på sommaren. Där satt jag och åt tårta på ett café och fick betalt för det. Lite besök på några andra trevliga ställen hann jag också med innan jag tog bussen in till stan.
 
Jag tog en snabb inspringare på Stadium för att kolla läget med ett par löparskor som jag vill ha. Killen som hjälpte mig tyckte att det var kul att jag var så insnöad på just dessa skor och gav mig bästa expertis. Om 3 veckor beräknas skorna landa i butik. Fram till dess får jag drägla på den här bilden..
 
 
 
 

Fru Gårman

 
Det känns nästan som att jag är svaret på den där gåtan,
 
"Vem går och går och går, men kommer aldrig till dörren"? 

För idag har jag gått 30.000 steg.
 
Både steg som har varit tänkta som aktivitet, och steg som jag har fått på köpet genom att göra andra saker.
 
30.000 steg bedömer min stegräknare (som använder sig av gps) är cirka 2 mil.. Och det känns i fötterna kan jag lova..
 
/PiggElin
 
 

Livet på landet

Denna dag har verkligen varit en riktig landet dag.. Jag har målat plankor, monterat möbler, cyklat 1 mil till affären för lite dadlar, och njutit av solen till förmiddags och eftermiddagsfika.. Träning får man gratis på landet..
 
 
I min oerhört snygga skyddsdräkt är man oövervinnerlig.
 
/PiggElin
 
 
 
 
 
 

I'm back

Längsta blogguppehållet sedan jag startade den här bloggen. Här hos mig har varit lite körigt.. Privata angelägenheter har gjort mig nedstämd och jag har inte känt någon ork eller inspiration till att blogga. Väldigt lite träning har det blivit, men många låååånga promenader. Ikväll känns det lite lättare och bättre, och efter en kort löptur så kände jag mig till och med pigg. En kort men intensiv träning blev det, 5 km terräng som vi avslutade med några korta ruscher för att få hjärtat att jobba lite extra. Därefter hann vi några styrkeövningar i trädgården innan myggen åt upp oss.
 
 
/PiggElin

Sommarträning

Om ni inte har lyssnat på Saras podd om sommarträning ännu, så rekommenderar jag er verkligen att genast göra detta. Podden heter träningsglädje talks och avsnittet heter "Mina bästa sommartips". Jag lyssnade på avsnittet påväg upp till Visingsö i morse och fylldes då av massor av energi och längtan efter att få sommarträna. 10 sköna små tips som inspirerar.
 
/PiggElin

Tankar under en onsdagspromenad

Hastigt och lustigt åkte jag ner till Göteborg igår. Detta var inte alls planerat och det gick väldigt snabbt, så snabbt så jag inte ens hann att få med mig något mer än de kläder jag hade på mig. Först tänkte jag att det gör inget att jag inte fick med mig något, men efter några timmar så började jag sakna det ena och det andra. Allra mest saknar jag min löparutrustnig, alltså skor, funktionströja och funktionsbyxor. För redan igår kväll kom suget efter att ta en löprunda. Efter att ha rotat runt bland mammas kläder utan att finna något som kunde funka att springa i så bestämde jag mig för att i alla fall ta en promenad. Det fick till och med bli en promenad i mina löjligt platta ballerinaskor.. Även idag kände jag samma sug och fick i alla fall fram ett par gamla toningskor ur mammas garderob som jag kunde promenera runt i..
Antagligen har jag ett så stort sug dessa dagar bara för att jag vet att jag inte kan springa då kläderna inte är med. Man vill ju typ alltid ha det man inte kan få.
 
En bra utrustning är A och O för att få en behaglig upplevelse av träningen. Inte bara för att det fungerar bättre och har den kvalité som behövs för sporten, utan också för att med rätt utrustning känner man sig bättre och snyggare, vilket gör att man också utför aktiviteten och sporten bättre. Många som ska börja med träning för första gången får ofta rådet att köpa sig nya skor eller kläder, många väljer då budget varianter för att inte lägga för mycket pengar på något som de kanske inte fortsätter med. Om man tänker på det sättet så tror jag det är mer chans att man misslyckas med att börja träna eftersom inställning att kunna sluta närsom gör att man kanske inte ens försöker känna att det är kul. Men om man istället ger sig tusan på att det här ska jag bli bra på, eller det här ska jag göra nu ett tag fram över, så tror jag det finns större chans att man verkligen lyckas att göra det.
Lite på det här sättet kände jag med cyklingen innan tjejvättern. Från början tänkte jag bara cykla på min vanliga citybike utan mer utrustning än min hjälm, men sen beslöt jag mig för att köpa en racer och in i det sista köpte jag även cykelbyxor och cykeltröja. Och gissa om upplevelsen blev något helt annat? Nu är jag faktiskt riktigt sugen på att cykla mer, längre och snabbare!
 
Lite tankar från mig under en onsdagspromenad.
 
/PiggElin

Våtdräkt

Jag har ju glömt berätta att jag har köpt en våtdräkt till vansbrosimmet. Kändes helt konstigt att hoppa i en sådan tajt sak, men på något märkligt sätt så tyckte jag att den klädde mig. Från början hade jag tänkt att hyra våtdräkt på plats, men sen såg en av mina vänner som också ska simma att XXL sålde våtdräkter för endast 299 kr. När dessutom den jag hade tänkt hyra kostar 100 kr mer så var valet att köpa inte så svårt. Och nu kan jag ju till och med passa på att öva i min våtdräkt innan det är dags. Ska försöka få tillfälle redan denna veckan att lägga mig i öppet vatten och testa, det är bara det att Vättern är så fasligt kall. Får kanske åka ner till Jönköpingstrakten och pröva Axamosjön istället. Uhhh, det närmar sig vansbro och andra delen av tjejklassikern med stormsteg!!
 

Kanske inte den mest snyggaste eller vackra bilden av mig, men jag bjuder på den.. :-)
 
/PiggElin

Hundpromenad

Har jobbat hela dagen på min lilla turistbyrå och det har varit mycket trevligt. Men det var mycket skönt att få komma hem till Rökinge Haraldsgård där delar av släkt och familj väntade på mig. På plats på Visingsö är nu jag, farmor, min kusin, min syster och hennes hund, samt mammas hund som fick följa med också. Så nu kan sommaren börja!
Efter middagen tog jag mig en härlig kvällsol promenad ner till vår egna lilla brygga. Hundarna sprang av glädje och jag blev själv sugen på att springa lika fritt som dom över ängarna.
 
 
Tänk vad bra det är med hund. Hur trött man än är så måste man ändå ta sig ut på en liten promenad och oftast gör det mer gott för själen än vad man trodde. Jag skulle gääärna vilja ha en hund, allra helst en finsk lapphund.. Men det får vänta lite..
 
/PiggElin

Hem och iväg

Hemkommen från dalslands vackra skogar. Jag hann inte mer än att komma hem och lämna packningen innan det var dax att byta om till friskiskläderna och bege sig till Friskis & Svettis Öster och ge järnet. Men vilket underbart, härligt, laddat gäng som var där och gav allt. Tjo och tjim vart det, och massa med kända ansikten bland motionärerna. Detta gjorde mig galet laddad och det var inte svårt att hålla humöret uppe, trots ett antal timmar och mil i bil gjorda.
 
Dock blir det inte långvarig vistelse här i Örebro nu. Redan imorgon sticker jag till Visingsö och sommaren kan börja på riktigt. Jobba, jobba, jobba! Men jag ska försöka att hinna med att sola och simma också, för om endast 20 dagar så ska jag simma vansbro tjejsim. Hur känns det då?? Pirrigt som satan!!
 
/PiggElin

Dalsland

Är i Dalsland med min fina vokalensemble. Om ni finns i Dalsland så kan ni komma och lyssna på oss i rölandakyrka kl 18.00. Varmt välkomna!!


Slappisdag

Hela dagen har varit så slapp så att min app med inbyggd stegräknare har skrikit ilskt åt mig att jag måste röra på mig. Tillslut insåg jag hur hungrig jag var och hur tomt det var i kylen, och jag fick motvilligt ge mig ut på en kvällsjogg till affären innan den stängde. Tur att jag blev hungrig, annars hade jag inte kommit utanför dörren idag.. Usch, sådana här slappa dagar gör mig bara trött och hängig.. Imorgon åker jag till dalsland för konsert med min vokalensemble, så då är jag pigg igen!
 
Tack coop för att ni har öppet till 23!
 
/PiggElin
 
 

Projektledare

Idag blev det klubbat. Jag är numera projektledare för "alla barnen"-projektet i Örebro. "Alla barnen"-projektet kan ni läsa mer om här. Och min roll i det hela är att Friskis & Svettis Örebro ska nå ut med rörelseglädje till alla skolor i Örebro kommun under 3 veckor i höst och min uppgift är att vara spindeln i nätet för att få ihop det här. Det här projektet passar mig perfekt och jag ser fram emot att sätta igång. Friskis & Svettis rörelseprogram, Röris, är känt i Örebro och mycket uppskattat så jag tror inte att det kommer bli några problem med att nå ut till alla skolor med vår filosofi om rörelseglädje till alla barn.
 
 
 
/PiggElin

Vinön

 
Tanken var ju att åka till Söderköping/Norrköping idag till imorgon, men efter mycket resande de senaste och kommande dagarna så kändes det inte aktuellt att åka iväg. Ibland är det skönt att upptäcka hemmaplan istället, man är ju ofta väldigt hemmablind. Så idag blev det en dagsutflykt ut till Vinön som ligger i Hjälmaren bara några mil från Örebro. Vi tog färjan över till en solig oas som bjöd på vandringsled och sedan gofika i gassande sol. Även lite doppande av tår i Hjälmaren blev det, men kallt som tusan.
 
 
 
 
Visst hade vi en helt fantastisk dag på Vinön men jag insåg hur bortskämd jag är med att få tillbringa hela mina somrar på världens finaste ö. För Vinön är ingenting mot Visingsö. Om du inte har varit på Visingsö så måste du åka dit!! Mitt paradis! Den som inte tycker Visingsö är vackert, är nog inte vid sina sinnens fulla förstånd.. :-)
 
/PiggElin

Min tjejvättern 2013

Okej, nu har jag haft några timmar på mig att smälta upplevelserna sedan tjejvättern, så nu är jag redo att skriva om den.
 
Vi åkte tidigt till starten i Motala på lördagmorgon och det var otroligt smidigt att hitta parkering och ta sig in till stan för att hämta ut nummerlappar och förbereda kroppen.
När vi stod i start fållan så var jag galet nervös, mest över tanken att det kunde bli punktering och att jag då skulle bli tvungen att vänta in en följebil. Starten gick och vi cyklade iväg, 100 meter kom vi sen blev det stopp. I hela 5 minuter stod vi och väntade på att en trafikkö skulle släppa fram oss. Snacka om antiklimax.. All nervositet bara rann ut i sanden medans vi stod och väntade.. Klockan hade ju startat! Jag fattar inte varför dom släppte iväg oss från start när vi ändå blev stående?
 
Jaja, iväg kom vi.. Galet mycket lugnare och nu var det bara att trampa upp farten och försöka hitta nått slags tempo.. Kilometrarna tickade på och ut med vägen ner till Vadstena stod folk och hejade. Vädret var alldeles underbart och jag njöt av det ofantligt vackra landskapet man susade igenom.
 
Första energidepån låg efter ca 3,2 mil. Där serverades blåbärssoppa, bullar och banan. Jag var överraskande nog galet hungrig när vi kom dit så det var skönt att fylla på innan man skulle bege sig upp för Omberg som bjöd på några härliga uppförsbackar. Efter uppför blev det en fantastisk trevlig rutt nerför där man susade nerför smala, mysiga och skuggade vägar. Vackra Omberg!! Plötsligt när jag ska växla så hoppar min kedja. Jag blir tvungen att bromsa och fixa med den. Som tur var fick jag på den hyfsat snabbt och kunde snabbt rulla vidare igen, dock gjorde kedje hoppet mig stressad och det tog en stund innan jag hittade lugnet igen.
 
Hela vägen till nästa depå var allt frid och fröjd, jag förvånades över att halva banan gick så himla snabbt och att jag snart skulle vara i mål igen. Det kändes ju knappt som jag hade börjat.
Efter andra depån så missade jag alla skyltar som visade hur långt det var kvar, detta gjorde mig lite trött då jag inte hade någon som helst uppfattning om varken tid eller kilometer. Jag ångrar att jag inte hade med mig någon gps klocka så jag visste hur jag låg till. Men jag trampade på i behaglig fart och snart var jag framme vid tredje depån där jag beslöt mig för att endast drick lite vatten och sen snabbt trampa på igen. Direkt när jag lämnade depån så fick jag syn på min hejarklack! Mamma, Pappa och Jonatan samt alla hundar hejade på mig och jag fick massor av energi vilket skulle visa sig behövas inför de sista 2 milen..
 
 
Plötsligt låg vinden mot mig och jag fick trycka på för att komma framåt. Det blev galet jobbigt! Denna näst sista mil var jobbigast på hela banan och egentligen det ända jobbiga.. Trots att vinden inte var så stark så var det ändå motvind och det gör stooor skillnad.
Jag hittade en tjej som jag orkade hänga på och försökte ligga på rulle. Eftersom jag inte har övat så mycket på rulle så var det svårt, men i vissa fall hittade jag det och det kändes otorligt skönt att då och då bli hjälpt framåt. Sen vände vinden! Sista milen susade förbi! In i mål på tiden 4 timmar blankt!
 
 
Jag vet att jag borde vara nöjd med tiden 4 timmar eftersom 4 timmar dessutom var målet. Men jag hade så gärna velat göra Sub4. Alltså lite under 4. Men som sagt, jag förlorade en del tid i början pga trafikstoppet, och även pga kedjehoppet. Men samtidigt vill jag inte skylla på sådana saker, tiden är vad den är ändå. Om jag gör tjejvättern nästa år, så blir det garanterat Sub4. Det kan jag lova!
 
/PiggElin

Tjejvättern avklarad!

Första delen av tjejklassikern är avklarad. Nöjd som tusan samtidigt som jag är lite missnöjd. Berättar mer om det när jag om någon dag summerar loppet här på bloggen. Måste bara låta allt smälta in i sinnet först. :)

4 timmar prick blev min tid. Och fyra timmar var ju målet. Dock hoppade min kedja på vägen ner från Omberg så jag fick fiffla lite med den, men det är inget att göra nått åt. Och så mycket tid förlorade jag kanske inte just där.

Nu är jag på väg över till Visingsö igen. Glad, trött och stolt!!

Bra jobbat alla tjejer som cyklade idag! Vi är grymma!!

/PiggElin


Kvällen innan

Nu är jag på plats i kaxholmen där vi ska sova över natten för att sedan tidigt imorgon bege oss till Motala och starten. Uppladdningen har inneburit korv med bröd, trevliga vänner, och nu sömn i skön säng. Tack Jenny för gästvänligheten!

/PiggElin


Vätternhelg

Nu är helgen här då min första del i tjejklassikern ska bli gjord. Åkte ner tidigt imorse för att vara på visingsö några dagar innan loppet. Idag har jag haft blandade känslor inför det som komma skall. Tråkigaste känslan är att jag känt mig opepp. Men innerst inne är jag nog inte opepp, bara nervös. För så blir jag ibland när jag ska göra saker för första gången som jag inte riktigt känner att jag har helt koll på. Då blir jag istället tillbakadragen och opepp. Men jag hoppas att denna opeppa känsla försvinner, gärna innan loppet! Men annars lär den försvinna när det rullar igång tror jag. Jag är iallafall säker på att jag vill göra detta!

Cykeln är laddad med diverse attiraljer och även jag har fått lite uppiffning med både cykelbyxor, sportglasögon och cykeltröja! Cykeltröjan funderar jag dock på att lämna tillbaka, då den känns helt fel på mig. Men vi får se, den har ju så fruktansvärt många bra fickor att stoppa braiga cykelprylar i. :-)

Ni hejar väl på mig på lördag?
/Elin


Filmtajm i parken!!

Vilken succé!!
 
1100 barn kom och jympade med oss idag i skytteparken i Örebro. Film var årets tema och både vi och många barn var utklädda. Jag körde järnet som smurf och svettades typ bort all blå färg :-) Men åh va kul vi hade!
 
Filmstjärnorna på plats, laddade till max!
 
 
Ni ser väl vilka karaktärer vi är?? :-)
 
/PiggElin

Musikhögskolans festival

Ikväll är det festival på musikhögskolan i Örebro. Jag, tillsammans med min vokalensemble kommer sjunga klockan 18.15. Varmt välkomna dit!
 
/PiggElin
 

Semestertrip till Östergötland

Nu närmar sig sommaren på allvar och som vanligt startar jag min sommar med lite ledighet från både jobb och skola. Dessa lediga dagar brukar jag ägna till att åka någonstans och uppleva Sverige. Jag är ju inte en person som gillar att ligga på stranden och lapa sol när jag är ledig, jag gillar ju att göra saker och uppleva. Även mina semesterdagar brukar innebär träning och gärna på annan ort.
I år tänkte jag ta ett par av dessa dagar i Östegötland, närmare bestämt Norrköping & Söderköping. Planerade aktiviteter är löpa på Östgötaleden, guidad vandring i Madickens kvarter, Besök på glasscafét i Söderköping, ett pass på friskis & svettis Norrköping, och möjligtvis lite kanotpaddling. Men finns det något som man inte bör missa i närheten. Jag vet, Östergötland är stort och mer än bara Norrköping och Söderköping. Men det kanske möjligtvis finns något mer i närheten som man borde ta sig en titt på eller något kul som borde göras. Tips?
 
Eller har ni andra smestertips som är upplevelsebaserade att dela med er av?
 
Min bästa semestertrip gjorde jag förrförra sommaren då jag och en vän åkte ner till Helsingborg där vi ställde bilen och tog våra cyklar över med färjan till Helsingör. Från Helsingör cyklade vi ner till Köpenhamn. En sträcka som bjöd på massor av sol, konstutställning på Louisiana, god mat, och mängder av vackra vyer och fantastiska hus. Dessutom är Köpenhamn en utav mina favorit städer i världen, så att med träningsvärk i benen bara strossa runt på Köpenhamnsgator är ett sommarminne som jag för alltid kommer bära med mig.
 
Bild från Danmark och Konstmuseet Louisiana
 
/PiggElin

Inga krav

Sen Göteborgsvarvet och vårruset har jag inte varit ute och sprungit en ända gång. Jag har ju dels varit sjuk och dels inte haft något sug över huvudtaget. Men idag kom suget. Trots att det var ett litet sug så var det ändå ett sug efter löpning och det kan man ju inte säga nej till. Så löparkläderna åkte på och ut sprang jag i det klibbiga åskvädret. 3 kilometer, sen sa träningsvärken från gårdagens triathlonpass ifrån och jag lyssnade på kroppen och tog de sista två kilometrarna i promenadtempo. Det är ju så skönt när man inte behöver pressa sig själv och kan lyssna på vad kroppen vill. Inga prestationstankar kring tider, kilometrar eller teknik. Bara köra efter behag. Lika mycket som jag älskar sådan träning så älskar jag också prestationsträningen med ett mål i fokus. Men just nu passar jag på att njuta av sådan här känslobaserad träning.
Imorgon ska jag fortsätta att njuta av träning utan några prestationer. Ett medelpass på friskis som jag läääänge har velat gå på. :-)
 
/PiggElin

Favorit i repris

Det är så härligt att vara frisk igen. Så himla gött att träna och känna sig stark. Idag var det triathlonpass på friskis igen. Medeljympa - Skivstång - Spinning. Underbart härligt att få krama ur varenda muskel och särskilt efter att ha ägnat förmiddagen framför Stockholm marathon på tv, så kändes det skönt att själva få svettas lite.
Tokladdad i mitt nya linne från hm.
 
 
Nu ska jag bege mig på sökande efter ett paket Yollibox att svalka mig med. För nu vill jag pröva en annan smak! :-)
/PiggElin
 



RSS 2.0