Äppelkaka

Som jag lovade så kommer nu här receptet på min äppelkaka som jag bjöd på på cofferunen igår. Den innehåller fina äpplen från Visingsö. Kakan är inte lika söt som vanlig äpplekaka, men den känns fräsch och god.
 
Äppelkaka
Täck botten av en form med ca 4 st äpplen i bitar.
 
Smuldeg:
1 dl havregryn (jag tog råggryn)
1 dl sötmandel
1/5 dl kokos
1/5 dl solroskärnor
1/5 dl sötningsmedel (men här funderar jag på om det inte blir bättre med honung, ska prova det någon dag)
1/5 dl lättkesella
kanel efter behag
 
Mixa ihop allt och strö sedan över äpplena i formen. Grädda i 200 grader ca 15 min. Servera med vaniljkesella.
 
/PiggElin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0