Guldkorn längs Vättern

Två helt underbara dagar har pacerat och jag har varit på resande fot/cykel :-)
Städer och byar längs Vätterns östra sida bär på kultur, historia och helt underbar natur. Riktiga guldkorn att njuta av.
 
Vi startade vår resa igår från Gränna och cyklade längs med cykelleden "Vättern runt". Första tre milen bjöd på backe upp och backe ner med utsikt över vättern och sedan massa trevliga lantvägar från förr. I Ödeshög tog vi vårt första stopp och fikade på det jättemysiga café Lovisa som drivs av kyrkan i Ödeshög tror jag. Massa gott, för skamligt lite pengar. Efter energi stoppet fortsatte vi mot Omberg, men innan vi cyklade upp på det pampiga berget som sträcker sig ut i Vättern så tog vi en liten avstickare ner till Hästholmen där vi fick lyssna på lite livemusik medans vi kikade in i lite loppisar.
Därefter var det dax att bestiga Omberg. Att bestiga Omberg är ingen lätt match, och särkilt inte från det hållet som vi kom från. Mycket svett, men utsikten var mödan värd! Sedan susade vi ner från omberg och på ett kick var vi framme i Vadstena där vi skulle sova över natten.
 
 
 
Dag 2 ägnade vi i Vadstena till fots vilket var skönt för benmusklerna efter gårdagens cykling. Vadstena kyrka, Vadstena kloster, Mårten Skinnares mentalsjukhus från förr, och Vadstena slott var utflyktsmålen. Kultur på hög nivå! Även några timmar vid Vätterkanten i solen blev det, och det syns på min mage som är alldeles röd.
 
Till kvällen kom min familj med bil och hämtade upp oss och cyklarna eftersom det imorgon är dax att vara tillbaka på jobbet och verkligheten igen. Vi avslutade tillsammans med familjen uppe i Motala på ett så vackert ställe så man nästan får nypa sig i armen. Övralid! Om du inte varit där. Åk dit! God mat och fantastisk utsikt!
 
Varför åka utomlands när semesterparadiset finns utanför dörren :-)
 
/PiggElin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0