Kvargkaka
Jag har tidigare berättat att jag tillhör dom som äter mycket kvarg. Allt för att höja proteinhalten. Men samtidigt är jag inte jätteförtjust i det då jag tycker smaken i sig är lite sur, så jag försöker ofta hitta recept som gör kvargen lite lättare att äta. Ett sådant recept hittade jag på en blogg härom dagen som jag provade i morse.
Kvargkaka 2 port:
2 äggvitor, vispas till ett hårt skum.
2 dl lättkesella
1 dl frysta hallon
Gräddas i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Servera sedan med valfri frukt och lite vaniljkesella.
Verkligen lyxig frukost, men funkar även som typ mellanmål eller fika/efterrätt. Smakar ungefär som ostkaka om man har vaniljkesellan till.
Så nu är jag fylld med protein och ska bege mig till Friskis :)
Hurra!
/PiggElin
Gör man dem i små muffinsformar eller en stor kakform??
Kvargkakan ska gräddas i kakform. Dock av det mindre slaget.. Ett litet tips är att ha lite vaniljsocker i också. Eller lite vaniljkessela till eller i.
Hoppas det ska smaka! :)