Boston marathon

Det är verkligen fruktansvärt det som hände i Boston under Boston marathon igår. Inte bara att det är hemskt med attacken som den är, utan också de löpare, vars liv är löpning och att deras ben är i bästa form, istället springer de ett marathon där de blir allvarligt skadade. Det är så fruktansvärt!
 
Boston Marathon är inte som alla andra marathonlopp. Det är ett av världens största lopp och räknas till de såkallade "The big six" tillsammans med New york, London, Berlin, Chicago och Tokyo - Marathon. Till Boston marathon måste man kvala in för att få chans att springa. Dessutom måste du kvala in på helt sjuka tider, där tiden för en kille får inte ligga på mer än 61,5 minuter över världsrekordet, och som tjej får du inte ligga på mer än 79,5 minuter över världsrekordet. Detta innebär ju att det endast är mycket, mycket duktig motionärer som springer Boston Marathon. Och några av dessa löpare kunde ha blivit allvarligt skadade eller till och med blev allvarligt skadade, kanske så illa så att det aldrig mer kommer kunna springa igen..
 
Ett bombattentat under ett marathonlopp?? Idrottssammanhang som i vanliga fall brukar stå för glädje, energi och folkfest.. Det är ofattbart? Och jag hoppas verkligen inte att det här sätter spår i hur man numera behöver tänka när det ska arrangeras lopp världen över.. Och framförallt hoppas jag att det inte sätter spår i hur människor ställer sig till att springa lopp. Göteborgsvarvet skickade idag ut information till sina löpare om att de tänker se över säkerheten inför loppet pga de som hände i Boston..
 
Det är så svårt att förstå att sådant här kan hända.. Och vi får innerligt hoppas att det bara va en engångs händelse.
 
/PiggElin
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0