Promenader

Med hund i huset blir det ett antal promenader. Bara idag har jag gått tre promenader med Benny och då ska han fortfarande få en till promenad ikväll. Jag njuter, för det är verkligen underbart att komma ut och bara gå. Ingen prestige, det är inte jobbigt, man träffar folk och man får frisk luft. Tur att Benny ska vara här ett tag till, tills Matte är hemma från New York. För utan Benny blir det inte alls så många promenader.
 
Att det ska vara så svårt att promenera om man inte har hund. Det är massor av transportsträckor man ska ta sig från olika ställen, men ändå väljer man snabbaste sättet, för det finns inte tillräckligt med tid.. Det är synd..
 
Forskning visar att lättare motion har stora hälsofördelar. Hård träning i gym eller långa joggingpass är inte nödvändigt för att bli friskare, må bättre eller tappa några kilon. Lättare motion som promenader är något de flesta lätt kan komma igång med närsomhelst och det kostar ingenting.
Statens folkhälsoinstitut rekommenderar minst 30 minuter fysisk aktivitet om dagen. Med fysisk aktivitet menas tillexempel en rask promenad.
 
Så ut och promenera med er!! Njut av solen och behagliga vindar innan det blir för kallt ute!
 
/PiggElin
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0