Mannagrynspudding

Har du hört att frukt, grönsaker och andra naturliga livsmedel ska vara mer innehållsrika på näring om de har starka färger?
 
Detta är på sätt och vis sant, men det betyder inte att alla föda som inte är så färgstark är värdelös. I runners world för ett tag sen så läste jag om vita livsmedel som ger mycket näring och energi. Då skrev dom bland annat om manngryn.
 
Hur gott är det inte med mannagryngröt tillexempel? Men tyvärr är inte grötens näringsinnehåll så högt. Dock tipsade dom om ett smarrigt sätt att göra mannagrynsgröten till ett perfekt mellanmål för att ge kroppen bra återhämtning efter ett träningspass.
 
Koka mannagrynsgröt till 2 port. När gröten har perfekt konsistens häll i en påse saffran och två råa ägg. Blanda om ordentligt. Och sist kan du hälla i lite krossade mandlar. Häll ut i en ungsäker form och in i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Topppa med bär och kesella.
 
 
Puddingen går att göra utan saffran också, men eftersom den inte är söt så tycker jag saffranen gör sitt. Bären hjälper till med sötman.
 
/PIggElin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0