Åter på gymmet

Idag blev det äntligen ett gympass. Känns som det var senast förra terminen som jag körde gym, men så längesen hoppas jag verkligen inte att det var. Fick faktiskt till ett riktigt bra pass idag tillsammans med Malin. Vi bestämde muskelgrupper innan vi satte igång och valde maskiner ut efter dessa. Det fick bli axlar, bröst, mage och rygg.
 
Jag tyckte vi körde på ganska bra i en timma. 3x10 vid varje maskin och endast vila medan den andra pumpade sina 10 reps. Jag blev lite svettig och kände verkligen av magmusklerna efter en första maskinen.
 
Om du har svårt med att träna på gym för att det är tråkigt så har jag lite tips.
 
  • Vet du inte riktigt vad du ska träna, vad maskinerna tränar eller hur du ska lägga upp ditt pass. Då tycker jag verkligen du ska boka en gyminstruktion. Det är superbra, och instruktöreren lägger upp ett program utefter dina önskemål och viljor. Du får personlig hjälp vilket är bra hur vältränad eller erfaren du än är. På friskis har du dessutom tillgång till gratis gyminstruktionen om du är medlem. :)
  • Välj muskler redan innan du börjar träna. Koncentrera dig på 2-4 muskler och ge dom vad dom tål. Det blir lättare att lägga upp ett program då. På de flesta gym finns en tavla eller en dator där du kan trycka in vilken muskel du ska träna och så kan du se vilka övningar/maskiner som är bra för just den muskeln. Det finns en app som friskis använder som heter Viritual training, den går att ladda ner gratis till sin mobil. Träningen blir mer fokuserad och du lullar inte runt på gymmet lika mycket om du vet exakt vad du ska träna.
  • Hitta en gymkompis som inte är där för att få höra senaste nytt om pojkvännen eller livet. Nej, hitta en vän som är fokuserad på gymmet. Prata kan ni göra över en fika. Men på gymmet ska träningen vara fokus. Självklart kan ni ju prata med varandra men glöm inte att ta i!
  • Sätt upp mål. Kanske att du ska orka göra si och så många amrhävningar på tå. Eller bara genom att föra ett protokoll över hur mycket du tar i de olika maskinerna kan räcka som en motivation och mål.
 
Gym är bra för alla. Även om man tränar mycket annat så är lite styrkebaserad träning alltid bra och stärker dig i andra sporter och träningar.
 
/PiggElin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0