Vardagsmotion

Har nu ägnat kvällen åt att städa och göra rent i mitt hem. Det behövdes kan jag lugnt säga. Jag är ganska dålig på att göra storstädningar. Det är inte så ofta stökigt hemma hos mig, men det är inte heller så ofta skinande rent.
 
Jag avskyr tillexempel att damsuga. Det är så tråkigt och faktiskt ett väldigt tungt arbete.. Även göra rent spisen tycker jag är ganska tråkigt, och samma där, ett ganska tungt arbete.
 
Idag blev storstädningen i alla fall gjord och det blev rent och snyggt, och mitt upp i detta så kom jag på att det är otroligt bra vardagsmotion att storstäda.
 
Vardagsmotion är något som är lätt att öka utan att det märks så mycket i jobbighetsgrad eller tidsmässigt. Man behöver faktiskt inte köpa dyra gymkort, lägga in massa extra tid eller boka pass för att öka sin energiförbrukning. Lite vardagsmotion kan göra mycket för hälsan. Att öka vardagsmotion ger dessutom ofta mer än bara motion. Jag tänkte därför ta upp några tips på vardagsmotion förutom städning.
 
Trappor
Ta trapporna istället för hissen eller rulltrapparn. Denna lilla åtgärd kan åstadkomma mycket. Jag läste en gång om en överviktig kvinna som gått ner en del i vikt med endast denna förändring, att hon tog trapporna istället.
 
Gå till jobbet eller skolan
Bor du väldigt långt ifrån jobbet eller skolan och måste ta bilen, så kan du parkera eller hoppa av bussen någon kilometer där ifrån.
 
Handla med korg
Ta korgar i matbutiken när du ska handla, istället för vagn. Detta är bra styketräning för armar, axlar och händer.
 
Stå mycket
Oftast tänker man inte på hur mycket man sitter, för vi sätter oss gärna automatiskt. Men pröva en dag med att försöka stå så mycket det bara går, som tillexempel på tåget eller bussen.
 
Dansa
Oavsett om du går ut eller dansar hemma så är det en mycket bra vardagsmotion och också väldigt roligt sådan.
 
Ställ undan alla bekvämligheter
Apparater såsom fjärrkontroll, elvispar och liknande är bekvämligheter. Pröva att tabort dessa. Livet blir lite jobbigare men energiförbrukningen blir också MYCKET högre.
 
Gående möten
Ofta ses man över en fika, eller har möte på kontor. Pröva att göra något samtidigt som du har möte istället. Rör man på sig så brukar dessutom kreativiteten vara större och du och den du har möte med kanske får massor av idéer och bra tankar att använda.
 
Tvätta bilen/cykeln
Gör detta för hand. Både du och bilen/cykeln kommer må bra av det!
 
Lek med barnen
Leken behöver inte innebära datten, men oftast är det energikrävande att leka med barn, allt från att gräva i sandlådan till att putta på gungan i hög fart.
 
/PiggEiln
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Hedvig Nettelblad

"Datten", är det en göteborgsk lek?

Svar: Hahah, nä, i Göteborg säger vi jage! Men det är ingen som fattar vad jag menar när jag säger det. Det verkar som att det ord som folk använder mest på leken är datten. Men kärt barn har många namn, typ kull, tage, katt och råtta.. :) Vad säger du?
PiggElin

2012-11-28 @ 21:30:01
URL: http://hedvignettelblad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0